Пенсионери са открили над 30% повече сметки през миналата година

Възрастните хора използват банкова сметка за по-удобно получаване и харчене на средствата

Все повече пенсионери получават месечния си доход по сметка, отчита Райфайзенбанк. През 2021 г. броят на новооткритите сметки за пенсия е нараснал с цели 33%.„Продължаваме да отделяме специално внимание на възрастните и да ги обслужваме приоритетно в нашите офиси. Инициативата „Жълт коридор за твоята пенсия“, с която от миналата година подпомагаме дългосрочно българските пенсионери, остава активна и през 2022 г. За тях предлагаме сметка, която им спестява средства от такси, предпазва ги в условията на пандемия и ги защитава от потенциални измами, свързани с притежаването на пари в брой“, казва Ани Ангелова, изпълнителен директор с ресор Банкиране на дребно в Райфайзенбанк.

От предимствата на Сметка За пенсия се възползват най-много жителите на три от областните градове – София, Пловдив и Бургас, а също Варна, Хасково, Русе, Стара Загора, Плевен и Сливен.

Средният доход, който пенсионерите получават по сметка в Райфайзенбанк, е около 850 лв. Сред потребителите има както хора с допълнителни доходи и с определения от НОИ таван на пенсиите, така и такива с минималната за страната пенсия. Средната възраст на пенсионерите, които получават месечния си доход по сметка в Райфайзенбанк, вече е 68 г., с една година повече спрямо година по-рано.

За да улесни и предпази допълнително възрастните хора, Райфайзенбанк предлага и възможност за дистанционна консултация – дори от вкъщи може да бъде изпратено електронно запитване от сайта на банката и специалист ще се свърже за необходимата информация и съдействие. От Райфайзенбанк продължават да отчитат десетки дистанционни запитвания на пенсионери всеки месец.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...