30 Ноември 2021
Днес 41 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Осмото издание на „Базар на професиите“ ще представи 30 професии с бъдеще от 15 водещи компании

Осмото издание на „Базар на професиите“ ще представи 30 професии с бъдеще от 15 водещи компанииНа 26 и 27 ноември ще се проведе осмото издание на „Базар на професиите“. За втора поредна година емблематичното събитие за кариерно ориентиране, организирано от Българска мрежа на глобалния договор на ООН, ще се проведе онлайн – на територията, в която младежите се чувстват най-комфортно. 15 са компаниите, които приеха предизвикателството да представят увлекателно ключови за тях и бъдещето професии.

Събитието ще затвърди позицията си на най-голямото изложение за кариерно ориентиране и ще даде възможност на деца и младежи между 10 и 18 години, техните родители и учители от цялата страна да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. „Базар на професиите" ще включва срещи с експерти, гостуващи в студио, калейдоскоп от видео разходки в компаниите участници и дискусионни панели за бъдещето на професиите с участието на утвърдени специалисти. Интервютата и дискусиите ще бъдат водени от младите журналисти от TeenStation.

Сред палтирата от професии в програмата е предвидена и своеобразна „родителска среща“. Тя ще бъде посветена на „Кариерна подкрепа на ученици - как и кога да помагаме без да пречим?" с участието на Гергана Раковска от Фондация на бизнеса за образованието.

Все по-значимите за всяка сфера от икономиката и живота ни професии от света на информационите технологии. Професиите специалист по киберсигурност, бизнес интелиджънс, облачен инженер и разработчик на видеоигри ще бъдат представени в дискусия между експерти. Програмисти, които се занимават с виртуална реалност и роботика, ще сравнят своите професионални знания и умения, очертавайки път за всеки, който иска да се посвети на професията.

Сред най-очакваните срещи е тази с професията комуникатор на наука, както и калейдоскопа от професии в сферата на минната индустрия и енергетиката – специалист по енергийна ефективност и инженер автоматизация.

Младежите ще се запознаят с професионалистите, които изследват и се грижат за земята – геолог и еколог, ще разберат и защо ролята на енергийния мениджър е ключова за функционирането на всеки магазин. Нужните на всеки експерти, които се грижат за снабдяването със стоки – специалисти по маркетинг, продажби, стоково снабдяване и аквизитьор, ще заемат полагащото им се централно място със специален панел.

В панел „От хората за хората“ е предвидена среща с онези важни специалисти, чиито професии са от първостепенно значение за живота ни, но не винаги са в светлината на прожекторите. Фармацевт, учител и специалист по доброволчество и дарителство ще споделят предизвикателствата и удовлетворението от работата си. Младежите ще надникнат зад създаването на новини и ще могат да зададат въпросите си към журналисти. Творческите професии като актьор, писател и косплейър също имат място в „Базар на професиите”.

За първи път в рамките на събитието ще се проведе и разговор за предприемачеството. В панелната дискусия „Бъдещето принадлежи на предприемчивите“ Огнян Траянов, председател на Българската мрежа ще представи какво е да си предприемач. Заедно с други успешни професионалисти ще разкрият има ли формула успеха, съществува ли серийното предприемачество и какви са задължителните и минимални условия, за да поемеш по пътя на това предизвикателство.

Тази година в „Базар на професиите” участват компаниите Асарел-Медет, ДЗИ, Инвестор Медия Груп, Лидл, Кауфланд, Минно-геоложки университет, ОББ, Овергаз, Пощенска банка, Солвей Соди АД, Софийски Университет, ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, ТехноЛогика, Транспрес, Фесто производство.

Цялата програма по дни, часове и формати можете да намерите на сайта на Българската мрежа, а Базара можете да следите в профилите ни в социалните мрежи - FB и YouTube.

 


b2b Media | 25 Ноември 2021
article thumbnail

Банка ДСК, Регионален фонд за градско развитие и Община Велико Търново сключиха два договора за финансиране ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021
article thumbnail

На 26 и 27 ноември ще се проведе осмото издание на „Базар на професиите“. За втора поредна година ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021

Уникалният за България курс предлага нови възможности за кариерно развитие на широк кръг от ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021
article thumbnail

Пластмасовите опаковки имат ключова роля за хигиената, издръжливостта и безопасността на ...


 

b2b Media | 22 Ноември 2021

Третият кръг за кандидатстване по инициативата Европейско градско управление (EU City Facility) в подкрепа ...


 

b2b Media | 18 Ноември 2021
article thumbnail

Голямата награда за отбора-победиел е 10 000 евро ...


 

b2b Media | 18 Ноември 2021

Единственото по рода си събитие в страната среща младите хора с благотворителните идеи и каузи ...


 

b2b Media | 17 Ноември 2021
article thumbnail

Когато 11 на сто от хората страдат от лечимо заболяване, но не се обръщат към лекар заради срамежливост или ...


 

b2b Media | 17 Ноември 2021
article thumbnail

Децата представиха собствен прочит на посланието „Не си сам на пътя“ ...


 

b2b Media | 15 Ноември 2021
article thumbnail

БАПРА отбеляза 20-годишнинта си с виртуален форум за бъдещето на комуникационния бизнес ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »