Поетапно тя ще замени напълно старата торба за многократна употреба

BILLA България въведе нова, 100% рециклируема торба за пазаруване, която ще замени предходната торбичка за многократна употреба, предлагана от веригата, след изчерпване на наличните количества от нея. Тя носи наименованието Dura Bag (от англ. „издръжлива“) и ще се предлага в магазините на веригата в страната. Носител е на утвърдения в световен мащаб еко сертификат “Blue Angel”, който обозначава чисти продукти, с грижа към опазването на околната среда и в подкрепа на съзнателното отговорно потребление.

Новата торба е изработена от 80% рециклирани материали. Въвеждането ѝ е поредната стъпка, която BILLA прави, в посока към грижа и отговорност към опазването на околната среда. Доказателство за това е процесът на производство на самите торбички, който се случва на територията на Европа, в Германия. Краткият път на транспортирането им до страните от Централна и Източна Европа свежда до минимум отделянето на вредни въглеродни емисии, които замърсяват въздуха.

Ние, от BILLA България, проявяваме ангажираност към опазването на околната среда. Затова и насърчаваме нашите клиенти да възприемат концепцията за отговорно пазаруване, част от която е и регулярното използване на торбички за многократна употреба. Това е следващата и най-логична стъпка към намаляването на потреблението на пластмаса и вредни суровини във всеки етап на производствения процес, до разопаковането на потребителската кошница от клиентите у дома,“ заяви Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на компанията.

Вижте още: