BILLA България подкрепи 18-ото издание на конкурса „Фермер на Тракия“Веригата е изградила дългосрочни партньорства с 13 фермери в областта

Официалното награждаване на призьорите в 18-ото издание на конкурса „Фермер на Тракия“ се осъществи в Пловдив с подкрепата на BILLA България. 11 емблематични земеделски производители и малки фермери, които реализират директно продукцията от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, бяха отличени в секторите „Животновъдство“ и „Растениевъдство“. Първенците са избрани след гласуване от консултативен съвет към приложение „Агро“ на вестник „Марица“, а постиженията им са представени в тематична изложба в града под тепетата.

Виолета Крушкова и Кунка Петкова са големите победители в раздел „Животновъдство“ и „Растениевъдство“ в конкурса „Фермер на Тракия“. Николай Георгиев, внук на големия български учен и селекционер на домати - проф. Христо Георгиев и продължител на делото му за селекция и семепроизводство на зеленчукови култури, получи приза си от представител на BILLA България на официалната церемония, събрала както отличените фермери, така и представители на местната власт и образователни институции в града.
 
Понастоящем, BILLA България е изградила устойчиви партньорства с 13 фермери от района на Тракия, които са израз както на подкрепа към родното производство в областта, така и на стремежа към предоставяне на качествени плодове и зеленчуци за клиентите на търговската верига, отгледани в плодородните тракийски земи. Артикулите, които фермерите предоставят са отгледани в рамките на програмата за намаляване на пестицидите, разработена като част от проекта BILLA Градини. Благодарение на този проект, се произвеждат здравословни и чисти продукти, а влиянието върху околната среда е силно ограничено.

„В продължение на повече от 20 години, BILLA България подкрепя местното производство и стимулира развитието на малкия и среден бизнес в България. Чувстваме се все по-отговорни да даваме добър пример, да стимулираме местния бизнес да се развива и да предоставяме на нашите клиенти възможност да избират сред разнообразие от висококачествени хранителните продукти българско производство. Това е нашата мисия и цел.“, споделя Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Експозицията „Фермер на Тракия“ е разположена в Цар-Симеоновата градина и може да бъде разгледана от гражданите и посетителите на Пловдив до 31 май 2021 г.

Вижте още: