Днес 238 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Първата в света Click and Touch клавиатура излиза на пазара през август

Clevetura LLC, стартъп в Беларус, завърши разработката на интиуитивна система, комбинираща традиционната клавиатура, мишка и тъчпад. С вградени в бутоните сензори, тя осигурява безпроблемен преход между режими на писане и работа с курсор. Първата в света интуитивна Click and Touch клавиатура ще се появи на пазара този август.

Технологията Clevetura използва сензори, които са вградени в бутоните. Това е нещо уникално в сравнение с устройства като лаптопи или клавиатури, които използват външен тъч панел. Бутоните реагират на жестове, както тъчпадите или мишките, а потребителите могат да пишат, скролват или придвижват курсора без промяна в положението на китката.

Превключването между режимите е автоматично, като вграденият микроконтролер незабавно разпознава и обработва всяко докосване или натискане. Потребителят не се интересува от това какъв режим използва, тъй като системата разпознава отлично това, което той прави в момента. Интуитивното взаимодействие с устройството и новото потребителско изживяване правят системата абсолютно уникална.

“За клавиатурата не е необходим отделен тъч панел – самите бутони извършват тази функция вместо вас. Всичко, което трябва да направите, е да плъзнете ръка по бутоните, за да контролирате курсора или да извършвате други операции. Удобно, функционално и спестява време – не е нужно постоянно да сменяте положението на ръцете си. В действителност устройството предлага изцяло ново изживяване при взаймодействие с компютъра,” разказват съоснователите на Clevetura Валентин Сокол и Михаил Крупенков.

Технологията позволява на потребителя да обработва множество едновременни кликвания, докосвания и други движения. Това означава, че могат да бъдат използвани всички обичайни форми на взаимодействие, включително увеличаване, плъзгане при преход между виртуални декстопи и скролване с два пръста.

Системата ускорява работата ви, особено когато е необходимо да ползвате едновременно клавиатура и мишка. Представете си, че пишете важно съобщение, когато някой ви звънне по скайп. За да откажете разговора с мишка или тъчпад, трябва да преместите ръката си, да придвижите курсора и да натиснете Cancel. С Clevetura можете да откажете разговора само с един жест. Тази форма на взаимодействие е безпроблемна, тъй като потребителят не мисли за входно-изходното устройство.

Стартъпът Clevetura, притежаващ правата върху технологията, от няколко години работи в белоруския Хай-Тек Парк. Сергей Костевич, основател на групата от компании АСБИС, както и на марката Prestigio, e инвеститор в проекта. Близо три години са били необходими, за да се превърне идеята в търговски прототип. В момента се очаква и патент за технологията.

“От самото начало ние вярваме в потенциала на този стартъп и проекта за интуитивната клавиатурна система. За нас е важно да запознаем потребителите с технологията и да демонстрираме функционалността й. Работим тясно с белоруския стартъп. Не става въпрос само за инвестиции – ние промотираме новата технология на глобалния пазар. Устройството и технологията имат огромен потенциал,” заяви инвеститорът Сергей Костевич.

Производството на устройства Clevetura стартира през юли, а Click&Touch клавиатурите с марка Prestigio ще се появят на пазара в края на август. Планира се производство на около 100,000 устройства до края на годината.

До 5 устройства могат да се свържат едновременно към клавиатурата посредством три Bluetooth канала, USB приемник и кабел Type-C. Потребителят може да променя силата на звука или да превърта напред или назад видеоматериал само чрез плъзвaне наляво или надясно върху бутоните от горния ред. Може да се използва и мобилно приложение за промяна на настройките или ъпдейт на устройството. Клавиатурата е лека и ергономична и има подложки за китките.

Първоначално устройството ще се продава в бившите съветски републики: Беларус, Русия, Литва, Латвия, Украйна, Казахстан и Естония. На по-късен етап продажби ще стартират и в други страни.

Потенциални клиенти ще бъдат технологично напредналите потребители и притежателите на смарт телевизори. В2В индустрията също е възможен клиент за устройството, например за управление на съдържанието на голям екран по време на презентации и събития в сферата на образованието.

“Подкрепата на талантливи хора и обещаващи проекти е една от основните цели на Хай-Тек Парк. Компаниите в него постоянно създават продукти за глобалния пазар. Винаги е радващо, когато белоруски стартъпи, създадени от нулата, получават международно признание. Ще продължаваме да подпомагаме стартъп проекти и за в бъдеще,” заяви директорът на Хай Тек Парк Всеволод Янчевски.

Външната клавиатура не е единственото възможно приложение на технологията Clevetura. Разработчиците възнамеряват да приложат своите знания и идеи и към други устройства, включително лаптопи.

The post Първата в света Click and Touch клавиатура излиза на пазара през август appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


kaldata.com | 17 Юли 2019

В началото на миналия месец, създателите на GandCrab, една от най-популярните рансъмуер програми обявиха своето ...


 

kaldata.com | 17 Юли 2019

Свидетели сме отново на сериозни проблеми с работата на най-голямата социална мрежа Facebook. Около 15:30 ...


 

prodatabg.com | 17 Юли 2019

Винаги е хубаво, когато имаме ...


 

technews.bg | 17 Юли 2019

Разходите на телекома за първите шест месеца намаляват   


kaldata.com | 17 Юли 2019

След като сутринта ви съобщихме, че вече има задържан за хакерските атаки, сега дойде новината, че ...


 

kaldata.com | 17 Юли 2019

Има шанс да можем да живеем и оцелеем на Марс в сектори защитени от аерогел. Това е силен, но лек материал, ...


 

kaldata.com | 17 Юли 2019

„Тайният“ стартъп Neuralink на Илън Мъск, работещ върху съвместната работа на човешки мозък и изкуствен ...


 

digital.bg | 17 Юли 2019

Neuralink е една от компаниите на популярния предприемач, която си е поставила амбициозната цел да създаде ...


 

digital.bg | 17 Юли 2019

Oще в края на миналата година от Microsoft потвърдиха намерението си да изградят новата версия на браузъра Edge, ...


 

digital.bg | 17 Юли 2019

Корейският производител възнамерява да въведе промяна в начина, по който кръщава устройствата си с Android . ...


 
Начало

Времето

София
Fair
25°C
Пловдив
Fair
26°C
Бургас
Fair
25°C
Варна
Fair
23°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски