С бета версията Acronis дава възможност на ИТ екипите да предоставят интегрирана защита на данните и киберсигурност във всяка среда и за всички крайни устройства

Acronis, световен лидер в киберзащитата, обяви пускането на бета версия на водещото си решение Acronis Cyber Protect, което интегрира защита на данните, киберсигурност и управление на крайни устройства.

С тази версия на продукта ИТ екипите могат да се възползват от уникалните възможности на решението във всяка среда, за да защитят всички свои данни, приложения и системи.

Пандемията от COVID-19 изисква все повече бизнеси да приемат политики за отдалечена работа “, коментира изпълнителния директор на Acronis Сергей Белоусов. “Въпреки че отдалечената работа има положителни страни, тя може да изложи на риск ценни данни за компанията, тъй като е достъпна и използвана в домашни мрежи, които са по-уязвими за кибератаки. Вече видяхме как Acronis Cyber Protect може да предотврати тези рискове в управлявана от трети страни среда. Пускането на бета версия дава възможност на повече организации да изберат как да защитават своите данни, устройства и инфраструктура.”

Със скорошно проучване на Gartner, което разкрива, че 74% от организациите възнамеряват постоянно да оставят някои служители да работят отдалечено, възможността за добавяне на всеобхватна и доказана сигурност на крайните устройства, се превръща в критична бизнес нужда и конкурентно предимство.

Вградена защита при отдалечена работа

Пандемията от COVID-19 предефинира начина на провеждане на работата, тъй като компаниите от всички размери трябваше да възприемат практиките за отдалечена работа. Acronis Cyber Protect включва инструменти, които защитават и предпазват отдалечени данни и устройства. Например, той блокира уязвимостите на Zoom, WebEx, MS Teams и други приложения, гарантирайки, че отдалечените екипи остават защитени и високопродуктивни.

Активиране на проактивна киберсигурност

Acronis Cyber Protect решава съвременните предизвикателства за киберсигурност, надскачайки възможностите на традиционните антивирусни решения, базирани на подпис, с поведенчески и евристични анти-малуер решения, базирани на AI, които спират рансъмуера и криптоджакинг атаките в реално време. Доказано е, че решението на Acronis има 100% честотота на откриване с нула фалшиви положителни резултати.

Тази комбинация от защита срещу зловреден софтуер в реално време чрез сканиране при поискване и премахване, анализ, базиран на AI, анализ на поведението и други възможности на традиционните продукти за защита, гарантира, че Acronis Cyber Protect предоставя всички възможности, необходими за съвременната киберсигурност, с водещи в бранша услуги за защита на данните.

Acronis Cyber Protect е VB100 сертифициран и неговите уникални възможности и интеграции спечелиха наскоро наградата 2020 New Product Innovation for Data Protection от Frost & Sullivan.

Тристепенна интегрирана защита

Интегрираната и автоматизирана архитектура на Acronis Cyber Protect му позволява да осигурява по-голяма самостоятелна защита на данните в сравнение със традиционния бекъп - предоставя проактивни, активни и реактивни възможности.

  • Оценките на уязвимостта и управлението на ъпдейтите, премахването на зловредния софтуер от бекъпите, проверките на състоянието на твърдия диск и ъпдейтите за възстановяване, за да се предотвратят повтарящи се инфекции, предлагайки проактивна защита срещу принудителното прекъсване на работните процеси.

  • Непрекъснатата защита на данните, защитата в реално време срещу вируси, рансъмуер и криптоджакинг, както и възможностите за самозащита, които пазят устройствата и резервните копия, предоставяйки активна защита от заплахи.

  • Интегрираното възстановяване при срив, съхранението на метаданни за криминалистично разследване на инциденти и способността за съжителстване с други решения за сигурност при осигуряването на реактивна защита.

Приет от индустрията

В доклад на IDC, публикуван от Фил Гудуин и Робин Вестервелт, Acronis Cyber Protect е обявен за „един от най-всеобхватните опити за осигуряване на защита на данните и киберсигурност до момента“, както и че „Acronis показва потенциал да измести традиционните доставчици на ИТ, предоставяйки интегрирани компоненти за архивиране/възстановяване и откриване и защита от малуер. "

Acronis Cyber Protect се приема с ентусиазъм от доставчиците науправлявани услуги (MSPs) и техните клиенти. “С помощта на Acronis Cyber Protect Cloud вече можем да предложим на нашите клиенти спокойствието, че данните се архивират, докато повечето от служителите работят отдалечено, като предлагаме допълнителна защита на крайни точки и киберсигурност.”

Вече е налична възможността за регистрация за бета версията на Acronis Cyber Protect.

Вижте още: