Днес 4 новини

SOFIX:

632.01

BGBX40:

122.57

BGREIT:

116.54

BGTR30:

525.22

CGIX:

167.87
CHF
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Рецептата за успешно развитие са качествено обслужени клиенти

1421370

В ARCO REAL ESTATE вярваме, че за да постигнем крайната си цел на доволния клиент, трябва да се обградим с мотивирани, целеустремени и отговорни колеги, такива с каквито ние се гордеем, че работим в България ежедневно, казват в интервю за b2b Media Евгени Василев, управител и Вихър Славейков, мениджър отдел Ексклузивни проекти

Евгени Василев ръководи ARCO REAL ESTATE България от 2008 г. Преди 2008 г. заема различни управленски длъжности в сферата на недвижимите имоти, инвестиционното посредничество и обществените поръчки. От 2016 г. е член на "УС на Национално сдружение недвижими имоти”, България.

 

Вихър Славейков е част от екипа на Arco Real Estate от 2008 г. От 2012 г. работи като Мениджър продажби на най-мащабния (към онзи момент) жилищен проект на Arco Real Estate в България – Manastirski L!VDapartments. От средата на 2015 г. заема длъжността Мениджър отдел Ексклузивни проекти.

Взехте участие в Годишната конференция на b2b Media на тема: Smart city, Smart home, Smart ideas. Кое прави градовете и сградите умни и има ли тенденция да видим реално изпълнени проекти от този тип в България?

1421370-1Вихър Славейков: Идеята на умните градове е да бъдат в полза на техните жители като улесняват тяхното ежедневие посредством бърз и лесно достъпен градски транспорт, възможност за алтернативни методи на предвижване, приятна жизнена среда в близост до местообитаването. Не само, че има подобна тенденция, но и първите проекти вече са факт. ARCO REAL ESTATE също има визия за реализиране на подобни сгради, като най-новият проект на групата в България - Iztok Parkside, също ще отговаря на съвременните изисквания и модерни тенденции за "умна" сграда.

Как се променя строителството у нас и в кой сегмент най-вече можем да се надяваме на "умни сгради"?

Евгени Василев: Въпреки бързите темпове, строителството се променя в положителна насока, залага се като основен приоритет освен на локацията, на качеството на изпълнението и заложените материали, но и не на последно място - на утвърденото име на инвеститора. В момента са в процес на изпълнение поне три по-мащабни проекта от типа "умни сгради", като има две жилищни и един търговски обект. Въпреки че е трудно да бъде създадена "умна" жилищна сграда, по-голямото предизвикателство ще е свързано с поддържане на нейната функционалност в годините и на цялостната й експлоатация от обитателите.

Има ли конструктивно решение на проблемите, свързани с високата енергоемкост, ниския комфорт и нездравословните условия на обитаване на сградите?

Вихър Славейков: ARCO REAL ESTATE намира решение точно на тези проблеми, осланяйки се на международния опит, посредством въвеждането и утвърждаването на стандарта BREEAM. BREEAM (BRЕ Environmental Assessment Method) е водещият и е най-широко използван метод за измерване на въздействието на сградите върху околната среда. Британският стандарт се използва по целия свят и може да бъде прилаган при оценката на различни типове сгради в национален и международен мащаб.

Кои са най-новите проекти, по които работи Arco Real Estate?

Евгени Василев: Към днешна дата ARCO REAL ESTATE успешно е реализирал два мащабни проекта в България - BLVD Residence & LIDV Apartments с обща разгърната застроена площ от около 60 000 кв.м. В м. Октомври компанията стартира най-новия жилищен проект на групата - Iztok Parkside, находящ се в кв. Изток. Именно този проект се реализира по стандартите на BREEAM и е пример за свеж поглед и модерен дизайн.

Как се разви компанията през годините и кои са предимствата на бизнес модела?

Евгени Василев: ARCO REAL ESTATE развива дейността си в две основни бизнес направления: инвестиции и всичко свързано с услугите в сферата на недвижимите имоти: брокерска и оценителска дейност, пропърти и фасилити мениджмънт, ексклузивно представителство по целия инвестиционен процес на утвърдени партньори-инвеститори. С откриването на последните 2 нови офиса в гр. София и Пловдив, компанията отговори на сериозния интерес към услугите, предлагани от висококвалифицираните й служители, утвърждавайки успешния бизнес модел и естонското ноу-хау. Към днешна дата в компанията работят над 50 човека, разположени в 4 офиса на територията на страната.

Силното лято за имотния пазар в София преля в активна есен и се прогнозират последни най-силни месеци за годината. Как се промени пазарът на имоти през настоящата година и има ли опасност от "прегряване"?

Вихър Славейков: Основните купувачи в столицата остават българските граждани, което в съвкупност с атрактивните условия за банково финансиране и взетите поуки от предишния пиков момент в строителството минимализират възможностите от "прегравяне". Продължаващата тенденция на по-високото търсене спрямо предлагането, заедно с естествения миграционен прираст на столицата и увеличения интерес към инвестиционни имоти с цел отдаването им под наем, също са предпоставки за запазване на тенденцията на умерен ръст в цените.

Кое прави един инвеститор, един строител и съответно един брокер успешен на пазара на недвижими имоти у нас?

Евгени Василев: ARCO REAL ESTATE е публична компания с над 25-годишна история и хиляди доволни клиенти. Именно в това е рецептата за успешно развитие и дълголетие на всеки пазар, на който активно участва и инвестира: качествено обслужени клиенти, навреме завършени и предадени обекти, спазени обещания и поети ангажименти. Не на последно място, ние в ARCO REAL ESTATE вярваме, че за да постигнем крайната си цел на доволния клиент, трябва да се обградим с мотивирани, целеустремени и отговорни колеги, такива с каквито ние се гордеем, че работим в България ежедневно.

Какво да очакваме от Arco Real Estate през следващата година?

Евгени Василев: Компанията има дългосрочни цели на българския пазар, като те не се вписват само в рамките на една календарна година. Като най-близка перспектива можем да посочим: успешното завършване и реализиране на първия BREEAM проект на групата - Iztok Parkside, стартиране на нови, иновативни и модерни проекти, сериозно разширяване на брокерската и оценителка дейност, посредством привличане на утвърдени и мотивирани професионалисти, както и откриване на нови офиси в България.


За IZTOK PARKSIDE - Най-новият комплекс на Arco Real Estate

Жилищният комплекс се намира в престижния квартал на София, “Изток”, в близост до елитни училища, детски градини, магазини, заведения за хранене и други удобства.

Той се състои от ТРИ МОДЕРНИ СГРАДИ, най-голямата от които сертифицирана по BREEAM, с обширни зелени пространства и площадки.

Предимствата да живееш в сграда, сертифицирана по BREEAM, са външна сградна термоизолация, надхвърляща средния стандарт, която гарантира по-ниски енергийни разходи. Висококачественият двукамерен стъклопакет с максимално ниво на соларна защита повишава термоизолацията на апартаментите и намалява необходимостта от охлаждане през летните месеци. Допълнителното влагане на шумоизолация в пода и стените осигурява комфортна и необезпокоявана среда на живот. Окачената вентилируема фасада от висококачествени HPL плоскости и без наличие на вредни химикали, гарантира дълъг, експлоатационен живот, съчетан със здравословна среда. Зелените площи с висока паркова растителност, в размери значително по-големи от нормативните изисквания, осигуряват място за отдих и по-чист въздух на обитателите. Възможността за изграждане на инсталация за „Умен дом“, позволява на собствениците да наблюдават и контролират дома си отвътре, независимо къде се намират.

IZTOK PARKSIDE е пример за свеж поглед и модерен дизайн - комплексът се "потапя" в градския пейзаж, и все пак се откроява. Различният брой на етажите във всяка сграда ги отличава една от друга, като същевременно създава усещане на завършеност на комплекса. Апартаментите са просторни, с големи прозорци и стъклени елементи, което размива границата между интериор и екстериор, и придава отличаващия се стил на комплекса.

 

 


b2b Media | 20 Юли 2018

Камарата на професионалните оценители вече има право да присъжда квалификационната степен REV на своите ...


 

dnevnik.bg | 13 Юли 2018
article thumbnail


Два етажа от сградата на централното управление на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) се ...


 

dnevnik.bg | 13 Юли 2018
article thumbnail


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда за инвестиции в имоти "Лайънс Хед ...


 

b2b Media | 11 Юли 2018

Цените на високия клас хотели в София са нараснали с изпреварващ темп през 2017 г. спрямо година по-рано, ...


 

dnevnik.bg | 10 Юли 2018
article thumbnail


София е на 18-то място сред 150 града в света по най-бързо поскъпване на жилищата, се казва в международен ...


 

dnevnik.bg | 09 Юли 2018
article thumbnail


Ипотека, учредена от човек, който не е собственик на имота към датата на учредяването, да се смята за ...


 

bgstroitel.com | 04 Юли 2018
article thumbnail

Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да се подпише между ...


 

b2b Media | 03 Юли 2018

Сериозен спад на интереса на чуждите инвеститори към пазара на бизнес имоти от началото на 2018, отчитат от ...


 

dnevnik.bg | 21 Юни 2018
article thumbnail


Все повече българи живеят под наем. Това показват данните на европейската статистическа служба ...


 

dnevnik.bg | 20 Юни 2018
article thumbnail


Министерският съвет реши да обяви пет имота - публична държавна собственост, за частна държавна ...


 
Начало

Времето

София
Fair
17°C
Пловдив
Fair
22°C
Бургас
Fair
22°C
Варна
Fair
18°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски