05 Април 2020
Днес 69 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Повече вкусна храна на масите ни, а не в боклука

Повече вкусна храна на масите ни, а не в боклукаКак да си направиш сам най-вкусния бургер и да оползотвориш всички съставки? На това научи шеф Таньо Шишков над 40 души по време на събитието “Храната като вечен двигател”, организирано съвместно с Cargill в България. Със специална лекция и практичен уъркшоп на 10 октомври известният главен готвач и американката компания насочиха вниманието на всички любители на вкусната и здравословна храна към един от проблемите на хранителната индустрия, в който потребителите могат да вземат активно участие – намаляването на хранителните отпадъци в ежедневието ни. 

Уъркшопът се проведе в идеалния за целта презентационен ресторант Томеко ShowHow, а сред гостите бяха ключови поддръжници на идеята, служители на Cargill в България и партньори на компанията в други благотворителни проекти. Популярният главен готвач Таньо Шишков навигираше всеки от гостите, за да могат те сами да приготвят храна с минимално количество отпадък. Основният акцент бяха ценните съвети за това защо е важно да ценим храната, която консумираме, и как да се грижим за хранителните продукти, за да изхвърляме по-малко от тях, въпреки динамичното ежедневие на съвременния човек. 

По време на събитието Таньо Шишков обясни как той вижда процеса по намаляване на хранителните отпадъци: „По тази тема е важно да се говори все повече, защото статистиките показват, че глобално домакинствата изхвърлят най-много храна – цели 42% от общия хранителен отпадък. Паралелно с това 795 000 000 души по света страдат от липса на пълноценна храна, подходяща за здравословна диета и правилно функциониране на организма. Сигурен съм, че когато всички ние започнем да се информираме повече за този проблем,  ще минимализираме хранителния си отпадък осезаемо повече,“ каза той.  

Събитието е част от сътрудничеството между компанията на Таньо Шишков - Food Rocks и Cargill в България и бе по повод Световния ден на храната – 16 октомври. Всяка година през месец октомври служители на бизнесите на Cargill по целия свят демонстрират отговорността си към изхранването на света, като организират серии от събития, фокусирани върху това как можем да използваме пълноценно храната и как заедно да се справяме с предизвикателствата, свързани с нея. 

Food Rocks и Cargill в България си партнират за втори път с мисия за минимизиране на хранителния отпадък. През юни 2019 по време на фирменото си барбекю парти американската компания даде повече гласност на проблема с изхвърлянето на храна годна за консумиране. Тогава неконсумираната храна бе общо 65 кг и бе предоставена на ловна местност в Рила планина за храна на дивите мечки – защитен вид, често подплашван и незаконно ловуван от бракониери. 

Повече вкусна храна на масите ни, а не в боклука 

 


b2b Media | 02 Април 2020
article thumbnail

Since the COVID-19 outbreak, Asia Amusement & Attractions Expo organizing committee has kept a close watch on its development, as well as related policies worldwide in order to make sound and ...


 

b2b Media | 02 Април 2020
article thumbnail

Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ получи 100 000 лева ...


 

b2b Media | 31 Март 2020
article thumbnail

Лицата на Samodiva Mastermind Summit с поредица от безплатни виртуални събития ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Банка ДСК и пенсионноосигурителна компания ДСК-Родина започват нова дарителска кампания в подкрепа на ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Теа Минкова сложи начало на предизвикателството за най-креативна снимка у дома, със свои теми в ...


 

b2b Media | 26 Март 2020

Българската асоциация на ПР агенции внесе официално писмо до министър-председателя на Р България Бойко ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Глобалният договор на ООН отправя призив към всички компании за обединени действия, за да намалим скоростта ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Платформата Energy University разполага с 200 безплатни онлайн курса, достъпни на 14 езика ...


 

b2b Media | 19 Март 2020
article thumbnail

Виж компаниите! Създай контакти! Намери работа! Пътят към мечтаната работа минава през най-големия ...


 

b2b Media | 15 Март 2020

Университетът е единственият у нас, напълно подготвен за завършване на семестъра неприсъствен ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски