04 Март 2021
Днес 78 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Завърши вторият випуск от директори в „Мениджърска академия за училищни директори“

В тазгодишното онлайн издание на проекта се включиха 35 директори от цялата страна

В тазгодишното, второ поред издание на „Мениджърска академия за училищни директори“, организирано от сдружение „Образование България 2030“ се включиха 35 директори от цялата страна, които завършиха своето обучение. Тримесечната обучителна програма успешно постигна целта си да развие мениджърските умения на училищните лидери с помощта на споделяне на добри практики и работещи инструменти от бизнеса. Иновативният онлайн формат се проведе под патронажа на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и с финансовата подкрепа на Българския форум на бизнес лидерите.

„Академията изгражда умения в участниците и се превръща и в основата за бъдещи мрежи на взаимодействие. Тези училища и училищни директори, които работят в мрежа се справят по-добре и с предизвикателствата, благодарение на взаимопомощ и взаимно учене. Ние стимулираме този подход и се надявам Академията да бъде основа за това“ коментира г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и патрон на Мениджърската академия. Според министър Вълчев подготвените и мотивирани директори са един от най-важните елементи за развитие на системата на образованието.

В „Мениджърска академия за училищни директори“ 2020-2021 г. се включиха директори от всички райони на страната, от разнообразни по вид и големина училища и с опит на позицията между 1 и над 20 години. Тази година обучителната програма срещна училищните директори с успешни мениджъри от две от най-големите компании в света – Хюлет-Пакард Ентърпрайз България и ПрайсуотърхаусКупърс България. Темите на обученията включваха управление на времето и задачите, даване и получаване на обратна връзка, делегиране на роли и отговорности в екипа, управление на конфликти, инструменти за мотивиране на екипа. Освен от бизнес лекторите, участниците учиха и обменяха опит и практики по между си.

Веселин Димитров, изпълнителен директор на сдружение „Образование България 2030“, отбеляза, че Мениджърската академия се е превърнала в успешно пространство за обмен на опит, инструменти и практики между бизнеса и училището и допълни: „Именно взаимодействието между граждански организации като Образование България 2030, отговорни бизнес компании и институциите допринася за успеха на проекта. 3 месеца, 5 теми, 3 обучителни модула, 2 бизнес компании и 35 директори от цялата страна – днес поставяме финала на второто издание, но и ново начало на бъдещите ни взаимодействия”.

„Най-ценният ресурс, с който България разполага, са хората. Единственото, което може да ни позволи да бъдем успешни в бъдеще, това е образование, което създава компетентни, самоуверени и модерни хора, подготвени за това, което светът търси в XXI век“ заяви Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите.

„Всяко усилие в тази посока, включително нашите малки усилия да помогнем на образователната система, са абсолютно необходими и важни заради бъдещето на държавата и на хората тук. Ние ще продължим с нашите ограничени сили да помагаме в тази посока и се надяваме да приобщаваме все повече и повече хора. А това, което ние правим, дава така да се каже „материал за размишление“ на държавната администрация, която може да направи всичко, което ние правим, умножено по много. И се надявам, че в следващите години ще имаме още повече програми, с които да подпомогнем училищните лидери.“ допълни той.

„Мениджърска академия за училищни директори“ е под патронажа на г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, и се осъществява и координира от сдружение „Образование България 2030“ с финансовата подкрепа на Български форум на бизнес лидерите.

 

 


dnevnik.bg | 04 Март 2021
article thumbnail


Анализът е препубликуван от "Свободна Европа".

"Повечето неикономисти смятат, че законите за ...


 

dnevnik.bg | 03 Март 2021
article thumbnail


Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, ...


 

e-vestnik.bg | 03 Март 2021

Стига с тия руски комунисти… За 3 март: Според едни е освобождение, според други – ново владичество, ...


 

projectmedia.bg | 03 Март 2021

  Технологиите за добавена реалност (AR), пандемията и стремежът към устойчивост и екологичност променят ...


 

e-vestnik.bg | 03 Март 2021

Димо Райков. Снимка: личен архив От вчера телефонът ми е затрупан от картички-поздравления за празника. ...


 

dnevnik.bg | 03 Март 2021
article thumbnail


Навършиха се 80 години от присъединяването на България към Тристранния пакт. На 1 март 1941 г. българският ...


 

dnevnik.bg | 03 Март 2021
article thumbnail


Навършиха се 80 години от присъединяването на България към Тристранния пакт. На 1 март 1941 г. българският ...


 

dnevnik.bg | 03 Март 2021
article thumbnail


Последните дни отчитаме толкова случаи на новозаразени от COVID-19, колкото отчитахме в края на месец ...


 

dnevnik.bg | 03 Март 2021
article thumbnail


Анализът е препубликуван от "Дойче веле". Вчера се разбра официално, че в изборните листи не фигурира ...


 

e-vestnik.bg | 03 Март 2021

Задържането на Навални на летището. Снимка: от тв екрана Съединените щати наложиха санкции на хора и ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »