19 години Многопрофилна болница ВИТА

ВИТА е първото частно здравно заведение в София. Само след няколко месеца ще празнува своя 31-и рожден ден, както и раждането на 10000-ното бебе, родено във ВИТА. Тази есен екипът отбелязва 19 години от началото на болничното лечение - откриването на МБАЛ ВИТА на 6 октомври 2004 г.

По повод рождения ден всички пациенти и посетители ще могат да участват в празнична томбола: да споделят писмено своята благодарност към конкретен лекар от ВИТА или да напишат пожелание за рождения ден. На 12 октомври ще бъдат изтеглени имената на 19 души, които ще получат 19% намаление за медицински услуги в ДКЦ ВИТА до края на 2023 г.

В структурата на Болница ВИТА са 13 отделения и клиники, 8 операционни зали, индивидуални родилни зали, ВИП студиа и модерно медицинско оборудване. Здравното заведение разполага с две бази в София: на ул. „Драговица“ № 9 и ул. „Филип Кутев“10. Предстои разрастване на база 2 поради необходимост от увеличаване на легловата база и повече пространство за ново оборудване.

„Всяка инвестиция в Болница ВИТА е направена с цел по-качествено здравеопазване: правилна диагностика, по-добра медицинска грижа и разбира се - профилактика на заболяванията. Работим добре вече 31 години, защото ни е грижа за нашите пациенти“, споделя д-р Тихомир Иванов, основател и собственик на ВИТА.

В историята на ВИТА има много ключови дати, свързани с откриването на нови звена и предлагането на висококачествени медицински услуги.

През февруари 2011 г. е създадена специализирана структура, която да помага на двойките с репродуктивни проблеми – ВИТА ИНВИТРО център, а първото инвитро бебе на центъра е родено през октомври същата година.

Възможностите за лечение на пациентите се разширяват заедно със структурата на Болница ВИТА. През 2006 година е открита ВИТА Херния център, който днес е един от най-добрите в страната. В последните години са открити още: Дисплазия център за профилактика на заболяванията на маточната шийка, Сектор за лечение на изгаряния, Детска урология към Отделението по урология, ВИТА болка център, който се занимава с лечение на хроничната болка, Хоспис ВИТА.

Бъдещето в борбата с наднорменото тегло и диабет тип 2 е свързано с иновативни методи, включително и за хирургично лечение. Още от март 2016 г. в Болница ВИТА се извършва метаболитна и бариатрична хирургия, която дава трайно решение при хора, които не могат да отслабнат с диети и спорт.

Дългогодишният труд и професионализъм на екипа са възнаградени с наградата „Болница на годината“ през 2018 г.

Този октомври екипът на болница ВИТА отново се присъединява към кампанията за повишаване информираността и необходимостта от профилактика на рака на млечната жлеза. Октомври е „розов“ месец, посветен на женското здраве, с розови знамена на фасадата и специални пакети за профилактични изследвания на дамите с 20% отстъпка: „Женско здраве“ и „Фертилност“.

Вижте още: