Блясъкът на ФАРА отново ще озари морето през юни

Предстои двадесет и третото издание на най-големия и престижен форум на комуникационната индустрия в България – ФАРА‘23. Фестивалът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и ще се проведе за първи път в Бургас от 8 до 10 юни в пространството на Международен конгресен център Бургас.

Конкурсната програма

В конкурсната програма на фестивала участват комуникационни компании с рекламни форми и кампании, създадени в България и реализирани в страната или чужбина, които са публикувани/излъчени/организирани в периода 01.01.2022 – 20.04.2023 г., като големите победители ще бъдат обявени по време церемонията за награждаване на ФАРА’23 на 10 юни 2023 г. в Бургас.

Тази година събитието отново ще представи творческия и медийния конкурси. Всеки от тях се провежда в съответствие със своя специфичен регламент, категории и критерии. Журито на творческия фестивал ще бъде съставено от творчески директори и специалисти с доказан опит и постижения в своята професия в България и чужбина. Медийният фестивал ще се довери на преценката на висококвалифицирано жури, доминирано от представители на специализираните медийни агенции.

Акредитация

Акредитация за Фестивала можете да закупите от ТУК. Цените варират спрямо сроковете на закупуване, като те са няколко, най-ранният с преференциални условия е до 10 май. Членове на БАКА и студенти получават специални цени за достъп до събитието.

Art Directors Club of Europe

Партньорството с Art Directors Club of Europe изведе ФАРА на съвършено ново ниво. Конкурсната програма на Фестивала придоби и международно измерение, защото всички наградени проекти имат възможност да се състезават в ADCE Awards. Така най-високо отличените български проекти се конкурират с най-добрите кампании от цяла Европа.

С поглед към бъдещето

В своята програма ФАРА винаги е поставяла особен акцент върху образователната част на Фестивала. И тази година богатият лекционен панел ще предостави професионални знания и практически опит в различните изкуства, които рекламата съчетава.

В духа на всеки голям бранд, който се развива и променя, ФАРА също ще потърси своя нов облик. В рамките на ФАРА‘23 ще бъдат представени проекти за нова визуална идентичност на Фестивала.

Лекционна програма за 2023 година

ФАРА’23 няма да изневери на традициите си и ще предложи вдъхновяваща лекционна програма заедно с бляскави и вълнуващи партита на самия бряг на морето.

Гост-лектори на ФАРА 2023 ще бъдат доказани практикуващи експерти от целия световен рекламен и комуникационен сектор. Известни са вече някои от професионалистите, които ще споделят своя опит с публиката на Фестивала:

Сузана Албакърки – изпълнителен творчески директор на Uzina – независима агенция, базирана в Лисабон, и заместник-председател на Art Directors Club of Europe. Сузана е ангажирана в сферата на рекламата от 30 години, като е била в журито на най-престижните фестивали на творческата и комуникационната индустрия;

Ханс Бьокер – творчески бранд стратег, който работи в непрестанно променящия се свят на рекламата вече над 20 години. Фокусирайки се повече над бранд изживяването и бранд стратегията, той се присъединява към един от най-добрите брандове в света – Red Bull, където има основен принос за изграждането на луксозната модна марка AlphaTauri;

Мари Рейг Флоренса – хуманист, коуч и експерт по креативно лидерство, също ще се присъедини към събитието. Нейната мисия е да помага на креативни лидери и организации да разгърнат пълния си потенциал и да окажат положително въздействие върху обществото.

Комуникационният фестивал ФАРА’23 има задачата както да представи и отличи най-добрата работа в маркетинговите комуникации, така и да спомогне развитието на индустрията, ефективността и творчеството, а също и да даде сцена на бележити международни и български лектори да споделят своят опит, инсайти и пазарни тенденции. За своите 23 години ФАРА се превърна в доказателство за градивната сила на конкуренцията и в символ на цялата индустрия.

Кои ще бъдат имената на талантите, които ще заблестят на тазгодишното издание, и какви изненади предстоят по време на най-дългоочаквания фестивал за креативност можете да откриете на сайта на събитието: https://www.fara.bg/

ФАРА‘23 събира отново заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от „Нова Броудкастинг Груп“ и „Нетинфо“.

Вижте още: