Балканска столица на модата подпомага дебютни колекции на млади дизайнери Представиха екипа на събитието, което  ще се проведе от 12 до 15 май в София.

Екипът на най-големия моден форум на Балканите - Balkan Fashion Week, бе представен пред медийните партньори в столичния клуб 365. Бе обявена и социалната инициатива на форума за подпомагане на млад български дизайнер, който да представи колекцията си по време на модната седмица.   

Целта на събитието  е да подпомогне стремежите на творци от Балканските страни да покажат своите дизайнерски умения и уникални идеи,  да създадат  контакти и да открият нови възможности за изява и сътрудничество. "С това събитие имаме амбицията да популяризираме не само изкуството “мода'', но и млади дизайнери, нови брандове и утвърдени имена в сферата", категорични са организаторите на форума.

Модни дизайнери и представители на модната индустрия от всички балкански страни се събират в София от 12 до 15 май 2016 г. за първото издание на Balkan Fashion Week, съобщава ВИП Комюникейшън. Грандиозният форум на фешън индустрията ще дефилира на открита сцена в центъра на столицата ни - на пл. Александър Батенберг.

Балканска столица на модата подпомага дебютни колекции на млади дизайнери Инициаторите на проекта са Елена Алексиева и Мария Колева. Елена - художествен ръководител на форума, е дизайнер с дългогодишен опит в менажирането на модни брандове и събития. Носител на много модни награди, участвала със собствена колекция в дефиле на Budapest Fashion Week 2015. Мария Колева - организационен ръководител на проекта, юрист с дългогодишен опит в мениджърството и ръководене на екип, както и в организацията на различни събития, преговори и изготвяне на стратегии за развитие. ПР-кампанията на модния форум е поверена на агенция VIP COMMUNICATION PR и Патриция Кирилова.

Основна роля в екипа заема Асоциацията на Модните Фотографи, с председател Алберт Барух -моден фотограф, занимаващ се професионално с модна и рекламна фотография от 2001 г. Участвал е в престижни събития и изложби в България и чужбина. Малка част от тях са: Malta Fashion Week, Budapest Fashion Week, World Body painting Festival и мн.др.
Мениджмънтът на моделите е поверен на Христина Маркова - модел и мениджър на първата частна модна агенция в България “High Level”.  Участвала в много модни дефилета и кампании на изявени български и световни дизайнери. Социалната инициатива на проекта е под вещото ръководство на Албена Димитрова - юрист, президент на Zonta Club of Saint Sofia, част от Zonta International и Центурион на Ареа 05, Д30 - България, Румъния и Македония в Zonta International.

Повече информация вижте в сайта на проекта: http://www.balkanfashionweek.eu/

Снимки Хайлайф

Вижте още: