Млади наследници на фамилни бизнеси от 30 държави пристигат в България през юни

„Сдружение на фамилния бизнес – България“ е домакин на 16-ата Световна младежка среща на Family Business Network между 5 и 11 юни 2022 г

Срещата на представителите на Следващо поколение (Next Generation) на международната организация на фамилния бизнес Family Business Nework е важно събитие в нейния календар, което всяка година се провежда на различен континент. Младежката среща събира на едно място млади представители на фамилни компании от цял свят за няколко дни на срещи, разговори, споделяне на опит, придобиване на нови знания и приятели.

Още от създаването си през 2007 г. като организация на семейни предприемачи, развиващи компании със значителен мащаб, „Сдружение на фамилния бизнес – България“ е член на световната мрежа на фамилни компании Family Business Network (FBN) със седалище в Швейцария.

През 2018 г. българската организация участва и в оспорвана конкуренция с Франция спечели домакинството на Световната младежка среща през 2020 г.

След двегодишно отлагане, наложено от COVID-19 пандемията, през юни 2022 г. FBN Bulgaria ще приветства на българска земя повече от 140 гости на срещата от 30 държави. За пръв път държава от Югоизточна Европа домакинства международно събитие на FBN International от такъв значим ранг.

Събитието предлага на домакините благоприятни възможности да представят българския фамилен бизнес и перспективите за съвместни бизнес начинания в България пред бъдещите бизнес лидери от цял свят.

Международната младежка среща през 2022 г. се провежда под мотото „Заедно сме силни!“ и отбелязва паметен юбилей на младежката организация на Family Business Network – двадесетата годишнина от нейното създаване.

Разнообразната програма на събитието включва както участието на вдъхновяващи лектори, така и възможности за неформално взаимодействие на участниците, насочено към споделяне на ценен опит и създаване на трайни приятелства.

Форумът се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев, който ще приветства участниците в срещата.

Събитието ще бъде предшествано от опознавателни пътувания за гостите по атрактивни маршрути из цялата страна с предвидени посещения на културни и исторически забележителности, и семейни бизнеси в различни региони на България.

„Сдружение на фамилния бизнес – България“ реализира 16-ата Световна младежка среща с финансовата подкрепа на всички членуващи български семейни компании и с организационното съдействие на компанията-член на Сдружението „Балкан Холидейз Партнерс“ ООД.

Партньори на събитието са компаниите-членове на Сдружението Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, “Акватек“ ЕООД, „Анимекс“ ЕООД, „БГ Агро“ АД, Винарска изба – Варна ООД, „ГЕД“ ООД, „Дейт Трейд“ ООД, „ЛЗ Яхтинг 1991“ АД, „Марс Армор“ ООД, „Розаимпекс“ ООД, „Сектрон“ ООД, „Тандем-В“ ООД, „Техно Прес“ ЕООД, "Трейс Груп Холд" АД, „Феърплей Интернешънъл“ АД, „Фикосота Холдинг“ АД.

Млади наследници на фамилни бизнеси от 30 държави пристигат в България през юниВижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...