29 Март 2020
Днес 92 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Специален апел от Глобалния договор на ООН: Обединен бизнес в отговор на COVID-19

Специален апел от Глобалния договор на ООН: Обединен бизнес в отговор на COVID-19Глобалният договор на ООН отправя призив към всички компании за обединени действия, за да намалим скоростта на разпространение на вируса, да подкрепим служителите и да улесним непрекъснатостта и бързото възстановяване на бизнеса:
 1. Помогнете финансово: Дарете към Фонда за солидарен отговор на COVID-19 Световната здравна организация (COVID-19 Solidarity Response Fund)  или местни организации и партньори в изключителните им опити да помогнат с предотвратяването, откриването и справянето с новия коронавирус – конкретно тези, които са с най-големи нужди.
 2. Бъдете обединени: Бизнесът има отговорността да уважава, защитава, сътрудничи и подкрепя световната общност в нормализирането на ситуацията, в съответствие с десетте принципа на Глобалния договор на ООН и в духа на международната солидарност.

Силата на десетте принципа на Глобалния договор на ООН като инструмент за корпоративен отговор на пандемията

Глобалният договор на ООН отправя призив към бизнеса да базира отговора си към COVID-19 на десетте принципа:

Правата на човека

 • Гарантирайте, че всякакви мерки, въведени с цел адресиране на вируса, са достъпни без дискриминация от какъвто и да е вид, било то расова, възрастова, полова, религиозна, политическа, поради увреждания, националност, родно място, частна собственост, сексуална ориентация или други. 
 • Гарантирайте, че се обръща специалното необходимо  внимание за нуждите на най-маргинализираните и/или най-уязвимите.

Трудови норми

 • Реагирайте с гъвкавост, съчувствие и солидарност към въздействието върху служителите и бизнес партньорите ви, особено малките и средни предприятия. Усилията ви да ограничите финансовите загуби не трябва да са за сметка на здравето и правата на служителите ви.
 • Осигурете стабилен поток от приход и социални облаги въпреки гъвкавите работни условия: Оставането вкъщи поради болест, карантина или грижа за болни членове на семейството може да доведе до загуба на възнаграждение или работни позиции. Осигурете стабилен поток от приходи в тези случаи като обърнете специално внимание на жените във вашата компания, тъй като те често поемат тежестта на грижите, както и на работниците на несигурни работни позиции, като например нископлатени работници, работниците на временни договори или без социална защита.
 • Настоящите договори трябва да бъдат уважавани по възможно най-добрия начин. Връзката с доставчиците е ключова за осигуряването на добри работни условия по световните вериги за доставки като едновременно се предоставя подкрепа за постоянството на бизнеса чрез приемането на гъвкавост при изпълнението на  доставки и квоти. 
 • Прилагайте принципите за предотвратяване и осигурете безопасна работна среда като ограничите излагането на служители към коронавирус на работното място чрез въвеждането на лични мерки за предпазване (хигиена на ръцете), мерки за средата (почистване на повърхностите) и алтернативни условия за работа (прилагането на модел “работа от вкъщи” за възможно най-много служители, за да се ограничи контакта между хора).

Околна среда

 • Насърчавайте телекомуникацията и виртуалните срещи, тъй като това би имало благоприятен ефект върху околната среда поради по-ниските нива на въглеродни емисии от пътувания. Следете за ефектите от телекомуникацията и виртуалните срещи върху фирмения въглероден отпечатък, за да прецените кои практики могат да бъдат приложени дългосрочно.

Анти-корупция

 • Изграждайте доверие чрез комуникация и практики, които са последователни, широкообхватни и прозрачни.
 • Уверете се, че предлаганите продукти и услуги се разпространяват и продават етично.

Допълнителни указания: икономика и финанси

 • Компаниите и техните главни финансови директори могат да работят заедно с банки и инвеститори, за да подсигурят непрекъснатост на бизнеса и да овладяват въздействието на пандемията върху работата, особено там, където има риск от срив на приоритетни продукти и услуги, включително здравните, хранително-вкусовите и логистичните индустрии.
 • Банките могат да направят специални канали за достъпни кредити и да облекчат кредитните изплащания за актуалните кредитни продукти на най-уязвимите части на обществото и компаниите, които доставят продукти и услуги от първостепенно значение.
 • Търговските и инвестиционните банки могат да структурират смесени финансови инструменти, които деблокират филантропски и дарителски фондове, както и въздействащите инвестиции, за да финансират търговските предприятия, които подкрепят ключовите действия за превенция и овладяване на кризата.
 • Застрахователните компании могат да осигурят навременни и безпроблемни плащания на хора с краткосрочни увреждания и обезщетения за безработица за служители и работници, които са били афектирани от вируса.
 • Здравеопазването и здравно-осигурителните компании могат да работят заедно, за да облекчат финансовата тежест, която се пада върху пациентите, които имат нужда от моментална грижа поради пандемията.
 • Инвеститорите могат временно да облекчат условията за изплащане на продукти и активи с неизплатен фиксиран доход за компаниите, които доставят продукти и услуги от първостепенна важност.
 • Инвеститорите могат да инвестират в търговски предприятия, които подкрепят ключови действия за предотвратяване и овладяване на COVID-19

 


b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Теа Минкова сложи начало на предизвикателството за най-креативна снимка у дома, със свои теми в ...


 

b2b Media | 26 Март 2020

Българската асоциация на ПР агенции внесе официално писмо до министър-председателя на Р България Бойко ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Глобалният договор на ООН отправя призив към всички компании за обединени действия, за да намалим скоростта ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Платформата Energy University разполага с 200 безплатни онлайн курса, достъпни на 14 езика ...


 

b2b Media | 19 Март 2020
article thumbnail

Виж компаниите! Създай контакти! Намери работа! Пътят към мечтаната работа минава през най-големия ...


 

b2b Media | 15 Март 2020

Университетът е единственият у нас, напълно подготвен за завършване на семестъра неприсъствен ...


 

b2b Media | 12 Март 2020

Становище на ПР организациите в България ...


 

b2b Media | 12 Март 2020
article thumbnail

С гласуване на публиката в интернет пространството ще бъде определен най-любимият и популярен традиционен ...


 

b2b Media | 09 Март 2020
article thumbnail

Настолна книга за оценяване на обученията с премиера за български лидери и топ специалисти в София през ...


 

b2b Media | 03 Март 2020
article thumbnail

Най-големите спортисти на България даряват свои трофеи за търг, който ще се проведе на Благотворителен бал ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски