Днес 4 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Пощенска банка и Mastercard® ще създадат „Зелена класна стая на открито“

Пощенска банка и Mastercard® ще създадат „Зелена класна стая на открито“Двете компании и Дирекцията на Природен парк „Витоша“ ще инвестират ресурси и усилия за възстановяването и допълването на инфраструктурата по туристически маршрут Музей на мечката – м. Дендрариума

Пощенска банка и Mastercard стартират съвместен проект за възстановяване и допълване на парковата инфраструктура по туристически маршрут Музей на мечката – м. Дендрариума в Природен парк „Витоша“. В първата фаза на проекта доброволци от двете компании ще обединят усилията си и заедно с Дирекцията на Природен парк „Витоша“ ще създадат „Зелена класна стая на открито“, която ще бъде обособена в непосредствена близост до Музея на мечката. Изграждането на отворен амфитеатрален кът за учене и празненства ще оформи едно креативно пространство, което ще даде възможност за иновативен образователен подход, както и за забавление на различни групи деца, които посещават редовно планината.

Вторият етап на проекта ще включва изграждането на свързваща алея между „Зелената класна стая“ и местността Дендрариума, за да може посетителите да се придвижват безопасно в гората между двата обекта, без да е необходимо това да става по главната пътна артерия.

Реализирането на проекта е част от активната социално отговорна политика на Пощенска банка, свързана със създаването на устойчиви модели и решения, които променят средата. „Зелена класна стая на открито“ е инвестиция в кауза, подкрепена от екип от съмишленици, които заедно изграждат зеленото самосъзнание, което е част от корпоративната култура на банката. Инициативата е в унисон със серията зелени проекти, които Пощенска банка реализира вече няколко поредни години съвместно с Дирекцията на Природен парк „Витоша“ и по този начин провокира още веднъж отговорно поведение към природните ресурси, като мотивира възможно най-много хора да полагат осъзнати действия за опазване на околната среда.

„София и всички ние притежаваме истинско богатство с планината в непосредствена близост до големия град. Целта ни е с различни инициативи и проекти, които реализираме заедно с нашите служители в Пощенска банка, да направим Витоша още по-привлекателна, удобна и достъпна. Вярваме, че с общи усилия можем да постигнем устойчиви промени. Затова ние от Пощенска банка концентрираме усилия и средства в подкрепа на проекти с реална добавена стойност за обществото и вярваме, че един от големите ефекти ще бъдеизграждането на самосъзнание, което ще промени живота ни към по-добро. Щастливи сме, че имаме подкрепата на иновативна компания като Mastercard, част сме от световната коалиция на компанията за борба с климатичните промени – Priceless Planet, а с реализацията на проекта „Зелена класна стая на открито“ имаме възможност да сме ключов партньор в Зелената мрежа инициативи на Mastercard и отново да подадем ръка на Природен парк Витоша“, коментират от Пощенска банка.

По данни на Mastercard от проучване в 14 европейски държави, пандемията през последната година е довела до по-ангажирано към природните ресурси поведение на потребителите, както и до по-голям интерес към каузи и бизнеси, ангажирани с устойчивото развитие, борбата с климатичните промени и опазването на биоразнообразието. Над 83% от запитаните са потвърдили, че биха се включили лично в акции и дейности с грижа за природата, а 52% заявяват, че след кризата от Covid-19 са обърнали внимание на това как ежедневните им избори влияят на здравето на цялата планета.

„В Mastercard се занимаваме с технологии и дигитализация и вярвамe, че иновациите от последните години нямат никакъв смисъл, ако не подобряват живота на хората и като цяло на планетата. Затова всеки наш проект търси възможност да разреши проблем, да подкрепи някого в нужда и да добави стойност. Децата ни, нашето утре, стояха пред екраните доста дълго и искаме да им създадем възможност да излязат на чист въздух, като облагородим и „осиновим“ едно любимо място на безценната за софиянци планина“, казва Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

„Един от приоритетите в дейността на Дирекцията на Природен парк „Витоша“ е работата с подрастващите с цел изграждане на екологично съзнание, възпитаване на любов и уважение към природата, както и обогатяване на техните знания за околната среда. С проекта, който предстои да реализираме съвместно с Пощенска банка и Mastercard, ще надградим възможностите за провеждане на образователни мероприятия на територията на Парка. Чрез обособяването на „Зелена класна стая на открито“ ще осигурим по-добър пряк контакт на децата с природата, като им предложим занимателни образователни мероприятия. Едновременно с това ще възстановим и облагородим връзката между Музея на мечката и м. Дендрариума – два от добре познатите и обичани от туристите обекти на Витоша. Благодарим за подкрепата на Пощенска банка и Mastercard и за това, че припознаха каузата ни за облагородяване на инфраструктурата на Парка. Надяваме се, че със съвместната ни дейност ще можем да направим планината още по-достъпна и привлекателна за хората“, каза д-р инж. Анна Петракиева, директор на ДПП „Витоша“.

По-рано през годината Пощенска банка и Mastercard издадоха първата за пазара метална кредитна карта – продукт, който е още една важна стъпка в посока употреба на по-малко пластмаса за ежедневни дейности.

Съвместният социално отговорен проект предстои да бъде реализиран в рамките на тази и следващата година. 

 


ekipnews.com | 17 Май 2021

Ново проучване в Испания установи, че компютърните игри могат да помогнат на децата да преодолеят болката ...


 

dnevnik.bg | 17 Май 2021
article thumbnail


За заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите е назначен Георги Димов, се ...


 

econ.bg | 17 Май 2021

Български гурбетчии зад граница и нашенци отдавна заселили се в чужбина са били купувачи на едно от десет ...


 

ekipnews.com | 17 Май 2021

Десет дни след претърпяна операция на гърлото жителка на Австралия започнала внезапно да говори с ирландски ...


 

econ.bg | 17 Май 2021

„Нов модел на икономически растеж” поставя националният план на Кипър, с който страната кандидатства за ...


 

econ.bg | 17 Май 2021

С призив от страна на британския премиер Борис Джонсън към всички да бъдат много предпазливи от днес в ...


 

econ.bg | 17 Май 2021

По повод активизирането на търсенето на работна сила ИА „Главна инспекция по труда“ обръща внимание, че ...


 

econ.bg | 17 Май 2021

Седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците ще учат присъствено поне до края на месеца, заедно с 6 и 11 ...


 

ekipnews.com | 17 Май 2021

Отборът на Атлетико Мадрид се доближи на една победа от шампионската титла в Испания, след като победи ...


 

b2b Media | 17 Май 2021

...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »