Софтуерната компания Мусала Софт посрещна отново първия учебен ден заедно с водещите елитни математически гимназии в София, Пловдив, Бургас, Варна и Русе. Инициативата е част от дългосрочната подкрепа на младите таланти в областта на информатиката и точните науки.

Представители на Мусала Софт бяха част от откриването на новата учебна година и поздравиха учениците и екипа на гимназиите:


• Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ – Елена Маринова, президент и член на борда

• Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, София – Станислав Овчаров, главен оперативен директор

• Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“, Пловдив - Теодор Згуровски, старши софтуерен инженер

• Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, Бургас – Белчо Ботев, архитект по инфраструктура и операции

• Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, Бургас – Райна Чакърова, асистент „Човешки ресурси“

• Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, Варна – Ива Панайотова, лидер „Управление на таланта“

• Математическа гимназия "Баба Тонка", Русе – Вероника Петкова, софтуерен инженер

"Предстои ви много хубава година, която ще прекарате със съучениците си. Пожелавам ви да се притеснявате по-малко и да изживяват пълноценно времето в училище. Искам да поздравя и учителите - очаква ги година с най-предизвикателните ученици“– сподели Елена Маринова, президент и член на борда на Мусала Софт по време на откриването в СМГ.

"15 септември е като свежо утро, след което предстои един дълъг и пълен с приключения ден. За нас е привилегия на осъзната отговорност да си партнираме с НПМГ, защото това е едно от местата, където се гради бъдещето на нашите иновации. Бъдете активни, вземете максимума от знанията, които вашите учители ви дават. Но не е забравяйте и да се забавлявате. На добър час!" – каза в приветствието си Станислав Овчаров, главен оперативен директор.

Мусала Софт посрещна първия учебен ден   заедно с 6000 ученици


Кампанията е част от стратегията на компанията за подкрепа на ИТ талантите в страната и създаване на благоприятна за тях среда за развитие. През годините Мусала Софт е утвърден бранд, който подкрепя елитното образование, най-престижните академични институции и школи, както и националните отбори по информатика на България. Мусала Софт е сред основателите на Европейската младежка олимпиада по информатика eJOI. Под патронажа на президента на Републиката компанията организира и един от най-старите частни конкурси по състезателно програмиране - CodeIT, в който всяка година взимат участие състезатели от цял свят.

Вижте още: