За поредна година, веригата ще направи Коледа по-радостна за деца и семейства, които срещат финансови трудности

BILLA България е доверен партньор на фондация „Конкордия“ от 2012 г. до днес. Тази година, тя подпомага организацията с дарение на стойност 10 000 лева, което ще се използва за осигуряването на символични подаръци, хранителни пакети и организиране на празненства за коледната и новогодишната нощ на децата и семействата, обект на нейната подкрепа.

Освен през предстоящия месец декември, средствата, осигурени от BILLA България, ще подпомогнат финансово и останалите дейности на организацията през следващата година, разпределени в няколко основни линии – допълнително образование, социални умения и комуникация, повишаване на родителския капацитет, здравна и психологическа подкрепа.

„Щастливи сме, че за пореден път имаме възможност да подкрепим нашите дългогодишни партньори от Фондация „Конкордия“. Ние вярваме, че благодарение на професионализма на екипите, работещи в подкрепа на децата и техните семейства от малцинствените групи, можем да променим тяхната съдба и да им подарим едно по-щастливо бъдеще,“ сподели Норберт Мисбранд, управител на BILLA България.

Фондация „Конкордия“ е доставчик на социални услуги до уязвими малцинствени групи, чиито представители живеят в условия на бедност и социално изключване. Задачата ѝ е да им осигурява подкрепа така, че те да придобиват необходимите компетенции в областта на образование, първи стъпки в трудова среда и заетост, както и навици на дисциплина и постоянство. По този начин, те се превръщат в независими самостоятелни индивиди. Най-новата програма на Фондацията е „Буквар за пораснали“, която цели ограмотяване на младите родители.

Освен на национално ниво, BILLA подкрепя Фондацията, част от мрежата на организацията в обществена полза „Конкордия Социални проекти“ и в Австрия.

Вижте още: