Боян Калчев е новият финансов директор на bTV Media Group

Основна цел на мениджърския екип остава ускоряването на бизнес резултатите и затвърждаване на bTV като предпочитан работодател и водеща медийна група на българския пазар.

bTV Media Group ЕАД (bTV) обявява промени във висшето ръководство на компанията. Надзорният съвет на bTV реши да назначи Боян Калчев за финансов директор (CFO) на bTV, считано от 1 април 2024 г. След пет успешни години в bTV настоящият финансов директор Тонислав Попов ще се оттегли от поста си и ще продължи кариерата си извън компанията.


"Много се радвам да приветствам Боян отново в екипа на bTV. Очаквам тази промяна да внесе нова енергия и перспективи в нашите планове, като същевременно ще осигури приемственост и стабилност на бизнес операциите. В същото време Тонислав бе един от ключовите членове на нашия екип, който успешно преведе bTV през динамични събития и бих искал да му благодаря за всеотдайността, като му пожелая успех в бъдещите начинания. Като водеща медийна компания ние продължаваме да увеличаваме инвестициите в линейно и дигитално съдържание, като същевременно изпълняваме амбициозните си цели за предоставяне на по-голямо разнообразие от качествени продукти. Убеден съм, че това е още една стъпка към трансформирането на bTV и затвърждаването на силните ѝ позиции на българския пазар.", заявява Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

Боян Калчев има над 20-годишна експертиза в сферата на финансите, корпоративното управление и бизнес отношенията, като е заемал ръководни позиции в български и международни компании. Той има богат опит в медийния и развлекателния бизнес, като от 2006 г. е главен финансов директор на Нюз Корпорейшън за Източна Европа и участва в управлението на телевизионни станции в различни страни от Централна и Източна Европа. В периода 2014-2018 г. е вицепрезидент на групата Fox International Channels и отговаря за екипи от няколко държави в Централна и Източна Европа. Боян Калчев се завръща в bTV за втори път като финансов директор, след като е заемал тази позиция от 2000 г. до 2014 г. Завършил е Американския университет в България със специалност "Бизнес администрация".

bTV Media Group е една от шестте национални станции, собственост на CME.

Вижте още: