19 Август 2018
Днес 126 новини

SOFIX:

633.62

BGBX40:

122.51

BGREIT:

116.47

BGTR30:

525.46

CGIX:

163.93
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Нов мащабен жилищен проект в Манастирски ливади

1498283BLD– водещата строително-инвестиционна компания представи най-мащабния си жилищен проект досега. Комплексът MONAе разположен на 17 200 кв. м. РЗП и предлага общо 137 жилищни единици. Обектът се намира в Източната част на кв. Манастирски ливади на ул. Васил Стефанов. Близостта до бул. България и Околовръстния път позволява лесен достъп до останалите части на града, както и към изходите на София. 

На разгънатата застроена площ от 17 200 кв. м., MONA ще предложи на пазара 137 апартамента в средния ценови сегмент 

Инвеститорът отговаря на засиленото търсене на нови жилища на достъпни цени - тенденция, активна повече от година на пазара в столицата

MONAeкомплекс от затворен тип със собствен вътрешен двор. Сградата се състои от три секции с 8 и 9 етажа. Жилищата са широк избор от квадратури и разпределения - двустайни, тристайни и четиристайни, както и необходимия брой паркоместа и гаражи. Апартаментите с една спалня са с площ между 52 кв. м и 70 кв. м. Средният размер на тристайните жилища е 108 кв. м. Многостайните имоти варират от 148 кв. м. до 204 кв. м.

Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD:

„От дългогодишния си опит на пазара на недвижими имоти в София знаем, че оценката на клиентите при избор на имот многократно надхвърля очертанията на самото жилище. С всеки избор на локация за нов проект преминаваме през различни етапи на проучване на нагласите. Чухме различни гледни точки за настоящето и бъдещето на Манастирски ливади, когато планирахме проекта и си дадохме сметка, че купувачите днес знаят какво искат - ново жилище, бързо движение, хубава гледка и близост до планината и основните пътни артерии, както и обособена общност в самата сграда.  MONA онагледява разбирането ни за изграждане на жилищни имоти, които следват търсенето на купувачите - уютни домовe, изградени качествено и всички необходими предпоставки за създаване на общност в съответната жилищна зона.“

MONAсе позиционира в средния сегмент с цени на апартаментите от 726 евро/кв. м. и средна цена на жилищата 986 евро/кв. м. 

Брокерите от месеци алармират за недостиг в сегмента, което спъва сделките. Експертите на консултантската компания Имотека потвърждават, че и в летните месеци се усеща недостиг на нови достъпни жилищни проекти. Предлагането не покрива всички профили на клиентите, с което се ограничава изборът за купувачите със средни доходи и това повлиява негативно на достъпността на имотите в София. 

Люба Атанасова, изпълнителен директор наИмотека:

„Манастирски ливади е предпочитан избор за много хора, които търсят да закупят първото си жилище заради достъпните цени и разнообразното предлагане на имоти ново строителство. Наличието на свободни площи позволява реализирането на нови жилищни проекти на разумни цени, а местоположението им осигурява внушителна гледка към планината.“

Това е и сред причините за високия интерес към MONA, макар все още проектът да е в начален етап на реализация. Запитванията са основно от два вида клиенти – млади хора, които избират първото си жилище, както и семейства, които търсят добро вложение за средствата си. 

Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD:

„Покупките на по-ранен етап позволяват пълна свобода на клиентите при избора на етаж, изложение и вътрешно разпределение – фактори, които до голяма степен предопределят решението за сделка. Тежест при избора има и осигуреното паркиране, тъй като голяма част от домакинствата разполагат с два или повече автомобила.“

Комплексът ще разполага със специално co-sharing тип помещение за всички живущи, подходящо за работа, общи събирания или други цели. Предвидено е също така обособяване на поляна за притежателите на домашни любимци. 

Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD:

 „За последните няколко години виждаме ясно как потребностите на домакинствата надхвърлят границите на имота и са фокусирани върху пространството около сградата и обкръжаващата среда. Междублоковото пространство вече не се приема само като споделена площ, а трябва да предлага разнообразни възможности за собствениците“.

 


dnevnik.bg | 06 Август 2018
article thumbnail


С наемни сделки за 66 982 кв. м офис пазарът запази висока активност през първата половина на 2018 г., показват ...


 

bgstroitel.com | 02 Август 2018
article thumbnail

Предприемачите вземат разрешения за строеж на по-големи жилищни сгради, сочат данни на Националния ...


 

b2b Media | 01 Август 2018
article thumbnail

BLD– водещата строително-инвестиционна компания представи най-мащабния си жилищен проект досега. ...


 

bgstroitel.com | 20 Юли 2018
article thumbnail

"В рамките на следващите месеци ще бъдат обявени обществени поръчки за строителството на още 137 км от АМ ...


 

b2b Media | 20 Юли 2018

Камарата на професионалните оценители вече има право да присъжда квалификационната степен REV на своите ...


 

dnevnik.bg | 13 Юли 2018
article thumbnail


Два етажа от сградата на централното управление на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) се ...


 

dnevnik.bg | 13 Юли 2018
article thumbnail


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда за инвестиции в имоти "Лайънс Хед ...


 

b2b Media | 11 Юли 2018

Цените на високия клас хотели в София са нараснали с изпреварващ темп през 2017 г. спрямо година по-рано, ...


 

dnevnik.bg | 10 Юли 2018
article thumbnail


София е на 18-то място сред 150 града в света по най-бързо поскъпване на жилищата, се казва в международен ...


 

dnevnik.bg | 09 Юли 2018
article thumbnail


Ипотека, учредена от човек, който не е собственик на имота към датата на учредяването, да се смята за ...


 
Начало

Времето

София
Fair
22°C
Пловдив
Fair
23°C
Бургас
Fair
23°C
Варна
Fair
22°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски