Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов откри Технологичния форум Cloud Forum Bulgaria 2017, организиран от b2b Media, който беше посветен на ключовите промени на пазара на облачните услуги. Събитието, чиято цел беше да насочи общественото внимание върху значимостта на дигитализацията и повишаването на прозизводителността на българската икономика, представи най-добрите международни практики за подкрепа на дигиталната индустрия.

В приветствието си зам.-министър Борисов подчерта безспорната роля на облачните технологии за бизнеса, в предоставянето на уникални технологични решения за дигитализиращите се компании. „Смятам, че чрез реализацията на различни ефективни мерки и стимули можем да позиционираме България като регионален лидер в развитието на дигиталния сектор на Балканския полуостров. В тази връзка Министерството на икономиката организира и конференция на тема „Индустрия 4.0“, на която ще бъдат представени нови перспективи за растеж на икономиката ни“, допълни още Лъчезар Борисов.

На събитието присъстваха и представители от най-динамичните технологични компании в България, които идентифицираха възприятията и практиките на облачните технологии. Участниците бяха единодушни, че българската икономика следва световните тенденции на ИТ развитието.

В края на срещата зам.-министър Борисов декларира категоричната подкрепа на Министерството на икономиката в справянето със съществуващите предизвикателства за оптимизирането на бизнес средата.

Вижте още:

Вече излязоха подробните данни за изпълнението на бюджета към края на месец март.Ситуацията с приходите от ДДС не се е подобрила. Към края на март...