За първи път – японски кът по време на софийското издание на Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг

Първото издание на Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum влиза в програмата на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023 със специален кът на японската икономика: Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum. Близо 15 японски компании ще присъстват на 14 октомври в София в търсене на ИТ таланти. Повечето от тях са работодатели без представителство в България. Инициативата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger заради опита и традициите в провеждането на кариерни събития с доказан ефект, и съвместно с Mynavi Corporation и Министерство на икономиката на Япония (Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry (METI)).

Всички компании, част от Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, ще се представят с щанд в зала „София Гранд“ на столичния хотел „Маринела“. Паралелно със срещите между работодатели и търсещи работа, в съседна зала „Киото“, ще се проведе конференция, в рамките на която японските участници ще направят кратки представяния на своята основна дейност, фирмена култура и ценности. Конферентната част ще продължи и с дискусии на теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“. Панелистите в дискусията ще бъдат хора от бизнеса и образованието, които ще споделят своя опит по темите и ще разкажат от първо лице своите впечатления от работата с японци. Работният език на конферентната част ще бъде английски.

За финал на конференцията в рамките на 15 минути ще се проведе състезание по програмиране. Победителят ще спечели награда от JobTiger – двупосочен билет до Япония, а желаещите да се включат трябва да се регистрират тук!

Тазгодишното издание на специализирания кариерен форум Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще посрещне 100 топ компании изложители, които ще търсят новите си служители, и ще очаква близо 2 500 посетители, готови да се представят на бъдещия си работодател. За поредна година събитието ще се проведе на живо в четири академични града – София, Пловдив, Варна и Габрово, както и виртуално на специализирана платформа.

След огромния успех на съботните кариерни събития през пролетта, три от събитията, а именно в София, Пловдив и Варна, ще се проведат в събота. Това е нова крачка в помощ на търсещите работа и нови кариерни възможности, като този път всички специалисти с трудов опит, които имат желание, могат да потърсят ново кариерно бъдеще за себе си. Събитието е мост между бизнеса и образованието и специалистите с малко опит и дори тези без опит са добре дошли. Фирмите изложители имат какво да предложат на посетителите от различните групи.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria. Бронзови спонсори на събитието: StrypesSiemensinterop.io

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...