Днес 81 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Участници-предприемачи в акселератора elevate на АУБ представят проектите си по време на онлайн демо ден

Програмата Elevate на Американския университет в България е първата по рода си в Източна Европа

Първият сезон на стартиралата през ноември миналата година програма на Американския университет в България (АУБ) Elevate AUBG Accelerator Program ще приключи с онлайн демонстрационен ден на разработените проекти. Утре, на специално организирана за целта виртуална среща, участниците ще покажат разработените прототипи и ще представят своите идеи пред инвеститори, ментори, ентусиасти и широката общност на АУБ.

Проектите, които ще бъдат представени по време на онлайн срещата утре, са изключително интересни, носят в себе си дързостта на младия предприемачески дух, но в същото време са насочени към създаването на устойчиво и подкрепящо се общество. Един от тях цели подпомагането и интегрирането на пенсионери чрез производството на традиционни български продукти и организирането на социални събития. Друг от екипите разработва идея в сферата на иновативните методи за образование чрез създаването на мобилна игра, която да помага на децата от втори до пети клас да подобряват математическите си способности. Има и екип, прегърнал мисията да въведе новите технологии в начина, по който хората се грижат за здравето си, чрез разработване на първото българско фитнес приложение.

Борис Ангелов, директор на Elevate AUBG Accelerator Program, споделя: „Най-ценният резултат за екипите са придобитите умения и реален опит. След края на програмата те ще могат да продължат да разчитат на мрежата от професионални контакти, както и на подкрепата на АУБ, за да доразвият идеите си. Всеки екип, който регистрира компания в резултат на участието си в акселераторската програма, дава 5% от собствеността на тази компания към фонда за дарения на АУБ с цел да се подсигури устойчивото развитие на акселератора.“

А Николай Похлупков, мениджър на акселераторската програма, допълва: „Имайки предвид, че това е първата по рода си програма в Източна Европа, Elevate ще утвърди мястото на АУБ като център за иновации и предприемачески дух, който оставя отпечатък не само на местно, но и на глобално ниво.“

Срещата за представянето на проектите от първи сезон е утре, 28 април, от 18 часа, а за да се присъедините, трябва да последвате линка: https://zoom.us/j/787307086.

Акселераторът е насочен към студенти и наскоро дипломирали се млади хора, които носят предприемаческият дух в сърцата си и искат да започнат собствен бизнес. Програмата е структурирана по Lean Startup методология и цели бърза интеграция и адаптивност към пазара и клиентите. Същността на акселератора е да създаде практическа среда, в която младите предприемачи да имат възможността да се учат от професионалния опит на своите ментори и контролирано да експериментират със създаването на успешен бизнес. Основен двигател на програмата са самите предприемачи, които, разделени на екипи, получават персонализирани обучения под формата на лекции, упражнения или индивидуални срещи с ментори, чийто фокус е решаването на конкретни проблеми. Всяка седмица екипите отчитат своя напредък, използвайки SCRUM методологията, и поставят своите краткосрочни и дългосрочни цели. Екипите имат достъп до преподавателите, съоръженията, както и до подкрепа от страна на АУБ, а най-интересният детайл е, че всеки екип разполага с 5000 долара капитал, с който да изпита своите хипотези и да изготви прототип.

В Elevate могат да се включат всички настоящи студенти на АУБ, възпитаници, завършили университета преди не повече от пет години, както и студенти от други учебни заведения. Записванията за втори сезон вече започнаха, а всеки, който се интересува от повече подробности, може да пише на elevateaccelerator@gmail.com.

За още актуална информация около Elevate – последвайте страницата на програмата във Facebook.

 


b2b Media | 27 Май 2020
article thumbnail

Желаещите да преобразят терасите си могат да се включат до 5 юни ...


 

b2b Media | 26 Май 2020
article thumbnail

В годината без балове Диляна Попова, Силвия Петкова и Мари Константин разкриват най-красивите моменти от ...


 

b2b Media | 22 Май 2020
article thumbnail

По случай своя патронен празник - 24 май - Ден на Славянската писменост и култура и 140- годишнината, която се ...


 

b2b Media | 21 Май 2020
article thumbnail

Президентският медалист на Американския университет в България за академичната 2019-2020 е четвъртокурсникът ...


 

b2b Media | 19 Май 2020
article thumbnail

Записването за „Национална седмица на детската книга“ започна Стартира третото издание на кампанията, ...


 

b2b Media | 19 Май 2020
article thumbnail

Остава по-малко от месец време до „Виртуални дни на кариерата“ 2020 – формат, който до средата на март ...


 

b2b Media | 18 Май 2020
article thumbnail

Търговският център предлага условия на пълна безопасност за посетителит От днес Delta Planet Mall е готов да ...


 

b2b Media | 18 Май 2020
article thumbnail

Дипломирането на двадесет и шестия випуск студенти на Американския университет в България (АУБ) тази ...


 

b2b Media | 18 Май 2020
article thumbnail

Стартира двадесетото издание на най-дългогодишния конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR Приз ...


 

b2b Media | 15 Май 2020
article thumbnail

Безплатната онлайн конференция Cobiz-20 събира водещи представители на малкия и среден бизнес Първата голяма ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски