20 Септември 2018
Днес 96 новини

SOFIX:

627.11

BGBX40:

122.16

BGREIT:

117.15

BGTR30:

520.01

CGIX:

165.63
CHF
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Vera – автономните електрически товарни автомобили на бъдещето

Транспортно решение с визия за бъдещето, което разчита на автономни електрически товарни автомобили, представя Volvo Trucks. Така може да се осигури по-ефективен, по-безопасен и по-чист транспорт. Това е особено подходящо за компаниите, които се нуждаят от постоянни транспортни услуги между фиксирани центрове.

Работата се извършва от автономни свързани електрически автомобили, които имат връзка с облачна услуга и център за контрол на транспорта. Автомобилите са оборудвани с усъвършенствани системи за автономно шофиране. Те са създадени, така че да намират текущата си позиция с точност до сантиметри, да наблюдават в детайл и да анализират какво се случва с другите участници в пътното движение, а след това да реагират с изключителна прецизност.

Центърът за контрол на транспорта наблюдава непрекъснато движението на автомобилите и през цялото време разполага с точна информация за позицията на всеки един от тях, заряда на батериите, съдържанието на товара, изискванията за сервизно обслужване и други ключови параметри. Както при процесите в промишленото производство, скоростта и траекторията на движение са персонализирани, за да се избегне излишното чакане и да се увеличи точността на доставките. Така може да се намали и излишъка под формата на буферни запаси и да се увеличат наличностите. Автомобили, които работят по един и същи маршрут, могат да се кооперират, за да създадат оптимален поток.

Нарастващото население на света и засилващата се урбанизация водят до значителни предизвикателства при решаване на екологичните проблеми като задръстванията, замърсяването и прекомерния шум. Растящото потребление, бързото развитие на електронната търговия и широко разпространеният недостиг на водачи поставят по-високи изисквания пред ефективните транспортни решения.

Транспортното решение за бъдещето от Volvo Trucks е предназначено за използване при редовни и повтарящи се задачи, характеризиращи се с относително къси разстояния, големи обеми от стоки и голяма прецизност на доставката. Тъй като използваме автономни автомобили без емисии на отработени газове и шум, те могат да работят по всяко време на деня и нощта. Решението използва съществуващата пътна инфраструктура и устройства за превоз на товари, което позволява интегриране със съществуващите операции и възвръщане на инвестициите“, обяснява Микаел Карлсон, Вицепрезидент Автономни решения, Volvo Trucks.

В близко бъдеще разработването на транспортното решение от Volvo Trucks ще продължи в партньорство с клиенти по проекти с подходящо приложение на новите технологии.

The post Vera – автономните електрически товарни автомобили на бъдещето appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


pixelmedia.bg | 20 Септември 2018

Правителството на Шанхай планира да създаде специален фонд за подкрепа на технологии, при които се използва ...


 

pixelmedia.bg | 20 Септември 2018
article thumbnail

XDA Developers получи достъп до ранна версия на Android 9 Pie за Samsung Galaxy S9+, което включва и новият фирмен интерфейс на ...


 

pixelmedia.bg | 20 Септември 2018

Apple Maps вече няма да бъде единствената опция за навигация в CarPlay. Още през юни на WWDC, Apple съобщи, че с iOS 12 ...


 

pixelmedia.bg | 20 Септември 2018

Amazon планира да ускори значително темпото на отваряне на магазини без касиери. В момента компанията има само 4 ...


 

digital.bg | 20 Септември 2018

Геймърските смартфони са една от водещите тенденции в мобилната индустрия от началото на годината досега. ...


 

digital.bg | 20 Септември 2018

Технологията с двойна камера в смартфоните доведе до популярността на режима Portrait и на снимките със ...


 

digital.bg | 20 Септември 2018

На пазара има много голям избор от смартфони. Те са с най-различни цени, функции и възможности. Разбира се, ...


 

digital.bg | 20 Септември 2018

Samsung вече са започнали работа върху следващия си флагман в пазара на смартфони , който освен различен дизайн ...


 

pixelmedia.bg | 19 Септември 2018

Машините все повече изместват човешкия фактор, обявиха в доклад днес организаторите на икономическия форум ...


 

kaldata.com | 19 Септември 2018

Знаем, че това е технологичен сайт, но понякога трябва да погледнем истината в очите. Била тя е неприятна. ...


 
Начало

Времето

София
Fair
17°C
Пловдив
Fair
20°C
Бургас
Mostly Cloudy
22°C
Варна
Partly Cloudy
22°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски