19 Август 2019
Днес 6 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Отворен е есенният прием в програмата за ИТ кариерен старт - Telerik Academy Alpha с Java

Обученията се провеждат от технологични трейнъри - практици с дългогодишен опит в разработката на софтуер

Телерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ, обяви днес, че отворя приема за Telerik Academy Alpha с Java. Практическата програма за подготовка на младши софтуерни специалисти с един от най-широко използваните програмни езици в света Java стартира през септември.

Кандидатстването е отворено от сега до 2 август. Така желаещите да се обучават и след това да започнат работа в ИТ сектора, разполагат с 2 месеца, за да подадат документи и да се подготвят за входния изпит по основи на програмирането.

Отворен прием

Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от различни области, които искат да станат Java специалисти. От кандидатите се изисква да имат навършени 18 години и само базови познания по програмиране, които могат да усвоят самостоятелно с безплатните материали и присъствените практически работилници на Телерик Академия.

Необходимо е да подадат автобиография и кандидатура на сайта на Телерик Академия до 2август и да преминат кратък онлайн когнитивен тест. След това да се явят на входен изпит с език по избор: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift, като напълно начинаещите е препоръчително да се подготвят директно с Java.

„Макар че изискваме базови познания по програмиране за старт в програмите ни, това не трябва да спира кандидатите без предварителен опит. Практиката показва, че два месеца са напълно достатъчни за усвояване на основите и успехът е възможен, ако те са мотивирани и отдадени на целта си. Една част от успешните кандидати наистина придобиват търсените познания в училище, университет или друга частна образователна организация, но немалко започват изцяло от нулата с подготвителните ни материали“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кариерна вечер и работилници

Повече за професията и възможностите за кариерен старт желаещите могат да научат от специално кариерно събитие на 20 юни от 19:00 часа в Телерик Академия. Входът е свободен, но се изисква предварителна регистрация. Кариерната вечер ще бъде последвана от серия практически работилници с технологичните трейнъри в Телерик Академия. С тяхна помощ участниците ще усвоят фундаменталните принципи в програмирането и ще се подготвят за входния изпит в програмата.

Практическо обучение

Telerik Academy Alpha е 6-месечна програма, която акцентира върху практическата подготовка на курсистите, като се базира на модела на учене чрез правене. Така участниците усвояват новите знания, разработвайки индивидуално или в екип софтуерни решения при условия, близки до реалната работна среда. Лектори са водещи технологични трейнъри с дългогодишен опит в разработката на софтуер.

page1image54170304page1image54168384page1image54168192
Обученията се провеждат всеки делничен ден по 4 часа в малки групи, позволяващи индивидуален подход на преподаване. В рамките на програмата курсистите разработват портфолио и цялостно, функционално приложение по задание на бизнеса, използвайки Java и най-добрите практики в индустрията. С помощта на експерти в областта на развитието на таланта те надграждат комуникационните и личностните си умения и се подготвят за кандидатстване и интервю за работа.

Професионална реализация

Java се е наложил като един от най-популярните програмни езици в световен мащаб. С него могат да се разработват различни типове решения – от клиентски, мобилни и уеб приложения до такива за IoT („Интернет на нещата“) и „умни“ телевизори, часовници и домакински уреди,което обуславя широката нужда от специалисти в областта.

След завършване на Telerik Academy Alpha участниците разполагат с търсените от бизнеса технологични и личностни умения и практически опит, за да стартират кариера в ИТ сектора. Те могат да започнат работа в една от над 60 технологични компании от партньорската мрежа на Телерик Академия като Paysafe, Upnetix, Tick42, Bosch Software Innovations и Software AGили друга компания от индустрията.

„Имайки редица успешни истории на изключително талантливите възпитаници на Телерик Академия в екипа ни, за нас беше логичен избор да продължим ценното си партньорство.Работата с топ технологичен талант, който носи нужния хъс и се представя отлично, ни вдъхновява да даваме най-доброто всеки ден, постигайки нови върхове възможно най-бързо“, коментира Радослав Гайдарски, изпълнителен директор на Upnetix.

 


b2b Media | 14 Август 2019
article thumbnail

От 16 август 12 звездни филма ще огреят най-големия екран на открито в България ...


 

b2b Media | 14 Август 2019
article thumbnail

Цели четири дни варненци и гости на града ще могат да празнуват празника на Варна в Delta Planet Mall. От 15 до 18 ...


 

b2b Media | 05 Август 2019
article thumbnail

Заявката за зрелищен екшън, скорост и адреналин, не само бе оправдана, но и многократно надмина всички ...


 

b2b Media | 01 Август 2019
article thumbnail

Избрани модели от серията 


 

b2b Media | 26 Юли 2019

Домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света ще бъде Американският университет ...


 

b2b Media | 24 Юли 2019
article thumbnail

Ентусиазъм, най-голямата и награждавана брандинг компания в страната ни, влиза в къщата на The Smarts. Това ...


 

b2b Media | 22 Юли 2019
article thumbnail

На 17.07. се проведе съвместно събитие между Consendo и Бизнес на високи токчета ...


 

b2b Media | 22 Юли 2019
article thumbnail

Първата в страната ни работилница за рециклиране на пластмаса по технологията Precious Plastic, отвори врати ...


 

b2b Media | 17 Юли 2019
article thumbnail

В пилотното си издание, Фестивалът събра в едно – работилници по керамика, по  плетиво, и апликации и ...


 

b2b Media | 17 Юли 2019
article thumbnail

Младежките кариерни форуми са мястото, от което започва кариерата на талантливите млади хора. Всяка година ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Fair
18°C
Пловдив
Fair
21°C
Бургас
Fair
20°C
Варна
Fair
16°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски