Global Finance обяви ОББ за най-сигурната банка в България за 2021 г.Международното финансово списание класира Обединена българска банка на първо място в престижната си класация за втора поредна година

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, за втора поредна година е най-сигурната банка в България за 2021 г. според престижната класация на списание Global Finance. Освен това за трети път в началото на годината същото издание обяви ОББ за най-добра банка в областта „Търговско финансиране“ за България.

Международната класация беше представена за 30-та поредна година, а в нея участват банки от 112 държави от целия свят. Най-сигурните банки в различните държави бяха избрани чрез оценка на дългосрочните рейтинги в чуждестранна валута – от Moody’s, Standard & Poor’s и Fitch.

„Поредното отличие на ОББ за най-сигурна банка в България в престижната класация на Global Finance е признание за усилията на екипа ни да осигури доверие и сигурност за своите клиенти. Същевременно е и отговорност за нас да продължим да надграждаме и развиваме услугите си с добавена стойност. С грижа и мисъл към обществото, създадохме дигиталната платформа CyberStudy за информираност по въпросите на киберсигурността. Нейната цел е да дава полезна информация с практики за онлайн безопасност.“, коментира Питър Рубен главен изпълнителен директор на ОББ.

„Изминалата година показа устойчивостта на банковия сектор. Той остана като защитна стена срещу колапса по време на пандемията от коронавируса, осигурявайки спешно финансиране от критично значение, както и в много случаи спешно оборудване и консумативи“, посочи Джозеф Джарапуто, издател и главен редактор на списание Global Finance. „Най-сигурните банки са пример за стабилност и продължават да предоставят необходимата подкрепа на правителствата и общностите, опитващи да се възстановят от икономическите сътресения, вследствие от пандемията. “, допълни той.

Годишната класация на Global Finance за най-сигурни банки в света е един от признатите и доверени стандарти за сигурност във финансовия сектор вече над четвърт век. Пълният списък с отличените 112 банки ще бъде публикуван в ноемврийския брой на списанието и онлайн на GFMag.com.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...