Днес 10 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 български компании за третото издание на програмата за растеж Dare to Scale. Програмата, с основен партньор Пощенска банка и подкрепата на Софтуер Груп и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНСМП), е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си. 

Десетте избрани компании са представлявани от 17 предприемачи – основатели на бизнесите. Почти половината от тях са жени-предприемачи, като три от компаниите са ръководени изцяло от дами. Сред участниците има представители на различни индустрии– четири от компаниите са от сектор IT и софтуер, две от сектор здравеопазване и фармацевтика, а останалите са в сферата на търговията, земеделието и услугите.

Всички компании отговарят на предварително зададените критерии – да имат доказан продукт/ услуга на пазара, оборот от минимум 200 000 лв. за 2020 г. и не повече от 150 служители. Селекцията на предприемачите се реализира от ментори на Endeavor и мениджъри на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП. Основните въпроси по време на интервютата бяха свързани със стратегията на компаниите за растеж, бизнес модела и потенциала за лидерство.

Официално програмата ще стартира в началото на месец септември и ще продължи четири месеца – до месец декември. Предприемачите ще преминат през специализирани обучения в четири основни области: управление на организацията, маркетинг, продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. Всяка компания ще има индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Участниците ще могат да се включат във физически и виртуални събития, по време на които да обменят опит и да се запознаят с основите играчи в предприемаческата екосистема. Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което предприемачите ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери.

Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България:

„Със своето трето издание програмата Dare to Scale на Endeavor се утвърди като важна част от българската предприемаческа екосистема. Бяхме впечатлени от броя и качеството на компаниите, които кандидатстваха тази година и задачата да изберем десетте финалисти не беше никак лека. За екипа на Endeavor България е вълнуващо предизвикателство да бъдем част от тяхното израстване и да допринесем за още по-големите им успехи в бъдеще. Изключително съм щастлив за все по-забележимото присъствие на дамите като лидери на успешни предприемачески проекти както в програмата, така и в българската предприемаческа среда. Специално бих искал да изкажа своята благодарност на нашите партньори, както и на всички ментори от мрежата на Endeavor в България, за тяхното доверие, подкрепа и активно участие, без които тази програма нямаше да е възможна.“

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка:

„На всеки нов етап от развитието си Dare to Scale ни дава самочувствие, че създаваме истинска стойност за предприемаческата среда у нас. Амбициите и потенциалът на участниците и тази година са впечатляващи и за нас е от изключително значение да застанем на страната на добрите идеи, да ги насърчим и подпомогнем в желанието им да достигнат нови мащаби. Екосистемата се развива с изключителни темпове, а синергията между участниците е забележителна. Нашето наблюдение е, че все повече предприемачи влизат в нея с усещането, че успехът не е индивидуално усилие, а зависи от взаимодействието между тях. Вярваме, че тази нагласа генерира правилната енергия за развитието на средата и ние от Пощенска банка сме готови да участваме активно и да инвестираме в тази положителна динамика на събитията.“ 

Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер Груп:

„Поздравявам новите участници за куража и амбицията да бъдат част от програмата за растеж Dare to Scale 2021. Предприемачеството е пътешествие, което носи много предизвикателства, но и много моменти на удовлетворение и развитие. От името на Софтуер Груп и заедно с другите ментори, съм щастлив да подкрепяме мисията на Endeavor и да работим заедно в подпомагането на бъдещите бизнес лидери.“

Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия:

„За трета поредна година заставаме зад Dare to Scale, защото от старта си програмата се представи като една от най-успешните у нас за развитие на бизнеса. Доказателство за това са резултатите на участниците, част от които вече се позиционират добре на световните пазари и намират инвеститори и партньори. През последните две издания видяхме отлични примери за български компании, които показаха, че са готови не само да се представят глобално, но и да бъдат лидери в своята област – чрез чудесни бизнес идеи и с правилната подкрепа от експертите и менторите в програмата на Endeavor. Настоящата селекция е повече от добра и очаквам най-силното издание на програмата.“ 

Кратко представяне на селектираните компании в Dare to Scale 2021:

CHILDISH – компания за разработка на софтуер, фокусирана върху решения на Python. Предлагат услуги за цялостно разработване на софтуер, както и проектират, изграждат и управляват специални екипи.

Dexycon – компания, разработваща модулни мобилни решения за бизнеса в няколконаправления: дигитални визитни картички, скъсяване дистанцията между бизнеса и клиента. Компанията изготвя както B2B, така и B2C мобилни приложения.

DECIBEL – инженерно-производствена компания, основана през 2012 г. в гр. София. Днес компанията е един от големите производители на шумоизолационни и акустични решения, предлагани на 4 континента.

Fidelis Research – начинание, предприето от Веселин Стефанов – професионалист с богат опит в CRO индустрията. Fidelis осъществява проекти, свързани с тестване на нови биомаркери и лекарства.

Национални Архиви – предлага аутсорсинг услуги за цялостно управление на документи и информация, физическо организиране, съхранение, сканиране и индексиране, въвеждане на данни и унищожаване.

Техно Фарм – земеделски софтуер, разработен от специалисти, за да подпомогне дейността на земеделските производители с помощта на технологии за прецизно и дигитално земеделие.

PARAMIDONNA – компания за бански костюми и плажно облекло, създадена през 2015 г. от Доника Анчева. Компанията е специализирана в производство на луксозни стоки сголям асортимент артикули.

REVERSE – дерматологична клиника и медицински център, създаден през 2017 г., специализиран в областта на клиничната и естетична дерматология. Компанията расте непрекъснато с над 10 000 посетители годишно.

StorPool – софтуерна компания, разработваща решения за съхранение на данни, използвани от големи компании, които градят облачни услуги.

Shkolo.bg – предлага софтуерни решения за намаляване на бюрокрацията в българските училища и повишаване ангажираността на родители и ученици.

10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

 


econ.bg | 28 Юли 2021

През април 2021 г. Върховна административна прокуратура /ВАП/ се самосезира по медийна публикация. В ...


 

econ.bg | 28 Юли 2021

За пореден път туризмът е изключен от Националния план за възстановяване и развитие, въпреки уверенията и ...


 

econ.bg | 28 Юли 2021

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ прие ...


 

econ.bg | 28 Юли 2021

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова от понеделник, 26 юли ...


 

econ.bg | 28 Юли 2021

"На 30 юли в Златни пясъци ще бъде учреден Алианс "Българско Черноморие" - най-модерната дигитална платформа ...


 

econ.bg | 28 Юли 2021

Временна комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на държавни ...


 

econ.bg | 28 Юли 2021

„Категорично нарушенията по курортите са по-малко. Сезонът е много различен. Потребителите са по-малко, ...


 

econ.bg | 28 Юли 2021

Централната избирателна комисия взе решение за възстановяване на внесения депозит на партиите и ...


 

b2b Media | 28 Юли 2021
article thumbnail

Финансовата институция отново се нареди сред отличниците в престижните World Finance Banking Awards ...


 

econ.bg | 27 Юли 2021

Децата на родители със средно и висше образование се справят поне два пъти по-добре с учебния материал ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »