04 Април 2020
Днес 0 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Сирма предоставя безплатно функционалност на Diabetes:M за отдалечено следене на здравословното състояние на диабетиците по време на пандемията

С разпространението на пандемията от Covid-19 по целия свят, все повече хора остават изолирани вкъщи. Това обаче е проблем за страдащите от редица други значими заболявания. В условията на извънредно положение у нас и в много други страни пациентите с диабет например са силно затруднени да посетят наблюдаващия ги лекар, а редовните им профилактични прегледи се ограничават от съображения за сигурност.

В тези условия мобилното приложение Diabetes:M, създадено от Сирма, осигурява инструмент, който може да помогне на лекарите и болните от диабет да редуцират срещите си за профилактични прегледи. Функцията се нарича Diabetes:M Monitor и позволява на лекари, други медицински служители и болногледачи да разполагат с важна информацията за състоянието на своите пациенти в реално време.

За лекарите това означава, че в тези кризисни времена могат да следят дистанционно всички свои пациенти с диабет и да са наясно със здравословното им състояние всеки ден. По този начин грижата за болните от едно от най-разпространените съвременни заболявания продължава да е на ниво, без това да увеличава рисковете от друга актуална заплаха за здравето – Covid-19.

Освен това приложението дава на лекарите и разнообразна статистическа информация, често срещани проблеми и други полезни аналитични инструменти. Всеки лекар, който иска да се възползва от предимствата на Diabetes:M, трябва да се регистрира, след което ще получи имейл със своя индивидуален лекарски код, както и допълнителни инструкции, които може да сподели със своите пациенти. Ако пациент вече използва приложението, неговият лекуващ лекар може лесно да получи достъп до данните от неговото приложение.

Всички функционалности на приложението са безплатни за медицинските специалисти. С оглед на настоящата ситуация в България и в международен план, Сирма взе решение да отключи всички платени абонаментни функции на Diabetes:M, по време на пика на пандемията от Covid-19, част от които е и опцията за дистанционно следене от лекар. Това става чрез специален код – STAYHOME, който се въвежда от потребителя в уеб версията на приложението. Тази възможност ще е активна до 16 юни тази година, като срокът може да бъде удължен спрямо развитието на ситуацията.

Повече информация по тази тема и упътване за активиране на кода може да намерите на специално създадения адрес: https://www.diabetes-m.com/diabetes-m-covid-19-response/

 

 


profit.bg | 04 Април 2020

Причината да спре дейността на съвета от експерти е, че ангажиментите им вече са приключили 


 

profit.bg | 04 Април 2020

Смъртните случаи в Европа са над 44 000   


profit.bg | 04 Април 2020

Ако все още сте по пижама, а телевизорът и лаптопът ви са включени, има ли значение колко е часът? Какво е ...


 

profit.bg | 04 Април 2020

В разговор с Бойко Борисов, премиерът на Израел е споделил, че здравната система на Израел полага големи ...


 

profit.bg | 04 Април 2020

В Япония случаите на зараза с коронавирус растат и не се изключва извънредно положение 


 

profit.bg | 04 Април 2020

Водата е основно средство за регулиране на всички метаболитни процеси в нашето тяло, доставяйки хранителни ...


 

profit.bg | 04 Април 2020

Не е задължително да заделяте специално време или пък да полагате свръхусилия   


money.bg | 04 Април 2020

Да очакваме ли спад и в цените на хотелиерските услуги?   


profit.bg | 04 Април 2020

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 5 нови случаи, като 3 от тях са в София, 1 ...


 

profit.bg | 04 Април 2020

Предложението, направено в телевизионно предаване, предизвика сериозно недоволство 


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски