22 Януари 2019
Днес 263 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Неправителствени организации представят каузи и инициативи пред студенти от Американския университет в България

На 7 ноември, сряда, 25 неправителствени организации представят своите каузи и инициативи пред студентите на Американския университет в България (АУБ).

Събитието се провежда за втора поредна година, като интересът е нараснал значително – през 2017 г. участниците от страна на НПО са 15, а тази година вече са 25. Форматът е нестандартен – фестивал или изложение, на което НПО по креативен начин привличат за своите каузи студентите, като им представят не само възможности за работа, но и за доброволчество и съпричастност.

Мотото на фестивала-изложение е „Американският университет в България се среща с двигателите на промяна: надежди за България“. Този формат е избран, за да насърчи активността и на двете страни в комуникацията. Предвижда се интерактивно участие с ограничено време за всяка организация. Очаква се, че в рамките на това участие тя ще съумее да привлече и ангажира студентите със своите каузи и възможности за включване. Организациите ще получат обратна връзка от студентите как да подобрят своята работа. Очакван резултат е също непосредственото включване на студенти към определена кауза и организация.

Събитието ще събере на едно място организации с различен капацитет и сфера на дейност: „Заедно в час“ (образование), „Фуутура“ (спорт), Фондация „За нашите деца“ (грижи за уязвими деца), Тръст за социална алтернатива (социална справедливост), Active Bulgarian Society (междукултурен диалог), Гражданско сдружение „Алцхаймер България“ *(медицина и грижа), 180DC consulting (студентски консултантски услуги), Bulgarian English Speech and Debate Tournaments Foundation (BEST Foundation, дебати и лидерство), Асоциация „Екосистем Юръп“ (овластяване на младите хора), A21 България (срещу трафика на хора и форми на съвременно робство), Български център за нестопанско право (в подкрепа на гражданското общество), Хлебна къща София (социално-културен център), Институт за културно наследство (опазване на културното наследство), Си Ви Ес България (защита на обществените ценности), Европейски алианс за суверенни граждани (човешки права), Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" (интеграция на ромите), YOUTHub Association (професионално развитие на младите хора), WWF България (опазване на околната среда), ACC&U съвместно със стартъп навигатора Character.bg, Българска фондация „Биоразнообразие“ (опазване на околната среда), Коалиция „За да остане природа в България“ (опазване на околната среда), AIESEC (студентска организация за лидерство), AEGEE-Europe (насърчаване на активността на младите европейци), РСО Благоевград (права на незрящите) и American Councils for International Education (образование).

Голямата цел на събитието е да даде платформа на студентите, които да се ангажират с теми, генериращи промяна. В същото време стремежът е да се подпомогне работата на неправителствения сектор с нови идеи, както и да се стимулира изграждането на интензивна връзка между двете страни в интерес на промените в гражданското общество.

 


b2b Media | 14 Януари 2019
article thumbnail

“Лечението на прошката” е семинар-пътешествие насочен към лекари, психолози и терапевти, преподаватели и ...


 

pr-o-pr.eu | 07 Януари 2019

3 поколения в PRoPR с 3 рецепти за успех Ивет е основател на PRoPR Агенция. Един от водещите български журналисти в ...


 

b2b Media | 20 Декември 2018
article thumbnail

Български звезди отбелязаха по необичаен начин стъпването на световен бранд у нас. Популярни актриси, ...


 

b2b Media | 20 Декември 2018

Американският университет в България за поредна година е водещ университет у нас според новото издание на ...


 

b2b Media | 20 Декември 2018

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обобщи изводите от петото издание на конкурса ...


 

b2b Media | 19 Декември 2018
article thumbnail

Йоана Буковска – Давидова подготвя първия в кариерата си моноспектакъл. “Променяне” е драматизация по ...


 

b2b Media | 18 Декември 2018
article thumbnail

Над 200 деца и техните родители събра специалното събитие „Подари приказна зимна ваканция“ в снежния ...


 

b2b Media | 14 Декември 2018
article thumbnail

Любителите на стойностната съвременна българска книга си дадоха среща на премиерата на петата книга на ...


 

b2b Media | 13 Декември 2018
article thumbnail

Второто издание на Битката за талантите – форумът за employer branding на b2b Media – премина с много споделен опит и ...


 

b2b Media | 13 Декември 2018
article thumbnail

Publicis Groupe обяви Весела Апостолова с нова позиция като управляващ директор на творческите и комуникационни ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Cloudy
1°C
Пловдив
Mist
2°C
Бургас
Cloudy
6°C
Варна
Cloudy
5°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски