24 Октомври 2021
Днес 1 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Стотици атлети се включиха в шестото издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“

Общо 666 участника премериха сили със 140 километровото трасе около Приморско

Най-вълнуващата надпревара – ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ се проведе на 4 септември в гр. Приморско. Общо 666 атлета от страната и чужбина застанаха на старта на плаж Перла, за да премерят своите сили. За първа година зрелищният триатлон се проведе успоредно с дебютното издание на полумаратона „Лъвско сърце“.

Посетителите на традиционния празник на спорта бяха разделени на няколко различни групи. От общо 666 участника, 200 човека взеха участие в категория ултра, която включва последователно преминаване на 3 км плуване в открити води, 116 км планинско колоездене в Странджа планина и 21 км бягане около древните светилища Беглик Таш и Лъвската глава. Още 360 атлета взеха участие в щафета от двама и трима човека, като си разделиха дистанциите, а 106 човека дебютираха в полумаратона „Лъвско сърце“.

На първо място при мъжете в категория „ултра“ завърши Данаил Велинов с време от 07:19:23. Дани подобри времето си от 2020 година и успя да остави бащата на 5 деца Иван Гръблев на второ място с време 7:33:51 и белгиеца Wim Sterckx с време от 7:40:37 на трето. Wim е редовен участник в „Лъвско сърце“, като тази година с него участва и неговият баща Мариус, който със своите 72 години се превърна в най-възрастния атлет участвал на състезанието.

На първо място при жените в категория „ултра“ завърши миналогодишната шампионка Виктория Данова с време от 8:58:42. Вики получи травма на ръката и няколко шева след състезанието, но успя да преодолее болката и да триумфира. Ивета Костадинова си заслужи второто място с време 9:09:53, а след нея се нареди д-р Евелина Златанова с време от 9:25:19.

Първи през финалната арка на полумаратона „Лъвско сърце“ премина Димитър Стефанов с време от 1:34:53, последван от Методи Михалев с време 1:35:40 и Кольо Райчинов, който завърши полумаратона за 1:35:47. Веднага след тях финишира и първата жена, която се изправи пред 21 километровото предизвикателство – Симона Неделчева с време от 1:36:06.

На първо място в тройните отбори при щафетите са екипът на „Три за щастие“ в състав Георги Ковачев, Петър Чавдаров и Христина Козарева с време от 6:34:50. В надпреварата за приз на двойна щафета се разрази истинска битка между отборите на „Фитспо Team“ от Сливен и „Дивото Прасе“ от Варна. В крайна сметка представителите на Варна се наложиха над отбора от Сливен с по-силно плуване и бягане.

Истински обрат настъпи още в самото начало на състезанието, когато от водата преди всички други участници излезе Габриела Георгиева. Националката ни по плуване отвя всички плувци, но се оказа по-бавна в излизането от водата и в крайна сметка даде второ най-добро време във водата, само 7 секунди след Борис Андреев.

Най-бърз бегач по трасето за бягане бе Кирил Николов-Дизела, последван само с 3 минути от Христина Козарева – победителката при жените. Почти всички участници преодоляха всичките 140 километра и успяха да събудят своите лъвски сърца.

Ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ получи подкрепа от множество спомоществователи, наред с Академия първа помощ и Аварийно спасяване Пловдив, както и от близо стотина доброволци. Тежката логистика на състезанието премина гладко благодарение на усилията на екипа на община Приморско и местната полиция. Екипите на РПУ Приморско изкараха над 13 часа на крак, заедно с атлетите на Лъвско сърце, за да подсигурят тяхната безопасност и се справиха блестящо.

Организаторите на събитието благодарят на всички участници, доброволци и партньори за подкрепата.

Състезанието се организира с подкрепата на: Община Приморско, FitSpo, RiceUp Ekotoi, Red Bull, Bryzos, Biofresh, DoppelHertz, Delfina, ComNet, ICD Soft, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop.

 

 


economynews.bg | 22 Октомври 2021

Липса на стоки и сериозен проблем с доставките на продукти - пред такава заплаха е изправена Германия, ако ...


 

projectmedia.bg | 22 Октомври 2021

    А1 приема предварителни поръчки за новия модел на Huawei – nova 9. Смартфонът може да бъде заявен онлайн от ...


 

projectmedia.bg | 22 Октомври 2021

  Посланикът на LaLiga Фернандо Мориентес участва в онлайн събитие с български медии преди срещата между ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

София, Стара Загора, Русе и Бургас. Планът е за 140 водородни автомобила, както и 65 ретрофит тролея, произведени ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

Премиерите Борис Джонсън и Джасинда Ардърн подписаха двустранната сделка по време на Zoom разговор след 16 ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

Каналът ще бъде разположен в западната част на резервата, като ще следва в по-голямата си част контура на ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

Новото законодателство на ЕС се стреми да направи европейските батерии най -зелените в света, като определя ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

В момента на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира. Винарната се ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

"Нискотарифното" летище Франкфурт-Хан, разположено на около 100 км от Франкфурт, е 82,5% собственост на ...


 

economynews.bg | 22 Октомври 2021

Това са превозни средства от ново поколение, чрез които ще се подобри комфортът за пътниците в градския ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »