Днес 21 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

По специален начин се дипломира XXVI-ят випуск на Американския университет

По специален начин се дипломира XXVI-ят випуск на Американския университетДипломирането на двадесет и шестия випуск студенти на Американския университет в България (АУБ) тази година беше специално. Заради обявената извънредна епидемична обстановка в страната, 212-те завършващи не получиха дипломите си лично на тържествена церемония в студентския кампус. Вместо това, от университета изразиха уважение към своите студенти и академичните им постижения със специално видео, излъчено в часа, когато трябваше да се състои събитието.

Студентите получиха специални поздравления от в.и.д. президент на АУБ д-р Дейвид Еванс, Виктория Ентуисъл от Настоятелството на университета, Н.Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, възпитаници и преподаватели. Видеото може да бъде видяно в социалните мрежи на висшето училище. Традиционната церемония по дипломиране се отлага за октомври.

Тази година АУБ връчва общо 212 дипломи, от които 185 са на бакалаври. Обучението си завършват и участниците в магистърските програми за ръководни кадри на АУБ, които се провежда в София. Обичайно за ВУЗ-а, випуск 2020 е мултинационален. Освен от България и региона, висшето училище завършват и граждани от Европа, Азия и Америка. Сред тях са: Виетнам, Италия, Испания, Казахстан, Обединеното кралство, Русия, Съединените щати, Сейшелските острови, Таджикистан и други.

И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (38%), следвани от „Журналистика и масови комуникации“ (15%), „Икономика“ (12%) и „Политически науки и международни отношения“ (11%). Благодарение на образователната система liberal arts, 55% завършват висшето си образование с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност, и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска.


Въпреки че официалните гости не присъстваха на живо в кампуса, те изпратиха своите послания към завършващите. Посланикът на САЩ у нас Н. Пр. г-жа Херо Мустафа пожела „Попътен вятър“ в обръщението си към абсолвентите: „Запомнете наученото в АУБ – да давате обратно и на другите. Отстоявайте онова, което е правилно и винаги мислете в голям мащаб. 212 абсолвенти от 20 страни, пожелавам ви всичко най-добро. Поздравления! Желая ви попътен вятър!“.

От името на Настоятелството на АУБ, поздравления отправи г-жа Виктория Ентуисъл: „Скъпи абсолвенти, през последните четири години АУБ ви научи как да предвиждате и да реагирате добре на предизвикателствата. Бъдете сигурни, че за да сте там, където сте днес, имате устойчивост в изобилие, дори и да не го осъзнавате ясно. Ако има някой готов да се справи с неизвестното, това сте вие, випуск 2020! Не се страхувайте от бъдещето, скочете и се насладете на пътуването.

Благодарност към студентите изрази д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ: „Дори и в тези сложни времена отличното образование, което сте получили тук, ще ви служи изключително добре. Този семестър беше непланирана практика на всичко, което имаме предвид, когато говорим как liberal arts образованието ви подготвя, за да посрещнете предизвикателствата на съвременния свят. Случаен, но положителен страничен продукт от неудобствата през тази пролет е, че сте имали шанс да приложите в действие гъвкавост и умения за решаване на проблеми, които са ядрото на това, което се стремим да развиваме в АУБ.“, каза още д-р Еванс.

 


b2b Media | 13 Юли 2020
article thumbnail

Пиар агенция Интеримидж бе удостоена с наградата „Комуникационна агенция на годината“ на двадесетото ...


 

b2b Media | 13 Юли 2020

74 проекта се състезаваха за отличията на БДВО

Станаха известни победителите в конкурса за най-добри ...


 

b2b Media | 11 Юли 2020
article thumbnail

Големият победител в конкурса БАЛКONA – Ирина Костадинова, вече се радва на своята напълно трансформирана ...


 

b2b Media | 09 Юли 2020
article thumbnail

Сдружение „Съюз за защита на природата“ представи проект BG16M1OP002-3.016-0002-C01 - „Подобряване на ...


 

b2b Media | 08 Юли 2020
article thumbnail

ПР-специалистите отпразнуваха професионалния си празник Обединената общност на ПР-специалистите и ...


 

b2b Media | 08 Юли 2020
article thumbnail

Статуетките на PR Приз 2020 – Промените са ни в природата ще бъдат раздадени на 12 юли от 19:00 ч. на специална ...


 

b2b Media | 06 Юли 2020
article thumbnail

120 служители на компанията ще обслужват жителите и гостите на града ...


 

b2b Media | 06 Юли 2020
article thumbnail

Компаниите могат да изпратят свои отбори за участие на 3 октомври Специална нова категория “Колеги” дава ...


 

b2b Media | 05 Юли 2020
article thumbnail

Модерни и класически елегантни – новите трендове при обувките за лято 2020 По всичко личи, че тази година ...


 

b2b Media | 02 Юли 2020
article thumbnail

Германската верига за облекло и стоки за дома KiK открива своя втори магазин у нас с тридневна програма на ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски