19 Март 2019
Днес 73 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Новата зимна гума Bridgestone Blizzak LM005 дава увереност на шофьорите по пътищата

Bridgestone, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, обнови своята гама премиум зимни гуми Blizzak. С уникалната шарка на протектора и с най-модерната технология на Bridgestone Nano Pro-tech™, Bridgestone Blizzak LM005 предоставя на водачите изключителен контрол и безопасност дори в трудни условия. С Blizzak LM005, шофьорите ще постигнат максимални резултати на мокра, снежна и заледена настилка.

Подготвени за неочакваното

Зимата в Европа става все по-непредсказуема, с нови екстремни валежи, чести температури под нулата и снеговалеж в някои райони за първи път от години.

В тези предизвикателни метеорологични условия, спазването на траектория и правилна дистанция е изключително важно за всички водачи. Когато вали сняг и е заледено, дори рутинни процедури като шофиране нагоре по хълм или избягване на препятствия стават все по-сложни за изпълнение. Поради тази причина, добрата работа на гумата, единствената част от автомобила, която докосва пътя, е с такова голямо значение.

Bridgestone разработи Blizzak LM005, за да предостави на водачите спокойствие и удобство. Въз основа на проучване измежду 20 000 шофьори в цяла Европа, Bridgestone Blizzak LM005 бе създадена със силен поглед върху очакванията и реалните предизвикателства, пред които са изправени водачите, за да им предложи изключителен контрол и безопасност във всякакви зимни условия, особено на сняг и лед.

Възможно най-добри резултати

Тествана в различни условия на сняг, за да се осигури най-добра цялостна работа, Bridgestone Blizzak LM005 постига изключителни резултати върху сняг и лед в допълнение към най-доброто в класа сцепление и спиране на мокра настилка. Изпробвана от TÜV SÜD – един от най-уважаваните независими автомобилни изпитателни центрове в Европа, Blizzak LM005 е класирана на второ място сред своите преки конкуренти при спиране и сцепление на сняг и при спиране на лед.

Подобно на лятната туринг гума Turanza T005 на Bridgestone, Blizzak LM005 също е отличена с най-висок клас в категория сцепление при мокра настилка. Това я прави най-високо оценената зимна гума за мокро спиране и завиване в изпитанията на TÜV SÜD, както и първата зимна гума отличена от ЕС с етикет – клас „А”, за сцеплението при мокра настилка за пълната гама. Тъй като дъждовните и влажни метеорологични условия са най-често срещаното предизвикателство на пътя през зимата, изключителните резултати на Bridgestone Blizzak LM005 при мокра настилка са ключова характеристика на гумата.

Динамичен дизайн и невероятен контрол

Резултатите, които Bridgestone Blizzak LM005 постига, се дължат на най-новите технологии в сферата и синергията между химичния състав на материалите и дизайна на протектора, които значително подобряват сцеплението.

Гумата е направена с Nano Pro-tech™ материал на Bridgestone, който има високо съдържание на силициев диоксид за по-добри резултати при мокри и снежни условия. Силициевият диоксид позволява на гумата да остане мека, дори при много ниски температури, което осигурява максимално сцепление. Използването на новата наноселективна смесваща технология на Bridgestone, за да се подобри дисперсията на силициевия диоксид на гумата, се съчетава със стабилостта на съединението, по този начин Blizzak LM005 постига изключителни резултати във всички зимни условия.

Протекторът също така е проектиран да издържа на всякакви зимни условия. По-големи странични канали на рамото подобряват механизма за захващане на гумата на сняг и лед и оптимизират контактното налягане на раменните блокове на гумата при спиране. Също така, увеличеният размер на кухините в централната част на шарката на протектора се прилага за подобряване на оттичането на вода и задържането на снега. Използването на зигзагообразна форма на жлеба подобрява сцеплението между снега в жлебовете и снега на пътя.

2D дизайнът на блоковите ивици на Bridgestone Blizzak LM005 в центъра, 3D дизайнът на раменните ивици и страничните канали се комбинират, за да осигурят по-добро сцепление върху заледени настилки. На по-широките размери на гумата се използват надлъжни канали, за да се оптимизира оттичането на водата.

Налична в различни размери

Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Blizzak LM005 ще бъде налична през тази година в 116 размера (от 14” до 22”), с още 40, които ще последват през 2020 година. Серията покрива 92% от пазарното търсене, както и 90% при високи размери на джантата от 17 цола и нагоре, за повечето пътнически автомобили и SUV-та. 24 популярни размера ще се предлагат и с уникалната технология DriveGuard Run-Flat (RFT) на Bridgestone. С DriveGuard RFT, водачите могат да запазят контрола и да продължат да шофират безопасно за 80 км при скорост до 80 км/ч., при евентуално спукване на гумата.

Маркировките 3PMSF и M+S правят Bridgestone Blizzak LM005 съвместима с всички регулации в Европа по отношение на шофирането в зимни условия.

Bridgestone Blizzak LM005 помага на шофьорите през цялата зима.

 

 


dnevnik.bg | 19 Март 2019
article thumbnail


В началото на тази пролет в Иран бурно разцъфнаха и политическите интриги. Още не се бе уталожило ...


 

e-vestnik.bg | 18 Март 2019

Лагер на бездомници в Ориндж Каунти, Калифорния. Снимка: от тв екрана През последните години броят на ...


 

e-vestnik.bg | 18 Март 2019

Боинг 737 MAX. Снимка: от тв екрана Американският концерн Boeing преживя „черна седмица“, през която се ...


 

e-vestnik.bg | 18 Март 2019

Пълнители за автомат с надписи от терориста Брентън Тарант. Снимка: ЕПА/БТА Балканите го интересуват, той е ...


 

projectmedia.bg | 18 Март 2019

На днешния Световен ден на бъбреците Framar.bg представи информационна кампания „Бъбреците нямат ваканция“, ...


 

dnevnik.bg | 18 Март 2019
article thumbnail


<br />Периодите на големи политически трансформации никога не са били лесни за евреите и настоящият ...


 

dnevnik.bg | 18 Март 2019
article thumbnail


Една минута - толкова беше изоставането на пилотите на "Ферари" спрямо съперниците от ...


 

dnevnik.bg | 18 Март 2019
article thumbnail


Някои моменти са определящи за цяло поколение. Всеки от нас пази спомените си за тези "а ти къде беше, ...


 

gatchev.info | 18 Март 2019

Това е есе от Умберто Еко, излязло през 1995 г. Заради острата му актуалност днес реших безсрамно да го ...


 

e-vestnik.bg | 18 Март 2019

Проф. Милко Палангурски. Снимка: от тв екрана Проф. Милко Палангурски е доктор по исторически науки, ...


 
Начало

Времето

София
Fair
10°C
Пловдив
Fair
15°C
Бургас
Fair
15°C
Варна
Fair
13°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски