Schneider Electric представя подобрените климатици ClimaSys и електрическите табла от декарбонизирана стомана от следващо поколение PanelSeT SFN

Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, представи новото поколение климатици ClimaSys и модулни табла с декарбонизирана стомана PanelSeT SFN.

Произведен устойчиво с 50% рециклиран стомана, добита от възобновяеми енергийни източници, новият PanelSeT SFN ще намали CO2 емисиите с 34%

В индустриални среди, където околната температура може да достигне до 55oC, управлението на условията на топлина и влажност е ключът към гарантирането на оптимална работа на компонентите, инсталирани вътре в автоматизационните и контролни панели.

С цел намаляване на времето за престой и производствените загуби климатизиращото устройство ClimaSys е проектирано да подобри производствените процеси. Ключова роля за постигането на тази цел играят неговата хардуерна устойчивост и вградената свързаност. Най-новата версия климатизиращи устройства на ClimaSys е специално пригодена за индустриални среди, транспорт и инфраструктурa за водоснабдяване и канализация.

В условията на реиндустриализация на Европа, енергийна криза и глобално затопляне компаниите са изправени пред растящи предизвикателства, които оказват влияние върху стратегическата им насоченост, рентабилността и устойчивото развитие:

• екстремни климатични условия;

• повишаване на разходите за енергия и материали;

• повече данни и информация;

• надеждност на промишлени процеси и непрекъснатост на услугата да поддържат производството и да осигуряват безопасност.

Най-новата версия климатизиращи устройства на ClimaSys е разработена, за да отговори на предизвикателствата, пред които са изправени клиентите, по различни начини. Ето някои от уникалните предимства и функции, които предлага:

• Устойчивост. Новият климатизиращ модул ClimaSys е най-енергийно ефективният и компактен модул на пазара. Той е проектиран да бъде устойчив, с микроканални топлообменници и ротационен компресор, който намалява консумацията на хладилен газ с до 40% на охладителна единица. Продуктът се предлага и с екологична опаковка, изработена от до 80% рециклиран картон, и с дигитална инструкция за експлоатация.

• Надеждност. ClimaSys климатизиращ модул е интелигентен продукт, който осигурява дистанционна видимост за алармите и работното състояние. Той се отличава с най-добрия в класа си хардуер с IP55 и 3 режима на резервиране за критични приложения.

• Гъвкавост. ClimaSys климатизиращ модул е изключително гъвкав и може да бъде персонализиран, за да отговори на всякакви пространствени ограничения, като теглото, обемът и размерът му са с 30% по-малки в сравнение с други решения на пазара. Има 3 монтажни позиции (външна върху повърхност на таблото, ½ вградена и вградена) и предлага 40 референтни номера по различни стандарти (IEC и UL) за по-лесен избор. Устройството с мощност 2 kW тежи само 40 kg, което го прави чудесен вариант за онези, които търсят по-леко решение.

• Ефективност. Климатизиращите блокове ClimaSys са интегрирани със софтуера за термична конфигурация ProClima, който е напълно вграден в SEE Electrical, за да се проектира най-подходящото термично решение. Климатизиращите модули ClimaSys предлагат редица удобни функции като например монтажни скоби, осигурени против изгубване на монтажни елементи, и комплекти за преоборудване, които ви помагат да пестите време. В допълнение комуникацията с архитектурите на EcoStruxure, SCADA и системите за надзор е лесна с помощта на Modbus RTU.

Таблата PanelSeT SFN: от 50% рециклирана стомана, издържат товар до 1500 кг

PanelSeT SFN е версия от следващо поколение на шкафа Spеcial SF. Това е първият декарбонизиран шкаф на пазара, който може да формира множество конфигурации и е изключително адаптивен. Модернизираният корпус е предназначен за електроразпрделителни табла и табла за автоматизация и контрол и е наличен за закупуване от октомври 2023 г. Той се интегрира безпроблемно с предишната версия Spеcial SF, като позволява лесно преоборудване и запазва идентични размери, симетрия, механични свойства, точки на фиксиране и сертификати.

Тъй като устойчивостта става все по-належащ въпрос за организациите по света, близо 60% от тях планират да увеличат разходите си в тази област през следващите две години. За да се постигне по-устойчиво бъдеще, критично важните съоръжения и инфраструктура намаляват зависимостта си от изкопаеми горива и преминават към електроенергия, добита от алтернативни източници. Тази промяна доведе до значително увеличение в производството и търсенето на електрически табла. Въпреки това компаниите все още се нуждаят от помощта на квалифицирани и компетентни партньори, които да им помогнат да се справят със сложния процес на декарбонизация.

В момента производителите на табла се изправят пред различни предизвикателства в условията на енергийна криза. При постоянно пременящите се производствени графици планирането на операциите става все по-трудно. Освен това те се сблъскват с недостиг на работна сила и намалена видимост на покупките. Според Анри Берте, вицепрезидент за универсални табла в Schneider Electric, пускането на пазара на PanelSeT SFN ще осигури по-ефективни и устойчиви решения чрез Електрическа енергия 4.0.Тези решения ще бъдат лесно приспособими към променящите се разпоредби, което ще позволи на критично важната инфраструктура да бъде по-подготвена за бъдещето.

Най-новата версия предлага следните предимства и функции:

• Устойчивост. Готови за бъдещето и специално проектирани с оглед на екологичните разпоредби, таблата PanelSeT SFN са изработени от 50% рециклируема стомана, произведена с възобновяеми енергийни източници. Това включва и екологични опаковки, които водят до 34% намаление на емисиите на CO2 и употреба на пластмаса благодарение на 70-100% рециклиран картон на почти пълната липса на пластмаса за еднократна употреба.

• Издръжливост. Включва нов уникален патентован дизайн на рамката с болтирана конструкция, за да може да издържи на статичен товар до 1500 кг.

• Ефективност. Конструкцията включва монтажна плоча за бързо фиксиране, както и панти за полузатворени врати за по-лесно изваждане. Инсталацията му изисква по-малко работна сила, защото може лесно да бъде осъществена само от един човек.

• Гъвкави и подлежащи на персонализиране. Налично като стандартен модел или комплект, таблото може да се персонализира и предлага висока степен на прецизност за клиенти, които търсят персонализирано решение с до 60 размера в различните версии. Модулната конструкция позволява до 600 комбинации и до 80% икономия на пространство за съхранение при използване на комплекта.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...