Български зъболекар в книгата за първия в света дигитален зъбен имплант

Сложен медицински случай на стоматолог от град Варна стана част от книгата за първия в историята дигитален зъбен имплант. Значителният принос на д-р Иван Пеев към иновациите в денталната медицина го направи единствения българин в книгата за революционното откритие. В нея читателите могат да разберат повече за предизвикателствата по лечението, което българският стоматолог извършва, както и за работата на останалите девет експерти в света по поставянето на първия дигитален имплант в реална среда.Д-р Иван Пеев е лекар по дентална медицина в най-голямата частна дентална клиника в Европа - Дентапрайм. Заедно с други двама членове на екипа за научна и развойна дейност - д-р Николай Мирчев, ръководител на Dentaprime Academy и Цветомир Иванов, ръководител CAD/CAM, д-р Пеев работи върху поставянето на революционните дигитални импланти и извършва успешно първото цялостно лечение на пациент, изгубил всичките си зъби. По този начин варненският екип се нарежда сред първите 10 световни експерти в областта. Още повече, той не просто участва в книгата с постижението си, но и допринася за първоначалното тестване и оптимизирането на иновативното откритие. Неговата работа в денталната имплантология позволява на швейцарската марка TRI да интегрира ключови и вече изпитани знания и да създаде тази изпреварваща времето си технология.

Български зъболекар в книгата за първия в света дигитален зъбен имплант

Книгата е посветена на технологията matrix® - първият имплант, одобрен за изцяло дигитализирани зъбни възстановявания без използване на абатмънт (надстройка). Тази уникална концепция за импланти е проектирана изцяло за цифровия работен процес, който от своя страна води до значителното редуциране на време, цена и грешки при фиксиране на конструкции върху импланти.

Вижте още:

Събраните средства ще доразвият технологията на CleanJoule за производство на икономически по-изгодно устойчиво авиационно гориво; инвеститорите включват Indigo Partners, GenZero, Cleanhill Partners,...