05 Август 2021
Днес 97 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Посолство на Белгия в България и проф. Александър Костов представиха книгата „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“

Посолство на Белгия в България и проф. Александър Костов представиха книгата „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“Представянето е част от програмата на Дните на Белгия в България
 
На елегантно събитие, организирано от Посолство на Кралство Белгия в България, проф. Александър Костов представи новата си книга „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“.

Събитието се състоя на 13 юли в уникалната атмосфера на Регионален исторически музей – София и в присъствието на Н.П. Посланик Фредерик Мьорис и неговата съпруга, Н.П Симеон Сакс Кобурготски, гости и приятели на Посолството на Белгия у нас.

Инициативата е част от петнадесетото издание на Дните на Белгия в България – традиционен формат на Посолството и Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“.

Проф. Александър Костов е увековечил връзката между двете държави в част от своите трудове. Новата му книга дава преглед на историческите отношения между България и Белгия, но е посветена на 24-мата българи, наградени с белгийски национални ордени през 21-и век. Техните лични истории са вдъхновили автора да отрази усилията, мотивацията и амбицията към обща цел, а именно изграждането на единен европейски дом. Много от тях присъстваха на представянето на книгата. Сред тях бе и Н.П. Цар Симеон II, който е получил високо белгийско отличие през 2003 г. в качеството си на министър-председател на България, когато тогавашният крал Алберт II идва на държавно посещение в България.

Икономическите и дипломатическите отношения между Белгия и България са много важни за двете страни. След Освобождението си през 1878 година България се нуждае от подкрепата на европейските държави за своето развитие. Белгия проявява силен интерес към изграждането на образователни, търговски, транспортни, туристически и дипломатически взаимовръзки с младата държава. Неслучайно първата българска конституция – Търновската, използва за образец именно белгийската. Днес двустранните отношения продължават да се развиват на високо ниво. Не само българи са награждавани с белгийски ордени, но и България винаги се е отнасяла с уважение и почит към белгийските граждани в страната.

Книгата „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“ съдържа наред с биографиите и снимките на отличените българи и обръщения от Н.П. Цар Симеон II и Н.П. посланик Фредерик Мьорис. Издадена е с подкрепата на Белгийското посолство, Белгийското министерство на външните работи и Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“.

Посолство на Белгия в България и проф. Александър Костов представиха книгата „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“

 


b2b Media | 04 Август 2021
article thumbnail

Познаваме ли добре водите, които избираме за хидратация? Знаем, че можем да се снабдим с минерална, изворна ...


 

b2b Media | 02 Август 2021
article thumbnail

Драгомир Дончев поема ролята на творчески директор на дигиталната агенция Digitas, част от Publicis Groupe България ...


 

b2b Media | 30 Юли 2021

Посетителите могат да подкрепят приемната грижа с индивидуално дарение в 9 филиала на веригата в София ...


 

b2b Media | 28 Юли 2021
article thumbnail

Британско проучване сравнява пет основни категории безалкохолни напитки на базата на данни за 2020 г. ...


 

b2b Media | 27 Юли 2021
article thumbnail

Стотици участници се присъединиха към събитието, което включваше същопремиерата на специалния танц ...


 

b2b Media | 21 Юли 2021
article thumbnail

На 24 юли в Южния парк в София ще се проведе вече станалата традиционна Боса разходка. ...


 

b2b Media | 15 Юли 2021
article thumbnail

Програмата „Оставаме в България“ е насочена към представителите на поколението Z, стажанти в ...


 

b2b Media | 15 Юли 2021
article thumbnail

Енергийната ефективност и естетиката на детайла са сред акцентите в престижната надпревара ...


 

b2b Media | 15 Юли 2021
article thumbnail

Представянето е част от програмата на Дните на Белгия в България ...


 

b2b Media | 15 Юли 2021
article thumbnail

Заедно с премиерата на първата си книга, актрисата отпразнува и своя 29-и рожден ден ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »