26 Октомври 2021
Днес 1 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Нараства интересът на родителите у нас към образователните лаптопи Chromebook

 

 

Увеличава се интересът към образователните преносими компютри Chromebook от страна на родители и към началото на тази учебна година вече над 200 родители у нас са закупили такива устройства за своите деца. Това съобщиха от Центъра за творческо обучение, който е официален представител на образователните лаптопи за България.

 

Повечето от децата, за които са закупени преносимите компютри, вече учат по образователния модел 1:1 (устройство за всеки ученик), използвали са такива лаптопи и са се уверили в техните предимства. Най-често родителите им вземат решение за покупка с идеята те да разполагат с личен Chromebook, който да се използва поне до завършването на училище. Сред най-често срещаните предимства на тези устройства, повлияли на повечето родители за покупка, са тяхната сигурност и надеждност, поддръжката на най-разпространените образователни “облачни” платформи, както и това, че те могат да заменят тежките раници и да бъдат по-удобни за учениците.

 

Поради нарастващия интерес към устройствата и очакванията за увеличаване на търсенето, вече функционира напълно обновен електронен магазин – chromebook.bg/shop. В него образователните ноутбуци могат да бъдат разгледани детайлно като външен вид и технически параметри, както и закупени изцяло онлайн.

 

Преносимите устройства Chromebook са специално създадени за учене и имат за цел да направят дигиталната трансформация на образованието достъпна за всички. Закупените лаптопи са с лиценз за управление, така че училищната администрация да може да ги контролира чрез отдалечен достъп през платформата Google Workspace. Всички са оптимизирани за целите на образованието, имат подобрена издръжливост на удари, водо- и прахоустойчивост и работят с процесори Intel. Сред предимствата им са още това, че работят до 12 часа с едно зареждане на батерията, стартират за по-малко от 10 секунди и разполагат с операционната система Chrome OS, което ги прави защитени от вируси и без нужда от актуализации.

 

За да направи образователните устройства по-достъпни за родителите, в момента Центърът предоставя отстъпка от 20 лв. за всички Chromebook устройства, закупени до 25 октомври с промокод Chromebook2021.

 

Закупуването на повече лични преносими компютри за учениците дава възможност на повече училища да предоставят своите Chromebook устройства на следващите класове. По този начин се увеличава броят на компютрите, използвани в училище. Учениците от своя страна са щастливи, защото разполагат с лични преносими компютри, както и защото ще могат да учат с тях до завършването си.

 

 

 

 

 


economynews.bg | 25 Октомври 2021

Документът беше подписан от министър Христо Алексиев, министъра на инфраструктурата и енергетиката на ...


 

economynews.bg | 25 Октомври 2021

Министерството на туризма изпрати за нотификация в Европейската комисия нова схема по член 112 мярката в ...


 

economynews.bg | 25 Октомври 2021

"Продуктивност" е третият епизод от поредицата, който запознава отблизо зрителите с начина, по който ...


 

b2b Media | 25 Октомври 2021
article thumbnail

Нетера пусна нова функционалност към услугата „Hands-on-site“ ...


 

projectmedia.bg | 25 Октомври 2021

  На среща в морската столица представители на учебните заведения и Община Варна дискутираха резултатите ...


 

economynews.bg | 25 Октомври 2021

Новото трасе осигурява бърза и сигурна връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", като улеснява ...


 

projectmedia.bg | 25 Октомври 2021

Софтуерната компания Scalefocus стъпи на пазара в Северна Македония през 2019 г. с отварянето на офис в Скопие. След ...


 

economynews.bg | 25 Октомври 2021

Във валутния съюз съотношението на дефицита към БВП се е повишило от 0,6 на сто през 2019-а до 7,2 на сто през 2020-а, ...


 

economynews.bg | 25 Октомври 2021

Зърнопроизводителите са засели първите 165 850 декара масиви с пшеница. Обичайно в Добричкия регион, който ...


 

economynews.bg | 25 Октомври 2021

Във всички страни от ЕС услугите са имали най-голяма тежест в икономиката, варирайки между 58 процента в ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »