25 Септември 2021
Днес 4 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

ПОК „Доверие“ усъвършенства сигурността на уебприложенията си с решение на А1

А1 предостави технологично решение на Пенсионно осигурителна компания „Доверие” и помогна за постигане на максимална сигурност и надеждност на онлайн портала за обслужване на клиенти „Моето Доверие“ и портала за електронни заявления за осигурителни посредници. Проектът обхваща интегриране на високотехнологичното решение Web Application Firewall на F5 в инфраструктурата на пенсионно осигурителната компания. С него беше осъвременена ИТ инфраструктурата, с която ПОК „Доверие“ предоставя модерни и интуитивни услуги на своите клиенти. Благодарение на това потребителите на уебприложенията на ПОК „Доверие“ получават още по-високо ниво на сигурност на данните и усъвършенствано клиентско преживяване, а мениджърите и служителите на компанията могат да предотвратят редица нежелани последствия от кибератаки.

 

Михаил Семерджиев, старши мениджър „ICT услуги“, А1 България, заяви: „ИТ сигурността придобива все по-голяма важност за компаниите от всички индустрии. Когато става дума за пенсионно осигуряване обаче опазването на неприкосновеността на данните има още по-висок приоритет. Радвам се, че високотехнологичните решения на А1 дават възможност на корпоративните клиенти да се предпазват от нарастващия брой киберопасности в дигиталната ера.“

Кирил Георгиев, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“, коментира: „Нашата мисия е да гарантираме сигурността и да управляваме ефективно парите на клиентите на „Доверие”. За тази цел ние влагаме много усилия да осигурим най-удобния, сигурен и защитен начин потребителите ни да използват нашите услуги. Решението за предотвратяване на кибератаки срещу уебприложенията на компанията, което внедрихме с помощта на А1, е част от цялостната ни политика в тази сфера.“

 

А1 предлага A1 Web Application Firewall в подкрепа на предотвратяването на кибератаки към уебприложения. Технологичното решение филтрира трафика между уебуслугата и интернет, и осигурява наблюдение, идентифициране и неутрализиране на заплахите. Услугата A1 Web Application Firewall осигурява на ПОК Доверие защита срещу десетте най-опасни за сигурността на уебстраниците и приложенията атаки според Open Web Application Security Project (OWASP). Сред тях са XSS (Cross Site Scripting), SQL Injection, Local File Inclusion, CSRF (Cross Site Request Forgery), Broken Authentication, Session Hijacking, Buffer Overflow, както и специфични атаки към някои от модулите на приложението. Освен за осигуряване на безопасността на сайтове и приложения, услугата допринася и за постигане на съответствие с изискванията на регулацията за защита на личните данни GDPR.

 

A1 Web Application Firewall се предлага чрез утвърден продукт на технологичната компания F5 Networks от последно поколение. Решението се имплементира и управлява от висококвалифицирани и сертифицирани специалисти по сигурност на информацията на А1, които изпълняват конфигурацията на услугата за уебприложенията. Сред тях могат да бъдат уебсайт, електронен магазин, приложение за онлайн банкиране или друга онлайн услуга, предоставяна на техните потребители. ПОК „Доверие“ повери на екипа на А1 и наблюдението и поддръжката на вече използваната услуга. При активирането на A1 Web Application Firewall IT екипите от двете компании съгласуваха политиките за сигурност.

 

Портфолиото на А1 с високотехнологични услуги за IT и киберсигурност за бизнеса включва решения като А1 Security Cloud, A1 Cyber Backup, Cisco Umbrella и други. А1 може да предложи на бизнес клиентите целия спектър от решения за защита на сигурността на данните – мрежова, уеб и дигитална, както и начини за постигането на съответствие с изискванията на регулациите за защита на личните данни – GDPR.

 

ПОК „Доверие“ управлява над 4.2 млрд. лв. пенсионни спестявания на близо 1.2 милиона български граждани. През последните години основен приоритет за компанията е ускорената дигитализация на процесите по обслужване и комуникация с клиентите, при максимално обезпечаване на сигурността на информацията и спазването на всички изисквания за защита на личните данни.

The post ПОК „Доверие“ усъвършенства сигурността на уебприложенията си с решение на А1 appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


digital.bg | 25 Септември 2021

Големите дисплеи на смартфоните и високата резолюция, която поддържат ги превръщат в подходящо решение за ...


 

digital.bg | 25 Септември 2021

Софтуерните технологии на Microsoft се използват и улесняват милиони потребители всеки ден. Windows е ...


 

digital.bg | 25 Септември 2021

Apple ще стартират продажбите на iPhone 13 в повече страни през октомври и така ще позволят на повече хора да се ...


 

kaldata.com | 24 Септември 2021

Google се опитва да осуети антимонополното разследване, инициирано от регулатора на ЕС, относно нейните ...


 

kaldata.com | 24 Септември 2021

След месеци на тестване, Microsoft пусна финалната версия на Windows 11 под номер 22000.194 за участниците в програмата за ...


 

pixelmedia.bg | 24 Септември 2021

    Поредният VI кръг на италианската Серия А ще предложи на феновете по цял свят едно от най-горещите ...


 

pixelmedia.bg | 24 Септември 2021

  Телекомът ще предлага и четирите модела от тазгодишната серия – iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro ...


 

kaldata.com | 24 Септември 2021

Две полски компании сключиха два отделни договора с чуждестранни производители на компактни модулни атомни ...


 

technews.bg | 24 Септември 2021

Планира да преоборудва въглищните централи с чужда помощ   


pixelmedia.bg | 24 Септември 2021

Повече от 75% от училищата в Община Поморие вече работят с облачната платформа Google Workspace за образованието. ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »