1402820С участието и призовото си класиране Тодор Кондев и Жанета Тодорова за пореден път доказаха водещата позиция на УниКредит Булбанк в развитието на иновациите


Външни разработчици, представители на стартиращи финтех и софтуерни компании, хора с нестандартно мислене, както и служители на УниКредит, се събраха в Любляна този уикенд (2-3 септември), за да участват в най-иновативното международно събитие във финтек индустрията - първия Хакатон на УниКредит за ЦИЕ. Глобалното технологично състезание се организира от групата, заедно с акселератора ABC, и в него премериха сили над 80 участника от над 15 държави (в това число Албания, Австрия, Босна, Чехия, Хърватия, Италия, Полша, Русия, Сърбия, Словения, Швейцария, Турция и дори Япония). Целта на Хакатона беше отборите да разработят проекти, свързани с ревизираната директива за платежни услуги - PSD2.

Тодор Кондев, мениджър Картови иновации в УниКредит Булбанк, е в отбора-победител в Хакатона. Жанета Тодорова, мениджър Продукти за корпоративни продажби и деривати в банката също взе участие в състезанието. Като ментор в инициативата се включи Юлиян Влахов, директор на управление Алтернативни канали в банката.

По-време на състезанието отборите трябваше да намерят отговори на въпросите: „Как да използваме информацията от клиентските сметки, за да създадем стойност?“ Това означава например разработване на платформи за анализ на клиентски данни с цел предоставяне по-добро клиентско преживяване. Сред 36 часа пазарни проучвания, кодиране и дискусии, 81 участници, разделени в 12 отбора, представиха своите иновативни решения пред съдиите от УниКредит, акселератора ABC и консултантската международна компания в сферата на иновации The Enterprise Development Group.

Журито класира на първо място решението, предложено от отбора на Тодор Кондев. „Хакатон дава възможност да покажеш най-добрата страна на креативността си. Това е шанс да работиш в една уникална атмосфера сред мотивирани хора. Имах късмета да бъда в много задружен и целеустремен екип, благодарение на това успяхме да победим“, разказа Тодор Кондев след участието си.

„Състезанието насърчава нов начин на работа, като дава възможност професионалисти от различни области да работят заедно и да предложат по-добри решения за бизнеса и клиентите. Бих насърчила повече хора да участват“, допълва Жанета Тодорова.

Първите три отбора ще имат възможност да представят идеите си пред топ мениджърите на УниКредит в Централна и Източна Европа. При добро представяне от страна на отборите, проектите ще бъдат разработени и приложени в УниКредит с цел един по-иновативен, по-прозрачен и гъвкав бизнес.

„Маратонът по програмиране даде възможност на професионалисти от различни области да разработят цялостна концепция. В УниКредит ние вярваме, че иновациите и Agile методологията са ключът към успеха в тази бързопроменяща се среда“, Франческо Верчеси, главен директор на Аgile в УниКредит за региона на ЦИЕ.

 

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...