15 Януари 2021
Днес 105 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

ИТ кариерен старт през 2021 г. с пролетното издание на Telerik Academy Alpha с JavaScript

Образователната организация Телерик Академия обяви прием за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript. Кандидатстването е отворено до 22 февруари 2021 година. Обучението е подходящо за кандидат-студенти, студенти и професионалисти от различни сфери, които искат да се развиват в областта на програмирането с един от най-популярните и търсени езици в света – JavaScript.

„Адаптивността и развитието на умения, застраховани за бъдещето, сега са по-важни от всякога, а Telerik Academy Alpha остава най-прекият път за ИТ кариерна реализация. Ние сме 100% готови за 2021 година и независимо дали ситуацията позволява да се върнем към присъствена форма или не, курсистите ни ще продължат да получават същото практическо обучение от най-висок клас. Това, което предоставяме, е коренно различно от традиционния онлайн модел, който може би хората познават. Пренесохме онлайн всички елементи, които правят програмите ни успешни вече толкова години – персонализираното обучение, постоянната подкрепа от страна на трейнърите, работата в екипи, практиката и близкия контакт с бизнеса. След шест месеца курсистите са готови за своя кариерен старт, дори той да се случи в изцяло онлайн среда“ – коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Безплатен курс за начинаещи и ранен изпит за опитните

За кандидатите, които правят първи крачки в програмирането, от Телерик Академия организират безплатен подготвителен курс. В рамките на шест поредни съботи в периода 9 януари – 13 февруари, опитни специалисти ще въведат кандидатите в света на JavaScript чрез лекции и практически задачи, за да получат необходимата подготовка за входящия изпит на 23 февруари.

Желаещите да се включат в безплатния подготвителен курс, трябва да завършат кандидатурата си за Telerik Academy Alpha с JavaScript не по-късно от 4 януари 2021 г. през страницата на програмата. Участниците в него ще бъдат избрани на база подадените кандидатури и мотивацията им за развитие в ИТ сектора.

Кандидатите, които вече имат познания в програмирането, могат да гарантират отрано мястото си в програмата чрез предварителния (early bird) изпит на 5 януари, като също трябва да завършат кандидатурата си до 4 януари. За тях са предвидени онлайн материали за самоподготовка, включително примерни изпитни задачи.

Интензивно практическо обучение

Telerik Academy Alpha с JavaScript е с продължителност шест месеца и изцяло практически фокус, който включва работа по реални проекти и развитие на търсените от бизнеса технологични и личностни умения.

Програмата се провежда в група от 40-45 човека, което позволява персонализирано обучение и внимание към нуждите на всеки курсист, включително допълнителни консултации и изготвяне на индивидуални планове за развитие. Участниците в програмата работят индивидуално и в екипи между пет – шест човека по реални проекти, които стават част от портфолиото им, а в края на обучението разработват цялостно уеб приложение от нулата. Курсистите ще трябва да приложат всичко научено до този момент, за да реализират финалния проект.

Освен най-актуалните и модерни технологични тенденции и инструменти, участниците в програмата развиват и личностните си умения, сред които работа в екип, приоритизиране, даване и получаване на обратна връзка, ефективно учене, подготовка на портфолио и CV. Трейнърите на Телерик Академия остават до курсистите до 12 месеца след края на програмата, за да са от помощ с ценни съвети и насоки в процеса на търсене на работа и през първите им работни месеци в ИТ сектора.

Най-популярният език за програмиране

Според последния доклад на най-влиятелната общност за програмисти – Stack Overflow, JavaScript е най-търсеният и популярен език за програмиране в света.

„JavaScript е постоянно еволюиращ, силно популярен и често изменящ се през последните години програмен език. Когато човек учи JavaScript, той не просто учи език за програмиране, а възпитава у себе си любов към промяната и любопитство към технологията. JavaScript е тук, за да остане и да привлича хиляди талантливи програмисти всеки ден с богата екосистема, огромна общност и безгранични възможности“ – посочва Надя Атанасова, мениджър „Технологични обучения” в Телерик Академия.

The post ИТ кариерен старт през 2021 г. с пролетното издание на Telerik Academy Alpha с JavaScript appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


pixelmedia.bg | 15 Януари 2021

  От днес VIVACOM започва предварителните продажби на най-новата серия флагмани на Samsung – S21. До 23:59 ч. на ...


 

kaldata.com | 15 Януари 2021

Xiaomi излезе с официално изявление относно решението на Министерството на отбраната на САЩ да я включи в ...


 

pixelmedia.bg | 15 Януари 2021

  Теленор стартира предварителните поръчки за новите Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+ и Samsung Galaxy S21 Ultra веднага след ...


 

technews.bg | 15 Януари 2021

Компанията предлага решения за сигурност на база биометрични данни 


 

digital.bg | 15 Януари 2021

Apple подготвят няколко интересни промени в новото поколение на лаптопите MacBook Pro. От компанията работят над ...


 

digital.bg | 15 Януари 2021

Гъвкавите смартфони представляват една от най-големите иновации в индустрията от последните години. ...


 

digital.bg | 15 Януари 2021

Samsung възнамеряват да запазят лидерската си позиция в световния пазар на смартфони през настоящата година. ...


 

technews.bg | 15 Януари 2021

Тя ще управлява екип от над 1000 човека в софийския офис   


technews.bg | 15 Януари 2021

Побеждава в най-сложния тест за оценка на подобни алгоритми   


kaldata.com | 15 Януари 2021

Учени са разработили първата по рода си човешка стволова клетка, която изглежда е способна да възстанови и ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »