„БНТ Представя“ Маестро Емил Табаков с портретния документален филм „Тайнството, наречено музика“

Зрителите на обществената телевизия ще се потопят в света на диригента чрез разказите и спомените му на 1 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

На 1 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Тайнството, наречено музика“, посветен на един от най-талантливите български диригенти и композитори Маестро Емил Табаков.

Какво вдъхновява и провокира Маестро Табаков да се развива през годините като диригент и като композитор зрителите ще разберат от филма „Тайнството, наречено музика“. Разходката през богатата и вълнуваща професионална биография на маестрото ще започне от Русе – родния му град, където музикалното училище и операта в Русе са възпитали не едно поколение успешни музиканти, реализирали се на световната сцена. Зрителите ще видят как работи един безупречен професионалист, който не щади усилията и емоциите си на всяка репетиция и ще се докоснат до един талант, който умее да разчупва клишета в композирането.

Сценарист и режисьор на филма „Тайнството, наречено музика“ е Димитър Шарков, а оператор е Пламен Герасимов.

Гледайте филма за Маестро Емил Табаков – „Тайнството, наречено музика“ – от поредицата „БНТ Представя“ на 1 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1!


„БНТ Представя“ Маестро Емил Табаков с портретния документален филм „Тайнството, наречено музика“

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...