Днес 17 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Пощенска банка се фокусира върху подкрепа на социалното предприемачество по случай своя 30-годишен юбилей

Пощенска банка се фокусира върху подкрепа на социалното предприемачество по случай своя 30-годишен юбилейУникалният проект „Вселена от възможности“ ще финансира инициативи в областта на дигиталните иновации, образованието и опазването на околната среда с общо 30 000 лв.
 
„30 години създаваме вселена от нови възможности“ – това е мотото, под което Пощенска банка отбелязва своето 30-годишно присъствие на българския пазар. За този период финансовата институция активно се ангажира с процесите, през които преминава българското общество, посредством своята социално отговорна и дарителска дейност. Компанията отново поставя обществените нужди на фокус, като подкрепя генерирането на устойчиви модели и решения за промяна на средата по случай своята годишнина. Специално създадената иновативна онлайн платформа „Вселена от възможности“ е новата, изцяло дигитална, мащабна социално отговорна инициатива, която Пощенска банка стартира по случай своя 30-годишен юбилей. На адрес 30yearspostbank.bg интернет платформата ще обедини атрактивни идеи на граждани и организации с нестопанска цел, които са свързани със социално предприемачество в полза на обществото. Три от проектите с потенциал в ключовите области образование, дигитални иновации и опазване на околната среда ще получат безвъзмездно финансиране в размер до 10 000 лв. всеки, за да бъдат реализирани.
 
„Вярваме, че иновативната онлайн платформа „Вселена от възможности“ има капацитета да подпомогне значително позитивните промени в нашето общество. Носителите на подобни промени са хора и организации, които категорично са застанали зад кауза и разполагат с ясен план как да я реализират. Нашата цел е да открием тези социални предприемачи и дигитални иноватори и да предложим своята специална подкрепа за техните идеи. През цялата си 30-годишна история активно и целенасочено работим за по-добро образование, за по-зелена среда и съзнание, като използваме модерни технологични решения и дигитални иновации както извън, така и вътре в нашата организация. Ето защо съвсем естествено избрахме тези три категории. Вярваме, че тези области имат най-голям потенциал да вдъхновяват позитивни промени и да създават нови възможности за развитие за цялото общество. „Вселена от възможности“ е най-мащабната ни, иновативна и изцяло онлайн базирана инициатива за корпоративна социална отговорност, която обединява трите важни за нас области за развитие и цели да въвлече максимално широк кръг от хора и организации. Всеки може да кандидатства за финансиране на своята идея, както и да даде своя глас в подкрепа на даден проект,“ коментират от Пощенска банка.
 
Дигиталната платформа „Вселена от възможности“ е на адрес 30yearspostbank.bg и е отворена за кандидатстване до 10 юли 2021 г. Процесът на кандидатстване за безвъзмездно финансиране в трите категории „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ се осъществява изцяло онлайн, като общият награден фонд е 30 000 лв. Стойността на финансовата помощ, която може да получи всеки проект, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират със срок за реализиране в рамките на 6 месеца от датата на получаване на финансирането. Всеки участник има право да представи неограничен брой проекти в трите категории, а помощта, предоставена от Пощенска банка, може да се използва за пълно или частично финансиране на проекта.
 
Изборът на победители ще се проведе в няколко етапа. Всеки от проектите, кандидатствали за финансиране, ще има равен старт, когато от 10-ти до 31-ви юли включително „Вселена от възможности“ бъде отворена за гласуване, посредством уникален вот на публиката. На 1-ви август ще бъдат обявени 10 финалисти във всяка категория, събрали най-много гласове. 30-те финалисти ще бъдат представени в профилите на Пощенска банка в социалните мрежи, а на специално събитие на 14 септември 2021 г. независимо жури ще селектира най-силните идеи и ще обяви тримата победители – по един проект във всяка категория.
 
Специалната онлайн платформа „Вселена от възможности“ надгражда 30-годишните активни действия на Пощенска банка в сферите на образованието, опазването на околната среда и популяризирането на иновациите в съвременното общество. Сред многобройните проекти и инициативи, които финансовата институция реализира, са стратегическото партньорство със СофтУни и Finance Academy, програмата „Финанси по ноти“, подкаста „Финанси на фокус“, вътрешната програма „Зелени заедно“, проекта „Зелени истории на открито“, инициативата „Герои в зелено“ и много други. Устойчива тенденция в развитието на Пощенска банка през годините е дигитализацията и постоянното въвеждане на иновации. Признание за постиженията ѝ в тази област са двете отличия от престижния международен конкурс World Finance Digital Banking Awards 2020: „Най-добра дигитална банка“ и „Най-добро приложение за мобилно банкиране“ за потребителите в България. По случай своята 30-годишнина със старта на „Вселена от възможности“ Пощенска банка прави поредна смела крачка в тези три области на интерес: отваря обществена дискусия, дава гласност на смели идеи и въвлича обикновения човек в промяната към по-добро.

 


b2b Media | 15 Юли 2021
article thumbnail

Програмата „Оставаме в България“ е насочена към представителите на поколението Z, стажанти в ...


 

b2b Media | 15 Юли 2021
article thumbnail

Енергийната ефективност и естетиката на детайла са сред акцентите в престижната надпревара ...


 

b2b Media | 15 Юли 2021
article thumbnail

Представянето е част от програмата на Дните на Белгия в България ...


 

b2b Media | 15 Юли 2021
article thumbnail

Заедно с премиерата на първата си книга, актрисата отпразнува и своя 29-и рожден ден ...


 

b2b Media | 14 Юли 2021
article thumbnail

Регионален Център София – ЮНЕСКО и Община Несебър обявяват фотоконкурс „Рибарските практики по ...


 

b2b Media | 08 Юли 2021
article thumbnail

Първото по рода си изследване за ДНК идентификация на  микроорганизмите в пивото с използването на ...


 

b2b Media | 08 Юли 2021
article thumbnail

Tе споделят своите лични причини към и призовават сънародниците си да гласуват отново на 11 юли ...


 

b2b Media | 07 Юли 2021
article thumbnail

Юбилейната изложба “Капитал” от личната колекция на художника Хубен Черкелов предизвика огромен интерес ...


 

b2b Media | 07 Юли 2021
article thumbnail

Още с излизането си парчето влезе в престижната седмична класация на BuzzBands.la ...


 

b2b Media | 07 Юли 2021
article thumbnail

Специална програма ще направи откриването незабравимо за всички посетители на обновения магазин на ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »