Ученици от столични гимназии преминаха обучение в „R&М България Производство“11 младежи завършиха успешно производствената си практика в компанията, която е водещ производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни
 
Ученици от столични гимназии получиха възможност да се обучават в „R&М България Производство“ (Райхле и Де-Масари България Пръдакшън), част от швейцарската компания Reichle & De-Massari. Общо 11 младежи преминаха успешно своята лятна практика в компанията, която е водещ световен производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни.

В обучителната програма се включиха осем ученици от 10 и 11 кл. от Професионална гимназия по телекомуникации гр. София и трима ученици от 11 кл. от СПГЕ "Джон Атанасов". В рамките на две седмици, от 1 до 14 юли, те имаха възможност да натрупат професионален опит и знания в работните центрове на „R&М България Производство“ - Кабели, Компоненти и Платформи. За младежите престоят в компанията е от особена важност, тъй като получават реална представа за  продуктите и системите за комуникационни мрежи и мрежи за данни, които компанията произвежда, а също така  придобиват умения и навици за работа, необходими за бъдещето им професионално развитие. На четирима от учениците „R&М България Производство“ предложи възможност да натрупат допълнително опит, като останат да работят за компанията през лятната ваканция.

„Гордеем се, че „R&М България Производство“ продължава традицията и дава възможност на ученици да натрупат опит по време на производствените практики през лятото. За нас е изключително ценно да обучаваме млади хора и да им предоставяме шансове за кариерно развитие. Благодарим  на ръководителите и екипните лидери в звената, в които се обучаваха учениците, за това че проявиха ангажираност и ги запознаха с добрите практики в производството, които ще използват успешно в бъдещата си професионална реализация. Вярваме, че в бъдеще ще продължим доброто сътрудничество и с двете гимназии, с които работихме тази година“, заяви Станка Стоянова, директор на отдел „Човешки ресурси“ в компанията.

Подкрепата на дуалното образование и инвестицията в развитието на младите таланти е сред главните приоритети както на „R&M България Производство“, така и на компанията в глобален мащаб. Тя припознава ключовата роля на бизнеса за усъвършенстване уменията на младежите и необходимостта от практическа подготовка, която да повишава компетенциите на бъдещите инженери.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...