22 Октомври 2021
Днес 57 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Благотворителен футболен турнир за дами любителки в подкрепа на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ ще се проведе на 2 октомври в София

 

Вторият Благотворителен футболен турнир за дами любителки през 2021 г. ще се състои на 2 октомври (събота) от 10:00 до 14:30 часа в спортен комплекс „Грийнспорт” в столицата. Организираното от фен клуба на Арсенал в България (ASCB) събитие набира средства в помощ на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

В съботния ден на 2 октомври всеки желаещ да погледа на живо дамски аматьорски футбол и едновременно с това да помогне за провеждането на летни лагери за малчуганите от сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ може да го направи на игрищата на спортен комплекс „Грийнспорт” в столичния квартал Слатина. Въпреки пандемията, интересът към футболния турнир расте с всяка изминала година, като през 2021-ва спортното събитие за първи път се провежда два пъти в рамките на една година.

В това второ издание на турнира за 2021 г. – и пето от 2018 г. насам – ще вземат участие 8 отбора. Това са дамските формации на ASCB Ladies, които са и част от самия фен клуб и се включват в редица други благотворителни инициативи, „Скрити лимонки“, известни с подкрепата на различни благотворителни каузи, сред които и тяхната #книгизаусмивки, както и тимът на „Торнадо“, които също са благодетели на разнообразни благотворителни събития чрез тяхната инициатива „Футбол с кауза“. Към тях се присъдиняват още отборите на „PwC България”, „EnJoy”, барманките от Бар Безкрай и още два новосформирани тима, сред които дебютантите в състезанието – „Лъвиците на Лео“.

Сред верните партньори на Благотворителния футболен турнир за дами любителки, организиран от фен клуба на Арсенал в България (ASCB), са както домакините от спортен комплекс „Грийнспорт“, които отдават игрищата си безвъзмездно за събитието, така и АМФЛ, които организират на място турнир по футболни умения, с който дамите участнички допълнително забавляват публиката.

С директни дарения към сдружението каузата ще подкрепят верига магазини SiLVER COURT, „Рейнърс Алуминуим България“ и фондация „Продължи доброто“. Фармацевтичната компания „Стада България“ ще предостави подаръчни пакети за децата и ще осигури наградата за победителката в турнира по футболни умения.

Освен дамски футбол, посетителите на събитието ще имат възможността да разгледат и да закупят по желание нещо от организираните на място благотворителни базари за ръчно изработени от представителите на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ бижута, авторски рисунки и други хендмейд декорации, както и книги – като част от инициативата „Книги за усмивки“ на отбора на „Скрити лимонки“.

„Веспа клуб 2% Brothers Bulgaria“ пък за втори път тази година организира изненади за дамите на терена, а от пловдивската фирма за сандвичи Eat & Go ще предоставят вкусотии за участници и гости на събитието.

Всички събрани средства по време на Благотворителния футболен турнир за дами любителки ще бъдат дарени на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и ще бъдат използвани за провеждането на летни лагери за малките сладури.

Събитието се провежда на открито при спазване на всички действащи противоепидемични мерки, зададени от Министерство на здравеопазването на Република България.

 

 

 


economynews.bg | 22 Октомври 2021

В момента на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира. Винарната се ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

"Нискотарифното" летище Франкфурт-Хан, разположено на около 100 км от Франкфурт, е 82,5% собственост на ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

Това са превозни средства от ново поколение, чрез които ще се подобри комфортът за пътниците в градския ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

Целта е да трансформира международен проект между 7 дунавски държави в устойчив и активен формат на ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

Дефицитът в подсектор "Централно управление" е в размер на -5 284 млн. лв., или -4.4% от БВП. Подсектор "Местно ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

В края на 2023 г. за всички алкохолни напитки, които се търгуват на територията на Европейския съюз, ще бъде ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

Прогнозите на МВФ за България от април бяха за икономически растеж от 4,4 на сто през 2021 година, 4,4 на сто през ...


 

projectmedia.bg | 21 Октомври 2021

XPG бе отличена с награда за продуктов дизайн от Good Design Awards 2021 за своята геймърската мишка XPG HEADSHOT и модулът ...


 

economynews.bg | 21 Октомври 2021

Базираната в Румъния компания Black Sea Oil & Gas (BSOG) вероятно ще започне да добива природен газ от Черно море ...


 

projectmedia.bg | 21 Октомври 2021

  Българинът се изправя на полуфиналите срещу Камерън Нори в събота вечер   Григор Димитров ще ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »