Acronis Cyber Foundation открит три нови училища и изгради две нови компютърни класни стаи въпреки пандемиятаAcronis Cyber Foundation продължава да отделя време и усилия, за да осигури на учениците по целия свят достъп до образование чрез технологии

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, обяви постигнатото от Acronis Cyber Foundation през изминалата 2020 г. Acronis Cyber Foundation изгради училища, компютърни класни стаи, предложи програми за компютърна грамотност и създаде и дари книги за технологиите в спорта и квантовите технологии за децата в страни с ограничен достъп до образование.

През 2018 Acronis отбеляза 15-тата си годишнина, основавайки Acronis Cyber Foundation. От тогава са изградени училища в страните Лаос, Гватемала, Перу, Ливан и други. Докато пандемията от COVID-19 бушуваше през 2020, заедно със своите партньори Acronis Cyber Foundation застана твърдо зад създаването, разпространяването и защитаването на знанията в общностите, които подкрепя.

В края на 2020 Acronis Cyber Foundation успя да възстанови запустяло училище в Мадагаскар, което побира до 425 ученици. Училището получи и нови водопроводни инсталации, включително нови тоалетни и станция за миене на ръце. Учениците в това училище вече са се явили на изпити, отбелязвайки средно 94%, което е значително по-високо от средното за страната.

Новата училищна сграда в Мадагаскар е достатъчно голяма, за да привлече учениците в тази област и да им позволи да посещават редовно часовете. Това не беше възможно преди. Тъй като училището е централно разположено, децата могат да се насладят на топъл обяд у дома,” каза Michelle M. Rahm, основателка на GemsOfMadagascar, неправителствената организация, която е партньор на Acronis, и е съдействала при реализирането на проекта. “Нашият ръководител на проекти в страната непрекъснато наблюдаваше строителния процес с Acronis и управляваше разходите. Той ще продължи да следи с внимание училищния комплекс през следващите години.”

През 2020 Acronis Cyber Foundation също изпълни следните важни дейности:

  • Откри три нови училища в Никарагуа, Непал и Мадагаскар;

  • Помогна на над 1725 деца от 853 семейства в повече от пет държави като разпространи пакети с храна и предостави хигиенни комплекти с информация за миене на ръцет и санитария;

  • Финализира плановете за откриване на две компютърни класни стаи, които да се свържат с дистанционното обучение по време на пандемията, с класни стаи в Танзания и Непал. Те ще бъдат отворени в началото на 2021

Четири нови училища и още компютърни класове през 2021

През 2021 Acronis Cyber Foundation планира да построи още четири училища и да внедри компютърни класни стаи във всички настоящи училища. Също така планира да открие училище в Доминиканската република през февруари, в Намибия през април, в Южна Африка през юли и в Малави през декември.

Acronis има сериозни планове да стартира тези нови училища, за да предостави на учениците по-добра среда за обучение. Acronis Cyber Foundation ще предостави и нови образователни възможности за учениците, като курсове за компютърна грамотност, за да гарантира, че училищните системи и общностите са свързани помежду си, за да споделят своите идеи.

Acronis Cyber Foundation си партнира с Entrepreneurs for Knowledge, за да намира устойчиви училищни проекти в различни страни и да гарантира успешното им изпълнение. Acronis се гордее, че оказва подкрепа на тези общности по света. За да научите повече за Acronis Cyber Foundation, моля посетете www.acronis.org.

През последните две години съм активен член на доброволческия фонд на Acronis Cyber Foundation. Възможността да отворим наше училище в Сенегал преди пандемията беше преживяване, променящо живота, което никога не би било възможно без Acronis,” каза Melinda MacPhee, Мениджър по финансово счетоводство в Acronis. “Виждайки успеха на фондацията и щастието, което сме осигурили в живота на децата, животът се променя. Това е доказателство, че технологията е в нашия живот, за да ни свърже и да гарантира, че тези деца получават възможно най-доброто образование.”

Вижте още: