21 Септември 2020
Днес 169 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

С рекорден брой участници и разгорещени дискусии БДВО избра нови състави на управителен съвет и комисия по професионална етика

С рекорден брой участници и разгорещени дискусии БДВО избра нови състави на управителен съвет и комисия по професионална етикаИлияна Захариева бе преизбрана за председател на БДВО, Пепи Димитрова ще оглави Комисията по професионална етика

През следващата година БДВО ще разшири дейността си към всички комуникационни специалисти, ще предприеме инициативи за повишаване на стандартите на работа, като продължи ключовата си роля за сплотяване на комуникационната общност и ще работи за утвърждаване на новия Етичен кодекс
В петък, 11 септември 2020 г., в зала Булевард 138 се проведе годишното отчетно-изборно събрание на БДВО. Илияна Захариева, председател на УС на първата в страната браншова организация в сферата на ПР,  отчете рекорден ръст на членовете, изключително активна дейсност през 2019 и 2020 г. и стабилно финансово състояние на организацията.

 „Отчетът за дейността ни и реализираните финансови резултати показват, че сме постигнали ключовите си цели през изминалия мандат - утвърдили сме репутацията на дружеството и сме привлекли нови членове с активността си и със смелостта да правим някои неща за първи път, в това число запазването на годишния конкурс PR Приз в период, когато останалите надпревари бяха отменени. Стартирахме нови формати на събития и активирахме несъществували до момента партньорства и програми. Успяхме да подпишем и обновен етичен професионален кодекс – Софийска харта за етични комуникации, подкрепен от седем организации от ПР-сектора, което отново ни доказа като общност. Имаме амбициозна програма за следващия период, като всяка от активностите следва основната ни задача: повишаване имиджа на ПР професията и създаване на висока добавена стойност за членовете на БДВО и ПР професионалистите в страната въобще.”, заяви Илияна Захариева, председател на БДВО.

Илияна Захариева беше единодушно преизбрана за председател за още един мандат, като ще работи с обновен състав на ръководния орган. Досегашните членове Анита Бедин, Гергана Иванова, Десислава Еленкова и Диляна Йорданова запазват позициите си. Към тях се присъединяват Гергана Бендурска и Иван Янакиев.

Илияна Захариева  е председател на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) от януари 2019 година. Тя е член на Управителния съвет на БДВО от 2012 г. От 2014 г. тя е директор „Корпоративни комуникации” в А1 България, където отговаря за всички комуникационни дейности на компанията, насочени към служителите и обществото.

Гергана Бендурска е директор "PR и комуникации" в Банка ДСК и член на Етичната комисия на банката, както и член на Работната група по Комуникации към УС на Асоциацията на банките в България (АББ). Тя отговаря за комуникацията, репутацията и имиджа на една от най-значимите финансови институции в България. Кариерата си в сферата на корпоративните комуникации, връзките с обществеността и маркетинга, започва преди близо 20 години.

Иван Янакиев е Управляващ директор на една от водещите PR агенции у нас - Аll Channels | PR, част от All Channels Communication Group. Има солиден 15-годишен опит в областта на корпоративните и вътрешни комуникации, маркетинга и връзките с обществеността на международни компании и институции в редица сектори – политика, телекомуникации, технологии, банки, финтех и FMCG.

С мнозинство от две трети членовете на БДВО избраха изцяло нов екип на Комисията по професионална етика, предложен и подкрепен от Управителния съвет, в състав д-р Яна Събева, преподавател в СУ,  Мая Костадинова, мениджър стратегически комуникации в ОББ и Пепи Димитрова, собственик на комуникационна агенция пр2 и досегашен член на УС на БДВО. В последствие Димитрова бе избрана за председател на Комисията.

„Комисията по професионална етика към БДВО е единственият съществуващ към момента независим орган, който отговаря и проследява за спазването на етичниите принципи в професията ни и като такъв има ангажимент не само да установява случаите на нарушаването им, а много повече да създава инструменти и механизми за тяхното прилагане. Както и процедури за отчитане на напредъка на специалистите като такива и общността като цяло, особено в чувствителни зони като комуникация, свързана с деца, насилие, медицински казуси, боравене с лъжи и груби манипулации, злоупотреба с лична информация и неправомерното разпространяване на такава.”, заяви Пепи Димитрова по време на представянето си пред Общото събрание.

„Ценим високо работата на колегите от досегашния състав на Комисията по етика през двата поредни мандата. Те  показаха високо ниво на професионализъм и отдаденост, което пролича особено в работата им по новия етичен кодекс.”, заяви Илияна Захариева.

След като получи подкрепата на колегите си, съставът на Комисията по професионална етика ще работи в посока сближаване на сътрудничеството с останалите комуникационни асоциации, засилване на участието на бранша в обществените дискусии и ще инициира решаването на поредица наболели въпроси, включително очертаването на рамка за професионални стандарти.

Другите гласувани по време на събранието промени - Мариана Петкова, ПР мениджър на ЕкоПак България влиза в Контролния съвет на БДВО, където успешно работят Силвия Костова и Росица Вартоник. Тектовете в обновения устав адресират разширяване на възможностите за членство и новите принципи на саморегулация, залегнали в Софийската харта за етични комуникации и могат да бъдат видяни на www.bdvo.org


Гергана Бендурска е директор "PR и комуникации" в Банка ДСК. Кариерата на Гергана Бендурска в сферата на корпоративните комуникации, връзките с обществеността и маркетинга, започва преди близо 20 години. Тя има 13 години опит в банковата сфера на различни позиции в няколко водещи търговски банки - мениджър "Корпоративни комуникации" в българския клон на Citibank, както и главен специалист "Корпоративни комуникации и маркетинг" в Пощенска банка. Работила е и като мениджър "Връзки с обществеността" за България, Македония и Албания в Avon Cosmetics, както и във "ВМ Финанс Груп" и Нов български университет. Гергана Бендурска притежава диплома от London School of Public Relations, магистърска степен от Факултета по философия и Факултета по журналистика на Софийски университет "Св. Климент Охридски", както и следдипломна квалификация по "Банки и банково дело" от Университета по национално и световно стопанство, София.

Иван Янакиев е Управляващ директор на  Аll Channels | PR и има солиден 15-годишен опит в областта на корпоративните и вътрешни комуникации, маркетинга и връзките с обществеността на международни компании и институции в редица сектори – политика, телекомуникации, технологии, банки, финтех и FMCG. След като завършва образованието си в университета Albert Ludwigs във Фрайбург, Германия, Иван трупа солиден дългогодишен опит в Центъра за европейска политика (Centre for European Policy - CEP), където в ролята си на PR мениджър се занимава с външни и вътрешни комуникации, международни събития и реализирането на големи стратегически проекти в областта на политическите комуникации. От 2017 той е заместник представител на страната ни в Innovation in Politics Institute, базиран в Австрия, както от 2019 е член на консултативния съвет на BESCO (Българската асоциация на стартъп компаниите). Иван е гост-лектор в АУБГ (Американски университет в България) по програмата за връзки с обществеността, както и асистент-преподавател в СУ (Софийски университет) в дисциплината Комуникационен мениджмънт.

Д-р Яна Събева е преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, катедра “Реторика”, по реторика, бизнес комуникация и връзки с обществеността. В периода 1996 – 2004 г. работи като икономически журналист във водещи печатни издания сред които сп. „Сега“, в. „Банкеръ“ и в. „Капитал“. След това кариерата й преминава в сферата на връзките с обществеността, като професионалният й път е свързан с IDEO Saatchi&Saatchi и Ogilvy PR. Има магистърска степен по маркетинг от университета за Национално и световно стопанство – София и магистърска и докторска степен по философия от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Мая Костадинова оглавява отдел Стратегически комуникации в ОББ. Има над 15 години опит в публичните комуникации, като преди да постъпи в ПР отдела на една от водещите банки в България, заема длъжността на Директор обслужване на клиенти  в  Аll Channels | PR. Началото на кариерата си стартира в централата на Европейски младежки форум в Страсбург, след което се връща в България, за да се присъедини към екипа на Атлантическия клуб. Костадинова e магистър от University of London,  специалност International Business Essentials.

 


b2b Media | 21 Септември 2020
article thumbnail

Колекцията дава възможност на всички геймъри да създадат свое уникално пространство за игра в дома си ...


 

b2b Media | 18 Септември 2020
article thumbnail

Служителите на CETIN България се включиха за първа година в кампанията „Готови за първия срок“ и така ...


 

b2b Media | 18 Септември 2020
article thumbnail

Финансови експерти ни насочват как да ръководим бизнес финансите си по-ефективно, за да печелим повече ...


 

b2b Media | 18 Септември 2020
article thumbnail

Най-голямото събитие за професионално развитие срещна български професионалисти с топ бизнеси, иновативни ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

На редовно общо събрание членовете на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) избраха ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

Форумът отново ще е витрина на най-доброто на българската и европейската независима сцена

600 ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

Лидери в технологичната индустрия и експерти по киберсигурност са готови да споделят възгледите си по време ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

Между 15 септември и 15 октомври служители на присъединилите се компании участват в първата акция по събиране ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

Първият легитимен софтуер, дигитализиращ трудово-правните отношения – sHRedy, вече е внедрен в две големи ...


 

b2b Media | 15 Септември 2020
article thumbnail

Инициативата на „Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) ще бъде отворена за кандидатстване от днес ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски