23 Февруари 2020
Днес 44 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Повече вкусна храна на масите ни, а не в боклука

Повече вкусна храна на масите ни, а не в боклукаКак да си направиш сам най-вкусния бургер и да оползотвориш всички съставки? На това научи шеф Таньо Шишков над 40 души по време на събитието “Храната като вечен двигател”, организирано съвместно с Cargill в България. Със специална лекция и практичен уъркшоп на 10 октомври известният главен готвач и американката компания насочиха вниманието на всички любители на вкусната и здравословна храна към един от проблемите на хранителната индустрия, в който потребителите могат да вземат активно участие – намаляването на хранителните отпадъци в ежедневието ни. 

Уъркшопът се проведе в идеалния за целта презентационен ресторант Томеко ShowHow, а сред гостите бяха ключови поддръжници на идеята, служители на Cargill в България и партньори на компанията в други благотворителни проекти. Популярният главен готвач Таньо Шишков навигираше всеки от гостите, за да могат те сами да приготвят храна с минимално количество отпадък. Основният акцент бяха ценните съвети за това защо е важно да ценим храната, която консумираме, и как да се грижим за хранителните продукти, за да изхвърляме по-малко от тях, въпреки динамичното ежедневие на съвременния човек. 

По време на събитието Таньо Шишков обясни как той вижда процеса по намаляване на хранителните отпадъци: „По тази тема е важно да се говори все повече, защото статистиките показват, че глобално домакинствата изхвърлят най-много храна – цели 42% от общия хранителен отпадък. Паралелно с това 795 000 000 души по света страдат от липса на пълноценна храна, подходяща за здравословна диета и правилно функциониране на организма. Сигурен съм, че когато всички ние започнем да се информираме повече за този проблем,  ще минимализираме хранителния си отпадък осезаемо повече,“ каза той.  

Събитието е част от сътрудничеството между компанията на Таньо Шишков - Food Rocks и Cargill в България и бе по повод Световния ден на храната – 16 октомври. Всяка година през месец октомври служители на бизнесите на Cargill по целия свят демонстрират отговорността си към изхранването на света, като организират серии от събития, фокусирани върху това как можем да използваме пълноценно храната и как заедно да се справяме с предизвикателствата, свързани с нея. 

Food Rocks и Cargill в България си партнират за втори път с мисия за минимизиране на хранителния отпадък. През юни 2019 по време на фирменото си барбекю парти американската компания даде повече гласност на проблема с изхвърлянето на храна годна за консумиране. Тогава неконсумираната храна бе общо 65 кг и бе предоставена на ловна местност в Рила планина за храна на дивите мечки – защитен вид, често подплашван и незаконно ловуван от бракониери. 

Повече вкусна храна на масите ни, а не в боклука 

 


b2b Media | 20 Февруари 2020

Започна кандидатстването за глобалната програма “CEO for One Month” ...


 

b2b Media | 15 Февруари 2020
article thumbnail

Високото отличие на Employer Branding Awards нарежда компанията на челна позиция сред най-сигурните и предпочитани ...


 

b2b Media | 11 Февруари 2020
article thumbnail

Агенцията ще се грижи за комуникацията на новия 5-звезден хотел в центъра на столицата Агенция за PR и ...


 

b2b Media | 11 Февруари 2020

PR агенция Параграф 42, част от групата на The Smarts, ще работи по развитието на CSR политиките на OLX и отношенията с ...


 

b2b Media | 07 Февруари 2020
article thumbnail

Как да се справим успешно с предизвикателствата в бизнеса и личния живот ще представи тазгодишното издание ...


 

b2b Media | 07 Февруари 2020
article thumbnail

След гласуването на журито вече са известни номинираните в отделните ...


 

b2b Media | 07 Февруари 2020
article thumbnail

Кино и съревнования между таланти и знания са в основата на събитията тази година Американският ...


 

b2b Media | 07 Февруари 2020

Американският университет в България (АУБ) получи дарение от 250 000 щ. д. от фондация „Америка за България“. ...


 

b2b Media | 05 Февруари 2020
article thumbnail

„Книга на спомените“ е темата на петото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за ...


 

b2b Media | 04 Февруари 2020

Американският университет в България с първи конкурс за социално предприемачество ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски