19 Януари 2022
Днес 3 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Новите технологии подобряват живота на пациентите с диабет

Новите технологии подобряват живота на пациентите с диабетИновативни устройства помагат на хората да следят стойностите на глюкозата непрекъснато, без да е необходимо да се взима кръв от пръста
 
Новите технологии могат да променят и подобряват живота на стотици пациенти с диабет в България. На българския пазар вече може да бъде намерена иновативната система Dexcom One, чрез която хората на инсулинова терапия имат възможност да проследяват стойностите на глюкозата си, без да е необходимо да взимат кръв от пръста, както ставаше досега.
 
Устройството помага на пациентите да контролират диабета си, като проследява данните за нивата на глюкозата непрекъснато, в реално време. Това става с помощта на малък сензор, поставен подкожно, и предавател, който изпраща получените данни чрез връзка с Bluetooth към съвместим мобилен телефон. Само с един поглед върху телефона човек проследява показанията на глюкозата и научава как се променят. Когато стойностите на кръвната захар се повишат или спаднат спрямо установените високи и ниски стойности на глюкозата за дадения пациент, системата може да алармира и да изпраща известия. Хората сами могат да преценят как да настроят звука и вибрацията на сигнала, така че по всяко едно време да знаят дали нивата на глюкозата им се качват или смъкват рязко и впоследствие да вземат решение за дозиране на инсулина†. По този начин, благодарение на алармите, те могат да избегнат потенциално опасни състояния на хипогликемия и хепергликемия.
 
Полезно за възрастни и за деца

Устройството предлага удобен и лесен начин за проследяване и контрола на диабета, тъй като специално разработеното приложение Dexcom One предоставя и съхранява отчети с показанията за глюкозата. Пациентите могат да видят обобщени резултати за период по избор: 3, 7, 14, 30 или 90 дни. Приложението дава статистика, тенденции и насоки в нивата на глюкозата, като по този начин пациентите са информирани за състоянието си, включително и за колебанията в нивата на глюкозата. Непрекъснатото проследяване на глюкозата е от особено значение както за възрастните, така и за децата с диабет. С помощта на устройствата родителите могат да наблюдават състоянието на малчуганите в реално време и в случай на нужда да предприемат действия по предотвратяване на хипергликемия или хипогликемии.
 
Стандарт за добра грижа

Все по-широкото използване на устройствата за проследяване на глюкозата се приема като добър стандарт за грижа за диабета и от страна на лекарите. Големият обем от данни и възможностите да се видят гликемичните промени са от помощ както за пациентите, така и за лекуващите ги специалисти. По този начин могат да се избегнат тежки хипогликемии и да се променят дозите на терапиите, така че да отговорят на индивидуалните промени на всеки. „По-добрият контрол на диабета удължава живота на пациентите. С помощта на устройствата за проследяване на глюкозата хората могат да правят измервания непрекъснато и да следят за опасно високите или ниски нива и да вземат мерки за лечение. Традиционното взимане на кръв от пръста, което много пациенти използват, не винаги е достатъчно за контрол на диабета, понеже не отчита честите промени на глюкозата, хипогликемиите и хипергликемиите. Това е и една от причините голяма част от пациентите с диабет да не постигат този добър контрол над диабета въпреки медикаментите, които използват“, споделя д-р Сава Петров, лекар ендокринолог към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив, главен асистент към Медицински университет-Пловдив.

 


b2b Media | 18 Януари 2022
article thumbnail

Фармацевтите са най-достъпните специалисти, от които хората често търсят съвет как да се справят със ...


 

b2b Media | 13 Януари 2022
article thumbnail

Десислава Стоянова поема допълнителна роля на главен оперативен директор на компанията, Благовеста Костова ...


 

b2b Media | 12 Януари 2022
article thumbnail

94 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до крайния срок за участие в ...


 

b2b Media | 10 Януари 2022
article thumbnail

Със старта на 2022 год. БАКБ представи новия си корпоративен сайт www.bacb.bg. Изцяло променената визия е резултат ...


 

b2b Media | 10 Януари 2022
article thumbnail

Със своите над 20 години опит в маркетинга в областта на сигурността Калахан ще се съсредоточи върху ...


 

b2b Media | 06 Януари 2022
article thumbnail

Д-р Иван Делчев е интернист, специалист вътрешни болести и общопрактикуващ лекар в 17 ДКЦ в София. Завършил ...


 

b2b Media | 22 Декември 2021
article thumbnail

Престижните отличия се раздават за 12-а поредна година от Бизнес клуб „Белгия – България – Люксембург“ в ...


 

b2b Media | 21 Декември 2021

Пластмасите са по-устойчиви от алтернативните материали, когато се вземат предвид оценките на жизнения ...


 

b2b Media | 21 Декември 2021
article thumbnail

Конкурсът очаква първата кандидатура в категорията „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика“ ...


 

b2b Media | 21 Декември 2021
article thumbnail

През последните години една от главните теми на разговор в световен мащаб са климатичните проблеми и ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »