29 Януари 2020
Днес 241 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Мрежата на Теленор е сертифицирана с Best in Test от компанията за измерване на мобилни мрежи umlaut

Мрежата на Теленор е посочена като Best in Test в България от водещата международна компания за измерване на качеството на мобилни мрежи umlaut.

Хакан Екмен, изпълнителен директор „Комуникации“ на umlaut, връчи сертификата на изпълнителния директор на Теленор Джейсън Кинг на специално събитие в София днес.

„Това постижение е признание за продължаващите ни усилия да направим мрежата си по-добра всеки ден и да предложим възможно най-доброто преживяване на този взискателен и много конкурентен пазар. Сертификатът Best in Test е постижение, което оценяваме, но за нас той е още една отправна точка, от която да продължим да подобряваме мрежата си, така че да осигурим още по-добри услуги на клиентите си и да постигнем още по-добри резултати“, коментира изпълнителният директор на Теленор Джейсън Кинг.

umlaut е международна консултантска компания, която измерва качеството на мобилни мрежи в над 120 страни по света и е де факто индустриален стандарт за качеството на мрежите. В България umlaut е анализирала представянето на мрежите на трите големи мобилни оператора в периода между май и ноември 2019 г.

Тестовете, с близо 32 милиона проби в 94.5% от градските райони и 50.7% от извънградските зони в България, включват както тестове в населените места, така и тестове на свързващи пътища из страната.

„През 2019 г. Теленор подобри капацитета и потребителското преживяване в своята 4G мрежа в над 600 населени места из цяла България, като подобри над 1000 от базовите си станции“, каза главният директор „Технологии“ на Теленор Владимир Радойчич. „Тези постижения и продължаващите подобрения на мрежата са част от дългосрочната стратегия за развитие на компанията“, допълни той.

Към края на 2019 г. Теленор отчита ръст от 22,8% на активните потребители на 4G в мрежата си, сравнено с края на 2018 г., като близо 86% от целия трафик на данни в мрежата на Теленор е преминавал през 4G. Разширеният списък с устройства, които поддържат Voice over LTE (VoLTE) доведе до почти четворен ръст на гласовите разговори през тази технология и към края на 2019 г. те достигнаха над 12% от целия гласов трафик в мрежата на Теленор. Към края на 2019 г., над 50% от трафика на данни в мрежата на Теленор е генериран от стрийминг на видео и музика.

Теленор беше първият от големите мобилни оператор в България, който стартира 4G мрежа през 2015 г. и бе първата компания, която предложи на клиентите си VoLTE през 2018 г., както и ViLTE (Video over LTE) през 2019 г. През миналата година, Теленор проведе и серия 5G тестове, които обхващаха различни индустрии, като медицина, развлекателната индустрия, производство и образование.

Сертификатът Best in Test се присъжда на Теленор за достигането на 888 от 1000 възможни точки – най-добрата обща оценка от трите оператора в България. Теленор също така постигна и най-висока оценка за покритие на мрежата, както за данни, така и за гласови услуги, както и най-добро покритие на 4G и най-добра скорост на сваляне на данни.

„Методологията за тестване на umlaut се фокусира върху потребителското преживяване на всяка мрежа. umlaut измерва мрежи в целия

Съобщение за медиите

свят и разчита на експертизата на мрежа от консултантски и инженерни компании и над 4000 хиляди експерти от 80 страни. На базата на резултатите от нашия анализ, за нас е чест да наградим Теленор със сертификата Best in Test”, каза изпълнителният директор на umlaut Хакан Екмен.

The post Мрежата на Теленор е сертифицирана с Best in Test от компанията за измерване на мобилни мрежи umlaut appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


kaldata.com | 29 Януари 2020

Смъртността от коронавируса 2019-nCoV продължава да расте и броят на заболелите вече прехвърли 6000. Световната ...


 

digital.bg | 29 Януари 2020

Отговори на въпросите: „Ще мога ли да влизам във Великобритания с лична карта?“ и „Цената на ...


 

kaldata.com | 29 Януари 2020

Слънчевият вятър е поток от заредени частици, освободен от горната атмосфера на Слънцето. Тази висока част ...


 

kaldata.com | 29 Януари 2020

Microsoft направи нелеката миграция на собствения си уеб браузър Microsoft Edge към енджина Chromium, на който е базиран и ...


 

technews.bg | 29 Януари 2020

Компаниите имат известен интерес да запазят положението такова, каквото е, тъй като лесният достъп до ...


 

kaldata.com | 29 Януари 2020

Apple обяви финансовите си показатели за изтеклото тримесечие, което за корпорацията от Купертино приключи на ...


 

technews.bg | 29 Януари 2020

На борда на разбилия се хеликоптер не е имало черна кутия   


technews.bg | 29 Януари 2020

Новият продукт е предназначен за корпоративни потребители   


kaldata.com | 29 Януари 2020

Интернет магазинът BZfuture предлага продуктови ключове за най-различен софтуер, включително безплатни ОЕМ ...


 

digital.bg | 29 Януари 2020

Google вече провеждат тестове с нова функционалност в своето приложение за превод на чужд език . Идеята на ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски