Българска извара от козе мляко спечели най-високото отличие на конкурса Great Taste 2022

Българска извара от козе мляко спечели най-високото отличие на най-авторитетните световни награди за вкус Great Taste Awards. Изварата на Хармоника получи три звезди от международните експерти, а с по една звезда бяха отличени още два продукта с българската марка – лимонада и солети от лимец. Хармоника е сред призьорите на престижните награди за шеста поредна година, но за първи път се сдобива с най-голямото признание – три звезди.

Експертите на най-авторитетните световни награди за вкус присъдиха 3 високи отличия на продукти на Хармоника

Повече от 14 000 продукта бяха подложени на сляп тест при оценяването за 
Great Taste.4078 от тях бяха наградени с 1 звезда, 1237 – с 2 звезди, а на 241 бяха присъдени 3 звезди за изключителен, необикновено добър вкус. Хармоника е една от двете българскимарки с продукти, отличени с три звезди  като по-малко от 1% от кандидатстващите получават тази най-висока оценка. Наградени са общо 11 български продукта– три от тях са на Хармоника.

„Да получимтри звезди на Great Taste е огромно признание за Хармоника, знак, че постигаме целта си да предложим чиста храна с превъзходен вкус“, посочва Любомир НоковсъоснователНаградите от този престижен форум са също признание за безценните дарове на българската природа и традиция и за труда на българските производителиТази световна оценка ни кара да продължим да следваме отговорната си политика за опазване на околната среда и в подкрепа на българските фермери“, допълни той.

Признати като отличителен знак за високи постижения и активно търсени както от любителите на храната, така и от търговците на дребно, наградите Great Taste оценяват преди всичко вкуса. Продуктите се дегустират на сляпо: всеки от тях се изважда от опаковката, така че да не може да бъде разпознат, преди да бъде оценен по строги критерии. Тази година журирането продължи 90 дни в Дорсет и Лондон с участието на повече от 500 експертиТе оценяваха храни и напитки от 110 страни от цял свят.

Най-високо отличеният продукт – изварата от козе мляко на Хармоника, е произведенаот био българско мляко от козиотглеждани пасищно на чист въздух и под планинското слънце. Тя е много богата на протеини и с удоволствие може да бъде възприета и като деликатес. Журито оцени по достойнство Хармоника и за „деликатно газираната лимонада“, както и за солетите от лимец. 

Българска извара от козе мляко спечели най-високото отличие на конкурса Great Taste 2022

Всички български участници, отличени на Great Taste, можете да откриете тук

Повече информация на: www.harmonica.bg

Вижте още:

Българската ИТ консултантска компания “Ти Би Ай Инфо” ще бъде преименувана на Sirma InsurTech. Това съобщава “Сирма Груп Холдинг”, която преди месеци...