1406437Над 100 активности за деца и възрастни, мега концерти и образователни работилници на най-големия безплатен фестивал на София 

30 000 души се забавляваха, пяха, танцуваха, посетиха образователни работилници, спортуваха и се насладиха на кулинарни изкушени през трите дни на първото издание на най-големия безпллатен фестивал на София SOFIA SPARK FEST. На 15, 16 и 17 септември на голямата поляна в Южен парк се превърна в едно от най-одухотворените и интересни места в столицата, където над 100 активности, подкрепени от слънчевото време, направиха така, че всички гости на празника да се чувстват добре.

Първият ден на фестивала и първи учебен ден посрещнаха учениците след старта на учебната им година с вълнуващи срещи с техните идоли. В инициативата „Spark idol“се включи лекоатлетката и олимпийска медалистка Мирела Демирева, чиито успехи и личен пример вдъхновиха младежите, че всичко е възможно.

През деня гости от всички възрасти се наслаждаваха на забавления като Bubble football, занимания по Street и Breakdance, изложба с 50 арт фотографии на „People of Sofia“. Следобед музикалната сцена бе открита от певицата и водеща на фестивала Йоанна Драгнева, която изпя за първи път на живо най-новия си денс сингъл – парчето „Baby”. Заедно с нея водещ на сцената беше и Митко Павлов, който презентира още една музикална премиера – дебютната авторска песен на Дара Екимова – „Луд ли си“. На залез слънце поляната се изпълни от гласовете на талантливите финалисти от „Гласът на България“. Явор Велчев, Яна Сабанова, Деа Майсторска, Никола Константинов и Радко Петков запалиха вечерната искра на доброто настроение, а любимката на феновате Сара Сюзет пя за първи път в дует със своя ментор Поли Генова. Поли беше хедлайнерът на вечерта и накара публиката да танцува и пее заедно с нея.

На следващата сутрин Поли и водещият на мегапродукцията „Фермата“ по bTV Андрей Арнаудов дадоха старт на почистването на Южния парк, което е част от най-голямата доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България“ на bTV Media Group.

През целия съботен ден гостите на фестивала спортуваха с професионални инструктури и световни шампиони в над 10 от най-актуалните спортни активности, сред които класическа, виняса и ащанга йога, българскa торба, тренировки по канго джъмп, freestyler, go5, бойни въжета и много други.

В събота вечер Белослава, Миленита и Рут Колева покачиха градуса на настроението и озвучиха целия парк с нежните си гласове в уникален унисон. Позитивните емоции и доброто настроение не пуснаха публика дълго време след края на концерта им.

1406437-1 

В неделя, на празника на София, програмата на фестивала предложи още спортн и образователни активности за най-малките.  Специално за SOFIA SPARK FEST бе изградена спортна площадка за деца, където квалифицираните инструктори от „Little gym“ демонстрираха упражнения, които помагат на децата да развият основни физически умения, чувство за координация и контрол над собственото тяло. Всички запалени малки кулинари и техните родители пък се включиха в работилницата на „Малкият готвач“, където сготвиха бързи, лесни и здравословни менюта за училищния обяд. В края на неделния ден децата рисуваха и създаваха приказни истории заедно с любимата си актриса Мая Бежанска.

Уикендът на SOFIA SPARK FEST приключи с „Пощенска кутия за приказки“. В любимия на всички формат се включиха известни личности, сред които актьорите Биляна Петринска, Пламен Манасиев, Мая Бежанска, Алиса Атанасова, оперната певица и блогър Мила Михова и много други. Те прочетоха най-добрите разкази на тема „Без страх – вдъхновяващи истории за успеха, които палят искрата в другите“.

Първото издание на SOFIA SPARK FEST бе закрито с концерт на Мария Илиева, която изпя на живо новото си парче – „Mi amor”.

В края на фестивалните три дни обещанието на SOFIA SPARK FEST към всички гости, изложители и приятели бе: „Догодина ще се съберем отново“.

SOFIA SPARK FEST се организира под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и със съдействието на Столична община. Медийни партньори са bTV Media Group, webcafe.bg, chronicle.bg, BSS Media Group.

 

Снимки и информация от трите дни на SOFIA SPARK FEST може да намерите на www.sparkfest.bg и във Facebook.

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...

ОББ: Всички сектори растат• Във всички сектори на икономиката се наблюдава ръст, водещ до реално увеличение на БВП с 1.8% през първото тримесечие на...

В разгара на летния сезон и почивките, неприятните изненади от рязка промяна в плановете съвсем не са редки, а най-честите предизвикателства, които...

AMPECO, българската компания, разработваща глобална платформа за управление на зарядни станции, обяви присъединяването на Майкъл Грийнбърг като Старши вицепрезидент “Растеж” (SVP Growth). Назначението...