АУБ, фондация „Америка за България“ и Фулбрайт България организират международен семинар на тема „Не на дезинформацията“

Центърът за информация, демокрация и гражданска активност към Американския университет в България (АУБ), с подкрепата на фондация „Америка за България“ и Фулбрайт България, организира международен семинар на тема „Дезинформация: Споделяне на добри практики и научени уроци в областта на противодействието на дезинформацията и дейностите за информационно въздействие“.

Събитието ще се проведе в София на 4 ноември, от 14:00 часа,в конферентната зала наДома на Европа (ул. „Георги С. Раковски“ № 124), като на него бъдат обсъдени различни практики за борба с дезинформацията.

Целта на този практически семинар е да съберем на едно място представители на медиите, гражданското общество, публичния и частния сектор. Заедно с международни експерти ще поговорим открито за успехите в борбата с дезинформацията в Прибалтийските държави, както и за научените уроци около по-мащабния проблем с информационното влияние, а не просто дезинформацията, в Западните Балкани“, разкриват организаторите.

Модератор на панелната дискусия ще е дългогодишният журналист и медиен експерт Томас Кент, а въпросите на публиката ще модерира Горан Георгиев, анализатор към Центъра за изучаване на демокрацията. 

Сред говорителите на семинара ще са медийният изследовател от Медийния центът в Сараево – Анида Сокол, главният изпълнителен директор на литовския граждански технологичен стартъп „Polltix“ – Донара Барожан и управляващият редактор на Balkan Insight – Душица Томович от Черна гора.

Дискусията ще е на английски език, като ще бъде осигурен превод в реално време на български.

Можете да се регистрирате за участие в събитието като попълните формуляра на този линк: https://forms.office.com/r/98hcSbfbML

Вижте още: