Днес 4 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Американският университет отличи своите най-значими дарители за годината

На онлайн церемония Американският университет в България (АУБ) награди личностите и организациите, допринесли за развитието на учебното заведение. Сред дарителите се открояват имената на компаниии фондации, но и на много възпитаници, които са запазили връзката си с университетската общност и я подкрепят безусловно. Специален гост на събитието беше Нанси Шилър, президент и изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“.

В приветствие към участниците президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс посочи: „Годината беше изключително предизвикателна, но университетът се справи успешно и продължава да се развива, до голяма степен благодарение на щедростта на многобройните ни приятели и дарители. Те ни оказаха ценна подкрепа, като помогнаха на нашите студенти да овладеят предизвикателствата. Успяхме да наберем над 450 000 долара дарения от възпитаници, които бяха „удвоени“  с щедрата подкрепа от „Америка за България“, един забележителен успех през тази толкова трудна година. Убеден съм, че така поставяме основата за още по-големи успехи в бъдеще.“

Възпитаникът на АУБ Георги Петров, който заедно с Михаил Стойчев (випуск 2009 на АУБ) основава SMSBump, получи признанието за вдъхновяващ млад донор-възпитаник на унивреситета. SMSBump беше придобит миналата година за 37 милиона долара от американската компания Yotpo, която наскоро приключи четвърта фаза на финансиране и към момента се оценява на над един милиард долара. “Образованието и преживяванията в АУБ промениха живота ми. През тези 4 години успях да създам ценности и да изградя нагласите си към света, научих се как да подхождам към различни проблеми – списъкът ми с получени ползи е безкраен“.

В събитието участие взеха и завършилите АУБ Игор Мякотин и Томас Наглис, които са част от екипа на документалния филм „Добре дошли в Чечня“. Игор е копродуцент и помощник-редактор, а Томас е водещ преводач и офис мениджър на продукцията, която тази година влезе в краткия списък на номинираните за „Оскар“ в две категории.

Благодетелите на АУБ бяха наградени в общо шест категории. Най-голямото отличие – призът за визионерство на името на Дими и Ивон Паница, бе връчено на Мариан Келър,  дългогодишен член, както и бивш председател на Настоятелството на АУБ.

„Онова, което беше забележително тогава и остава валидно и днес, е как моделът на американското образование liberal arts може да бъде приложен с такъв голям успех в съвсем различно общество“, изтъкна Мариан Келър. „Разбира се, това се дължи на чудесния преподавателски състав и на администрацията на АУБ. Тук имах шанса да се срещна с много изключителни студенти с интересни житейски истории и впечатляващи постижения, каквито бяха представени и днес.“

Тази година като водещ корпоративен дарител беше отличена компанията Telelink, а NY’s gang получиха приза в категорията за лидерство в действие. Възпитаниците Юри Забело, Владимир Борачев и Светозар Георгиев също бяха отличени и получиха признание в категорията донори-възпитаници на АУБ.

 


b2b Media | 17 Май 2021
article thumbnail

25 тона хранителни продукти на стойност над 50 хил. лв. са дарени само през 2020 година ...


 

b2b Media | 17 Май 2021
article thumbnail

Лятото наближава, а с него се засилва мотивацията ни да влезем в   най-добрата си спортна форма. Но ...


 

b2b Media | 17 Май 2021
article thumbnail

All Channels Communication Group стана агенция на годината, а PR Play грабна първото място за кампания на годината ...


 

b2b Media | 17 Май 2021

Отворените позиции са в отделите „Счетоводство“, „Контрол на фактури“, „Управление на ...


 

b2b Media | 09 Май 2021
article thumbnail

Лодката NEVEREST „акостира“ в кампуса на АУБ като символ на силата на човешкия дух ...


 

b2b Media | 07 Май 2021
article thumbnail

Компанията благодари на потребителите за подкрепата в желанието й да прави повече добро за обществото ...


 

b2b Media | 06 Май 2021
article thumbnail

Американската компания за разработка на специализиран софтуер — МенторМейт, предлага ...


 

b2b Media | 06 Май 2021

Прекосилият Атлантическия океан с лодка Стефан Иванов (випуск ’95) е почетен оратор на церемонията ...


 

b2b Media | 28 Април 2021
article thumbnail

Чували ли сте за правилото на осемте чаши? Това е просто друг начин да бъде илюстрирана една от ...


 

b2b Media | 28 Април 2021
article thumbnail

Acronis предоставя компютърни класове на повече от 300 ученици в Terrat Secondary School ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »